Hindistan vize ücreti 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • Y. Tunca 04 Şub 2020, 17:35
    Selam, Hindistan vize ücreti 2020 yılında değişti mi? Ücret bilgisi verebilir misiniz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 04 Şub 2020, 17:35

    Selam, Hindistan seyahati planlayan başvuru sahipleri için seyahatin hangi amaç ile yapılacağına göre değişen başvuru şartları bulunmaktadır. Bu başvuru şartları seyahatin amacına göre farklılıklar göstermektedir. Seyahat amacı turistik mi ticari mi transit veya konferans, medikal, eğitim amaçlı mı olacak bu durumlara uygun olacak şekilde başvuru yapılması son derece önem arz etmektedir. 

    Seyahat amacına göre değişen başvuru şartları ile birlikte Hindistan Konsolosluğu tarafından talep edilen evrakların içeriği değişiklik göstermektedir. İstenen evrakların eksiksiz ve doğru olarak hazırlanması ve başvuru formunda beyan edilen bilgilerin doğruluğu önemlidir. 

    Hindistan vize ücretleri; 
    Turizm amacı ile seyahat etmeyi planlayan başvuru sahipleri için 103 $
    Ticari amaç ile seyahat etmeyi planlayan başvuru sahipleri için 123 $
    Konferans, eğitim amaçlı ve medikal amacı ile seyahat etmeyi planlayan başvuru sahipleri için 83 $
    Transit seyahatler için 23 $ 

    Hindistan Konsolosluğu harç ücretleri, başvuru sahipleri tarafından nakit olarak, randevu günü ödenmektedir. Hindistan vizesi ücretleri başvuru yapılan amaca uygun olacak şekilde sadece belirtilen tutarda ve dolar olarak nakit ödenmektedir. Başvuru sahipleri biyometrik işlemleri tamamlamak için şahsen konsolosluğa gelerek parmak izi vermelidir. Daha önce parmak izi vermiş ve Hindistan vizesi alınmış olsa dahi her defasında konsoloslukta şahsen bulunmaları gereklidir. En çok merak edilen Hindistan vizesi kaç para ve TL olarak ödeme yapılabilir mi gibi sorulara açıklık vermek gerekirse; Türk lirası ya da kredi kartı banka kartı gibi ödeme şekilleri bulunmamaktadır. Hindistan vize harç ücretleri vizenin onaylanacağı garantisini vermez sadece başvuru bedeli olarak alınır, vize başvurusunun olumsuz sonuçlanması (ret ile sonuçlanması) durumunda Hindistan Konsolosluğu ödenen harç bedelini geri iade etmemektedir. 

    Hindistan vize başvurunuzun olumsuz sonuçlanması durumunda yeniden başvuru hakkınız saklıdır, yeniden tüm evraklar hazırlanarak online form tamamlanıp tekrar randevu alınıp yeniden aynı şekilde Hindistan vizesi ücreti ödenmektedir. 

    Hindistan vize ücreti 2020 güncel listesine buradan ulaşabilirsiniz. Başvuru için bizi arayınız.

    Selda GÜNAY-Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • S. G. 31 May 2020, 22:58

    Merhaba, Hindistan vize ücreti 2020 yılında ne kadardır? Ödenmeyi nasıl yapıyoruz? Teşekkürler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 31 May 2020, 23:06

    Merhaba, Hindistan Türk vatandaşlarından vize talep eden bir ülkedir. Diplomatik Pasaport hamili vatandaşlarımız sadece 90 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaf tutulmaktadırlar, bunun dışında seyahat amacı ne olursa olsun her vatandaşımız Hindistan’a giriş yapmadan önce vize başvurusunda bulunmak zorundadır. Vize başvurularında konsolosluk tarafından seyahat amacınız ve talepte bulunacağınız süreye göre belirlenmiş harç bedeli vardır. 

    Hindistan vize ücreti 2020 hakkında diğer bilinmesi gerekenler nelerdir?

    Hindistan vizesi ücret, vize randevu günü konsolosluğa peşin ve USD olarak ödenmektedir. Başvurusu esnasında konsolosluğun web sitesinden online olarak ödenmesi söz konusu değildir. Nakit ve sadece USD olarak ödeme kabul edilmektedir. Ayrıca kredi kartıyla ya da randevu günü Merkez Bankasının o günkü döviz satış kuru üzerinden Türk Lirası olarak ödeme de kabul edilmemektedir. Vize talebinizin reddedilmesi durumunda konsolosluğun vize harcını iade etmesi söz konusu olmamaktadır. Her vize başvurusunda konsolosluğun o dönemde belirlemiş olduğu harç bedeli neyse, başvuruda bulunan kişi başına ödeme yapılmalıdır. Vize harçlarında herhangi bir indirim söz konusu değildir.

    Hindistan vize fiyatı başvuruda bulunacağınız vize türüne göre değişmektedir. Örneğin turistik vize başvurularında ödenmesi gereken Hindistan vizesi ücret kişi başı 103 USD iken, ticari vize başvurularında bu rakam 123 USD olmaktadır. Medikal seyahatler için talepte bulunulan harç bedeli 6 aya kadar 83 USD iken, 6 aydan 1 yıla kadar olan vize taleplerinde 123 USD olarak alınmaktadır. İstihdam vizelerinde Hindistan vize fiyatı 6 aya kadar 123 USD, 6 aydan 1 yıla kadar olan taleplerde 203 USD olarak belirlenmiştir. Ülke uzmanlarımızla iletişime geçtiğinizde planladığınız seyahatin türü ve talepte bulunacağınız seyahat süresine göre hem konsolosluğun sizlerden istediği vize başvuru harçlarının güncel tutarı hem de bizim danışmanlık bedelimiz sizlerle paylaşılmaktadır. 

    Hindistan vize ücreti 2020 hakkında genel bilgilendirme yapmaya çalıştık. Konu hakkında daha detaylı bilgi almak için ofislerimizi ziyaret edebilir ya da +90 (212) 9700550 numaralı hattan bizleri arayabilirsiniz. Bizi tercih etmiş olduğunuz için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Hindistan vize ücreti

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp