Hindistan Turistik Vize 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • T.P. 11 Oca 2021, 14:53
    Merhabalar, Hindistan turistik vize 2021 yılında başvuru yapmak istiyorum, Pandemi nedeniyle kurallar ve şartlarda değişiklikler oldu mu? Devlet hastanesinde doktorum, eşim çalışmıyor, ikimizde hangi evrakları hazırlamamız gerekir. Bankada ikimiz için ne kadar para bulundurmalıyız? Başvuru işlemlerinde bize yardımcı olabilir misiniz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 11 Oca 2021, 14:53

    Merhabalar,

    Hindistan turist vizesi almak isteyenler bu dönemde başvuruları kabul edilmedi. Hindistan Devleti sadece ülkesi ile çok yüklü miktarlarda alış veriş yapan ticari firmalara özel izin ile giriş çıkış yapabilmelerine müsaade etti. Hindistan Konsolosluğu sitesinde bu konu ile ilgili detaylı bir bilgi verilmiyor. Sadece Pandemi sebebiyle geçici süreyle vize başvurularını almadıklarını bildiriyorlar. 

    Hindistan Turistik Vize 2021 Yılı Başvuruları

    Hindistan’a seyahat etmek isteyenlerin iletişim bilgilerine, gidiş amacına uygun olan hazırlaması gereken evrak listesini mail atıyoruz. Bunun sonucunda sistemimizde kaydınız oluşuyor. Hindistan turist vizesi vermeye başladığı zaman ilk önce mail atarak kayıt oluşturduğumuz başvuru sahiplerini arayıp bilgilendireceğiz. Sizin mail adresinize hazırlamanız gereken evrak listesini gönderdim. Hindistan vize işlemleri başlar başlamaz sizi bilgilendireceğim. Evraklarınızı hazırlayıp ister kargo ile gönderebilir ister ofisimize bizzat gelerek vize uzmanlarımıza ulaştırabilirsiniz. Vize uzmanlarımızda hemen formunuzu doldurup randevunuzu size bildirecektir. Siz eşinizi de sponsor olacağınız için seyahat süresince harcayacağınız toplam para miktarının bankanızda bakiye olarak gözükmesi gerekir. Son 20 gün içinde aldığınız vadesiz banka dökümü sunmanız gerekir. Daha eski tarihli alınan banka dökümlerini Konsolosluk kabul etmemektedir.

    Hindistan turistik vize ücreti 103 dolardır. Ödemeyi evrakları teslim edip, parmak izi vereceğiniz randevu günü yapıyorsunuz. Randevu günü mutlaka ödeme yapacağınız dolar bozuk olsun, eğer Hindistan turistik vize ücreti miktarınız tam değilse para üstü vermiyorlar gidin paranızı bozdurun diyorlar. Bundan dolayı, para bozdurmak için döviz bürosu aramak zorunda kalıyorsunuz. 

    Hindistan vize başvurularını öğleden önce kabul eder, öğleden sonra da pasaportunuza vize basılmış olarak alırsınız. Genelde saat 16:45- 17:15 arası pasaportları veriyorlar. Sizin gelmenize gerek olmadan vize uzmanlarımız Konsolosluktan pasaportunuzu alıp size kargo ile gönderiyoruz. Yabancı uyruklu kişilerin Hindistan vize başvuruları daha uzun sürmektedir. Detaylı araştırmaya girmez ise 3-4 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

    Hindistan turist vize 2021 yılında yapacağınız başvurular ve çalışma statünüze, ülkeye gidiş amacınıza göre gerekli evrak listesi bilgi maili almak için 0212 970 05 50 numaralı özel vize hattımızdan Hindistan vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİN

    Hindistan Turistik vize 2021

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • D.H 25 Mar 2021, 17:05

    Eylül ayında festival için Hindistan'a gideceğim. Hindistan turistik vize 2021 başvuru şartları nelerdir ve ne zaman başvuru yapabilirim bilgi verir misiniz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Mar 2021, 17:10

    Merhaba,

    Vize Merkezi’ne ulaştığınız için teşekkür ederiz.

    Farklı kültürler ve çeşitli inançlarla dolu Hindistan, insanların kalplerine ve ruhlarına derinlemesine damgalanmış şenlik ruhu ile bir dizi festivale tanıklık ediyor. Lezzetli yemekler, renkli festivaller, tatlılar ve ışıklar eşliğinde kutlamalar tüm sınırlamaları aşıyor ve herkesi neşelendirmekle bilinmektedir.

    Hindistan konsolosluk, pandemi nedeniyle halen turistik vizeler verilmemektedir. Hindistan Devleti sadece ülkesi ile çok yüklü meblağlarda alış veriş yapan ticari şirketlere özel izin ile giriş çıkış yapabilmelerine müsaade etmektedir. Hindistan Konsolosluğu sitesinde bu konu ile ilgili detaylı bir bilgi bulunmuyor. Sadece pandemi sebebiyle geçici olarak Hindistan Turist vizesi başvurularını almadıklarını bildirmektedir. Sizin Hindistan seyahatiniz Eylül ayında festival amaçlı olacağını belirtmişsiniz. Bunun için sizin Hindistan Turistik Vizeye başvurmanız gerekecektir. Önümüzdeki aylarda Hindistan Devlet turistik vize başvurularını kabul etmeye başlamış olabilir. Ekibimiz bu konuda güncel bilgilerin takipte olup sizlere haber veririz.

    Hindistan Turistik Vize 2021 Yılı İçin Gerekli Evraklar

    • İki güncel pasaport boy biyometrik fotoğraf 5mm x 5mm (Fotoğraf yüklenmemiş vize başvuruları kabul edilmeyecektir)
    • İkametgâh belgesi
    • Türkiye vatandaşı olmayan başvuru sahipleri için ikamet izni fotokopisi
    • Orijinal Pasaport ve fotokopisi (dönüş tarihinizden sonra en az 6 ay daha süresi olan pasaportu)
    • Hindistan Konsolosluğu’na hitaben vize talep dilekçesi (İngilizce dilinde yazılmış)
    • Otel rezervasyon onayı
    • Uçuş detayları (gidiş ve dönüş)
    • Güncel şahsi banka hesap özeti

    Hindistan bilgi formu eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurmanıza tavsiye ederiz, aksi halde konsolosluktaki memurlar evraklarınızı inceleme neticesinde Hindistan turistik vize başvurunuzu kabul etmeyebilirler.

    Hindistan turistik vize ücreti 103 dolardır. Harç bedelinin ödemesi evrakları teslim edip, parmak izi vereceğiniz randevu günü yapmanız gerekir. Randevu günü mutlaka ödeme yapacağınız dolar bozuk olsun, Hindistan turistik vize ücreti miktarınız tam olmaması durumunda para üstü vermiyorlar ve para bozdurmak için döviz bürosu aramak zorunda kalıyorsunuz. Bu da sizin zaman kaybınıza neden olacaktır.

    Hindistan turistik vize 2021 hakkında genel bilgi vermeye çalıştık. Bu konuda daha detaylı bilgi için ofislerimizi ziyaret edebilir ya da 02129700550 numaralı hattan ülke uzmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp