Hindistan Transit Vize 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • Y.L. 08 Oca 2021, 14:59
    Merhabalar, Hindistan transit vize 2021 yılında istenilen şartlar değişti mi? Hindistan’daki Chennai limanından kalkacak bir gemiye katılacağım. Transit vize için gerekli evraklar nelerdir? Benim yolculuğum Haziran ayında gerçekleşecek, o güne kadar Konsolosluklar başvuru kabul etmeye başlar mı? Siz bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Oca 2021, 14:59

    Merhabalar,

    Hindistan’a transit vize uygulamalarından biri mürettebat transit vize başvurusudur. Siz de gemiye katılacağınız için başvurmanız gereken transit vize türü mürettebattır. Şu anda Covid 19 sebebi ile ülkelerin çoğunda olduğu gibi Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği vize başvuru işlemleri yapmamaktadır. Sizin gidiş tarihiniz yaklaştığında Hindistan’a transit vize ile ilgili durum değişebilir. 

    Hindistan Transit Vize 2021 Yılı İçin Gerekli Evraklar Listesi

    Transit vize Hindistan Mürettebatların Hindistan deniz limanında bulunan gemiye katılması için hazırlaması gereken evraklar;

    • Çalıştığınız şirket tarafından gönderilen davetiye belgesi; şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. Belgede mutlaka kaşe ve ıslak imza olması gerekir. Davetiyenin içeriğinde Gemi ismi, Liman İsmi ve Kayıt numarası olması zorunludur)
    • Şahsi vize talep dilekçesi; Konsolosluğa hitaben, ülkeye giriş çıkış tarihleri ve ne amaçla gideceğinizi belirten bilgilerin yer aldığı yazı.
    • Çalıştığınız şirkete ait evraklar (faaliyet belgesi, vergi levhası fotokopileri)
    • Gemi adam cüzdanınız (Polis vize mührü mutlaka olmalıdır. Orijinali ve fotokopileri)
    • Nüfus cüzdanı fotokopisi
    • Pasaportunuz; Seyahat sonrası en az 6 ay geçerliliği olması gerekir. Varsa eski pasaportlarınız.
    • 2 adet biyometrik fotoğraf (50 X 50 mm boyutlarında, Fotoğraf tam yüz ve önden görünüm, gözler mutlaka açık olmalıdır. Arka fon planı düz ve beyaz olmalıdır. Yüzünüzde ve arka fon planında gölge olmamalıdır.
    • Nüfus Müdürlüğünden kaşe imzalı alınmış yerleşim yeri belgesi, 
    • Şirketin Banka Hesap Dökümü ( Son 3 aylık, en az 2500 Türk Lirası bakiyesi olan vadesiz olmalıdır)
    • Uçak Rezervasyonu 
    • Transit vize Hindistan başvuru formu; eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmalı, çıktısını aldıktan sonra fotoğrafınızı yapıştırıp altına imzanızı atmalısınız. Ayrıca son sayfadaki imza atılması gereken yere de imza atmayı unutmayın!
    • Nakit Amerikan doları olarak belirtilen ücret randevu günü yanınızda bulundurmalısınız. Türk Lirası olarak ödeme yapamazsınız. Hindistan vize harcı bedeli 83 $ .

    Hindistan vize başvurularının çıkma süreci Konsolosluğun yoğunluğuna göre değişiklik göstermektedir. Genelde parmak izinizin alındığı gün saat 16:45 -17:15 arası alabilirsiniz. Yoğunluk olursa 1 gün sonra pasaportunuzu vize basılmış olarak alabilirsiniz. Yabancı uyruklu kişilerin Hindistan vize başvuruları araştırıldığı için 3-4 iş günü sürebilmektedir.

    Hindistan transit vize 2021 yılında istenilen belgelerde herhangi bir değişiklik olmamıştır. Daha fazla bilgi için 0212 970 0550 numaralı Hindistan özel hattımızdan vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİN

    Hindistan transit vize 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • T. U 23 Mar 2021, 10:40

    Aktarmalı olarak Avustralya'ya gideceğim Hindistan transit vize 2021 yılı başvuru şartları nelerdir?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 Mar 2021, 16:25

    Merhaba,

    Hindistan’a transit vize alma konusunda Vize Merkezi’mize gösterdiğiniz ilginiz ve bize ulaştığınız için teşekkür ediyoruz. Sizlere memnuniyetle yardımcı oluruz.

    Birçok yolcunun, son varış yerlerine ulaşmak için Hindistan transit vize alıp almamaları konusunda kafası karışıktır, çünkü bu birkaç faktöre bağlıdır, mesela - havalimanından çıkıp çıkmamanız ve konaklama süresinin uzunluğu, vb. Covid-19 salgın nedeniyle Hindistan henüz ticari hava yolcu hizmetini açmadı. Covid-19 dönemi bittikten sonra vizesi randevu işlemi daha önce uygulanan sisteme geri dönüş yapılacaktır.

    Aşağıdaki koşulların tümünü karşılıyorsanız, Hindistan'dan vizesiz transit geçiş yapabilirsiniz. Koşullar şunlardır: konaklama süresi, planlanan varış ve kalkış saatlerine göre belirlendiği üzere 24 saatten azdır, üçüncü bir ülkeye teyit edilmiş uçak biletleri, belirli transit alanında kalmak (göçmenlik yok, bagajınızı yeniden kontrol etmek yok demektir).

    Hindistan Transit Vize 2021 İçin Gerekli Detaylar Nelerdir?

    Genellikle, uçaktan indikten sonra transit bölgesini terk etmeniz ve gümrükten geçmeniz gerekecektir. Örneğin, havayolu bunu sizin için yapmadığı için veya sadece bağlantılı uçuşunuz aynı gün kalkmadığı ve geceyi transit alanı dışındaki bir otelde geçirmek istediğiniz için bagajınızı son varış noktasına tekrar check-in yapmanız gerekir.

    Transit vize Hindistan için gerekli evraklar ise taahhüt yazısı, iki güncel pasaport boy biyometrik fotoğraf, Hindistan’dan sonraki esas varış noktasına dair geçerli vize, onaylanmış uçuş biletleri, son bir haftadan erken olmayacak şekilde yapılmış başvuru, ikametgâh/oturum izni fotokopisi

    Transit vize Hindistan ücreti 23 dolardır. Transit vize harç bedelini evrakları teslim edip, parmak izi vereceğiniz randevu günü ödeyeceksiniz. Hindistan vize başvurunuzun hangi şehirden yapılacağı ise, Hindistan Ankara Büyükelçiliği tarafından şehir başvuru aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

    Aydın, Denizli, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Muğla, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Manisa ve Yalova’da ikamet ediyorsanız, Hindistan’a transit vize başvurularınızı Hindistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na, bu iller dışında ikamet eden başvuru yapan kişinin Hindistan Ankara Büyükelçiliği’ne başvuru yapmanız gerekiyor.

    Hindistan Transit vize 2021 yılında başvuru konusunda bilgi vermeye çalıştık. Aklınızda takılan başka bir sorunuz var ise detaylı bilgi almak için 02129700550 numaralı özel vize hattımızdan Hindistan vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp