Hindistan Vize Başvurusu 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • K.K. 11 Oca 2021, 15:54
    Merhabalar, Hindistan vize başvurusu 2021 yılında yapılabilecek mi? Hindistan Konsolosluğu kapalı mı? Başvuruları ne zaman almaya başlayacaklar? Eşimle birlikte yıllık iznimizde, Mayıs ayında gitmeyi düşünüyoruz. İşlemler başladığında ne kadar süre içinde vizemizi alabiliriz? Bu konuda siz yardımcı olabiliyor musunuz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 11 Oca 2021, 15:54

    Merhabalar,

    Hindistan vizesine başvurmak isteyenler 2020 yılında Kovid 19 salgını nedeniyle özel ticari vize işlemleri dışında başvuru almadılar. Başvuruların tekrar ne zaman başvuracağı hakkında kendi sitelerinde bile bir bilgi verilmedi. Eşiniz ile birlikte yapacağınız seyahat tarihine kadar Konsolosluk işlemleri almaya başlayabilir. Bu konuda herhangi bir değişiklik olursa sizi arayıp bilgilendiririz.

    Hindistan Vize Başvurusu 2021 Yılında Nasıl Yapabiliriz?

    Hindistan vizesi başvuru için hazırlamanız gereken evraklar çalışma statünüze ve ülkeye gidiş amacınıza göre değişmektedir. Eşinizin ve sizin planlamış olduğunuz bu seyahatiniz için öncellikle seyahat dönüş tarihinizden sonra en az 6 ay daha süresi olan pasaportunuz yoksa önce pasaport başvurusu yapmalısınız. Daha önce Hindistan’a ziyaretleriniz olduysa eski vize görüntülerinizin fotokopisini de sunmanız gerekir. 

    Hindistan vizesi başvuru formunuzu online olarak biz dolduruyoruz. Bu formu doldurmak için size evrak listenizi gönderdiğimiz mailin içinde taslak form çıktısını alıp kalemle doldurup, evraklarınızla birlikte, bize ister kargo ile ister ofisimize uğrayarak ulaştırabilirsiniz. Hindistan vizesine başvurmak için formunuzu doldurduktan sonra randevunuzu alıp size bildiriyoruz. Bu evrakların dışında hazırlamanız gereken belgeler; Nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet 50 x 50 mm boyutlarında biyometrik fotoğraf, Nüfus Müdürlüğünden alınmış kaşe imzalı yerleşim yeri belgesi mutlaka sunulmalıdır. Aynı zamanda seyahat masraflarınızı karşılayacak bakiyenin olduğu vadesiz şahsi banka dökümü, Hindistan Konsolosluğu’na hitaben yazılmış vize talep dilekçesi, geçerliliği olan otel rezervasyonu ve gidiş dönüş tarihlerinize göre hazırlanmış uçak rezervasyonunuzu sunmalısınız.

    Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu ya da Ankara Büyükelçiliği’nde alınan randevu günü Konsolosluk harcı vize bedelini ödeyebilirsiniz. Ödeme döviz olarak yapıldığı için paranızın bozuk olmasına dikkat edin. Hindistan vize harcı bedeli, vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Turistik vize başvurunuz için kişi başı 103 Dolar ödeme yapmanız gerekir. Vize başvuruları, genelde parmak izinizin alındığı gün saat 16:45 -17:15 arası pasaportlarınıza vize basılmış olarak alabilirsiniz. Yabancı uyruklu kişilerin vize başvuruları ise daha uzun sürede sonuçlanmaktadır.

    Hindistan vize başvurusu 2021 yılında yapacağınız işlemleriniz için detaylı bilgi almak istiyorsanız 0212 970 05 50 numaralı Hindistan özel vize hattımızdan vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİN

    Hindistan vize başvurusu 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • S.D 25 Mar 2021, 16:42

    Hindistan vize başvurusu 2021 yılında nasıl yapılıyor? Detaylı bilgi bulamadım yardımcı olur musunuz? Başvuru aşamasında nasıl yardımcı oluyorsunuz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Mar 2021, 17:00

    Merhabalar,

    Hindistan vizesi başvuru sürecinde Vize Merkezi’mize ulaştığınız için çok teşekkür ediyoruz. Sektörde 20 yıllık tecrübemizle size yardımcı olmakta mutluluk duyarız.

    Hindistan Hükümeti Covid 19 salgını nedeniyle özel ticari vize işlemleri dışında henüz Hindistan vizesi başvuru almamaktadır. Başvuruların tekrar ne zaman başlayacağı hakkında kendi sitelerinde bile bir bilgi verilmiyor. Bu konuda herhangi bir gelişme olursa sizi arayıp bilgilendiririz.

    Hindistan Vize Başvurusu 2021 Yılında Nasıl Yapılır?

    Hindistan vizesine başvurmak için hazırlamanız gereken evraklar çalışma statünüze ve ülkeye gidiş amacınıza göre değişmektedir. Daha önce Hindistan’a ziyaretleriniz olduysa eski vize fotokopisini de sunmanız gerekir.

    Hindistan vizesine başvurmak isteyen kişi vize uzmanlarımızı arayarak, Covid-19 dönemi sonrası işlemlerini hızlı bir şekilde yaptırmak için iletişim bilgilerinizi iletmeniz yeterli olacaktır. Vize uzmanlarımız gidiş amacınıza uygun olan evrak listesini sizin e-mailinize atacaklardır. Bunun sonucunda vize takip sistemimizde kaydınız oluşmaktadır. Hindistan vize işlemleri başladığı zaman ilk önce mail atarak kayıt oluşturduğumuz başvuru sahiplerini arayıp bilgi verilecek. Hindistan’a vize alabilmeniz için evraklarınızı eksiksiz ve hatasız sunulması gerekir. Evraklarınızda eksiklikler ya da hatalar olduğu durumunda dosyanızı kabul etmezler. Evraklarınızı hazırlayıp ister kargo ile ister size en yakın ofisimize ziyaret ederek vize uzmanlarımıza ulaştırabilirsiniz.

    Vize uzmanlarımız Hindistan vizesi başvuru formu doldurduktan sonra ikamet ettiğiniz bölgeye göre Başkonsolosluktan/Büyükelçilikten randevunuzu alacaklardır. Hindistan vize başvurunuzun hangi şehirden yapılacağı ise, Hindistan Devleti tarafından şehir başvuru yoğunluğa göre belirlenmiştir. Balıkesir, Kocaeli, Sakarya,  Bursa, Aydın, Denizli, Manisa, Muğla Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Çanakkale ve Yalova’da ikamet ediyorsanız, Hindistan vize başvuruları Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu’na, bu iller dışında ikamet eden kişi Hindistan Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapmanız gerekiyor.

    Hindistan vizesinde biyometrik parmak izi alındığından ve bu sizin ilk Hindistan vizeniz olduğundan mutlaka vize randevusunda şahsen bulunmanız gerekmektedir. Aynı zamanda konsolosluğa sunduğunuz evrakların seyahat amacınıza uyup uymadığının kontrolü için mülakat yapılmaktadır. Genelde,  parmak izi verildikten sonra, aynı gün saat 17:00 -17:30 arası pasaportunuzla vizeniz verilmiş olur.

    Hindistan Vize Başvurusu 2021 ilgili fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız 02129700550 numaralı özel hattımızı arayabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp