Hindistan vize başvurusu 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • Ş. Akyol 27 Oca 2020, 12:21
    Selam, Hindistan vize başvurusu 2020 için bilgi verebilir misiniz? En kolay şekilde nasıl yapabiliriz? İyi günler dilerim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 27 Oca 2020, 12:21

    Selam efendim, Hindistan vize başvurusunda bulunacak olan T.C. vatandaşı başvuru sahipleri elektronik ortamda vize başvuru formunu doldurmalı, vize evraklarını hazırlamalı ve boyutları uygun (5x5 cm boyutlarında) güncel arka fon beyaz fotoğraf forma yüklenerek randevu almalıdır. Vize harç bedelleri randevu günü konsolosluğa nakit olarak ödenmektedir. Hindistan seyahati gerçekleştirmek isteyen umuma mahsus pasaport sahipleri (bordo pasaport), hizmet pasaportu sahipleri (gri pasaport), hususi pasaport sahipleri (yeşil pasaport), Hindistan vizesi almak zorundadırlar. Diplomatik pasaport sahipleri (siyah pasaport) Hindistan vizesinden muaftır. 
     
    Hindistan vizesine başvuru yapacak tüm başvuru sahiplerinin, daha önce Hindistan vizesi almış olsalar da randevu günü biyometrik işlemler (parmak izi beyanı) için Hindistan Konsolosluğu’na gitmeleri zorunludur. Parmak izi beyanında bulunmayacak çocukların da randevuya katılması zorunludur. (İstanbul Konsolosluğu başvuruları için geçerlidir.) 70 yaş üzeri kişilerin konsolosluğa şahsen gelmelerine gerek yoktur. Randevular konsolosluğun yoğunluk durumuna ve resmi tatil günlerine göre değişkenlik göstermekte olup genel olarak 7-10 gün sonrasına verilmektedir. Randevu günü sonrası Hindistan vizesi işlem sonuçlanma süresi 1 iş günüdür. Yabancı uyruklu kişilerin başvuruları en az 4 iş günü veya daha fazla sürebilmektedir. 

    Hindistan Konsolosluğu’na ödenen vize harç ücretleri yetişkin ve çocuklar için aynıdır. Bu tutarların vize reddi durumunda iadesi bulunmamaktadır. Hindistan vizesi başvurusunda bulunurken en önemli husus online formun doğru bilgilerle doldurulmasıdır. Sonrasında seyahat amacınıza ve mesleki statünüze göre Hindistan Konsolosluğu tarafından istenilen evrakların hazırlanması ile başvuru yapılmaktadır. Hindistan başvuruları için bölge ayrımı söz konusudur. Bu sebeple ikamet adresi önem arz etmektedir. Doğru başvuru için ikamet adresine göre randevu alınmalı ve başvuru buna uygun olacak şekilde yapılmalıdır. Turistik başvurular için banka hesap dökümünde yeterli miktarda bakiye bulunması önemlidir. 

    Hindistan vize başvurusu 2020 dışında başka sorunuz olursa ya da vize başvurusunda bulunmak isterseniz bizleri aramaktan çekinmeyiniz. İletişim numaramız: +90 212 970 05 50

    Saygılarımızla iyi günler dileriz,

    Vize Merkezi

    Hindistan vize başvurusu

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp