Hindistan Öğrenci Vizesi 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • Ö.V. 11 Oca 2021, 13:51
    Merhabalar, Hindistan öğrenci vizesi 2021 yılında başvuru yapmak istiyorum. Hindistan’daki okula başvuru yaptım fakat okul kabul yazım gelmedi. Sanıyorum Hindistan Konsolosluğu en fazla 5 yıl öğrenci vizesi veriyormuş, benim okulum 3 yıllık, bana verecekleri vizenin süresi, eğitim aldığım süreyi mi sadece kapsıyor olacak? Bana da 5 yıllık vize verirler mi? Öğrenci vizesine başvuru yapabilmek için hangi evrakları hazırlamam gerekir?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 11 Oca 2021, 13:51

    Merhabalar,

    Öğrenci vizesi Hindistan alabilmek için bazı koşulları yerine getirebiliyor olmanız gerekir. Başvuru sahibinin Hindistan’da bulunan eğitim veren tanınmış bir okuldan tam zamanlı eğitim vereceğini belirten, okul kabul belgesi almalıdır. Ya da düzenli bir akademik kursa kabul edildiğini gösteren belgeyi sunması gerekir. Ayrıca, Hindistan’daki eğitimi süresince maddi olarak destekleneceğine dair belgeler ve kanıtlar sunabilmesi gerekir. Eğer eğitim alacağınız okul Tıbbi bir eğitim veriyorsa, kayıt olan başvuru sahibinin, Sağlık Bakanlığı’ndan bir sertifika alıp, Konsolosluğa sunması gerekir. 

    Hindistan Öğrenci Vizesi 2021 Yılı Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

    • Geçerli pasaport (seyahat sonrası 6 ay daha geçerlilik süresi olmalıdır), varsa eski pasaportlarınız
    • 2 adet biyometrik fotoğraflarınızın arka fonu beyaz, güncel ve 50 x 50 mm boyutlarında olmalıdır.
    • Hindistan’daki eğitiminiz boyunca sponsorunuzun maddi olarak destekleyeceğine dair vize talep dilekçesi ve sponsorunuza ait gelirini elde ettiği kaynağı gösteren belgeler.
    • Eğitim masraflarını karşılayacak sponsorun son üç aya ait vadesiz banka hesap dökümleri. Dökümleriniz kaşeli ve imzalı olması gerekir. 
    • Hindistan’da eğitim alacak olan başvuru sahibi adına açılmış banka hesap dökümleri,
    • Daha önce en son mezun olduğu okula ait diplomaların ve sertifikaların fotokopisi. 
    • İngilizce yazılmış motivasyon mektubu,
    • Hindistan’daki eğitim alacağı okuldan alınmış orijinali kabul mektubu, 
    • Öğrenci vizesi Hindistan başvuran sahibi 18 yaşın altında ise ebeveynlerinin kimlik fotokopileri, her iki ebeveyni tarafından imzalanmış seyahat izin belgesi sunması gerekir.

    Hindistan öğrenci oturum izni sahibi ile birlikte Hindistan’da yaşayacak olan eş ve çocukları için giriş vizesi başvurusu yapılabilir. Eş ve çocukların aldıkları oturum izni tarihleri başvuru sahibinin Hindistan öğrenci oturum izni bitiş tarihi ile aynı olmak zorundadır. Öğrenci vizesi en fazla 5 yıllık verilmektedir ancak eğitim veya kurs süreniz 5 yıldan daha kısa sürecek ise eğitiminizin bitiş tarihine kadar geçerli verilmektedir. Vize sürenizi durumunuza bağlı olarak Hindistan Başkonsolosluğu / Büyükelçiliği uzatabilmekte ya da kısaltabilmektedir.

    Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu ya da Ankara Büyükelçiliği tarafından randevu günü evraklarınız tek tek incelenir, eksik evraklarınız olduğunu tespit ettiklerinde dosyanızı almazlar, eksiklerinizi tamamlayıp dosyanızı ertesi gün eksiksiz getirmenizi istiyorlar. Bunun gibi tatsız durumlarla karşılaşmamak için Hindistan vize uzmanlarımızdan yardım alabilirsiniz. Öğrenci vize işlemlerinizin her aşamasında sizlere vize uzmanlarımız yardımcı olmaktadır.

    Hindistan öğrenci vizesi 2021 yılı başvurunuz hakkında öğrenmek istediğiniz sorularınız varsa 0212 970 0550 Hindistan özel vize hattımızdan arayabilirsiniz.

    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİN

    Hindistan öğrenci vizesi 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • M. Ö 23 Mar 2021, 09:35

    Hindistan öğrenci vizesi 2021 yılında kabul alan kişilerin yapması gereken adımlar nelerdir ve danışmanlık veriyor musunuz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 23 Mar 2021, 10:10

    Merhaba,

    Bizi tercih etmiş olduğunuz için teşekkür ederiz. Vize Merkezi olarak sektördeki 20 yıllık tecrübemizle, öğrenci vizesi Hindistan başvurunuzun her aşamasında sizlere destek olmaktan mutluluk duyarız. 

    Hint eğitim sistemi, dünyanın en saygın eğitim sistemlerinden biridir. Hint eğitim sistemi özellikle bilim ve teknoloji alanıyla tanınır. Hindistan, Türk vatandaşlarından vize talep eden bir ülkedir. Kimler Hindistan için öğrenci vizesi alabilir merak ediyorsanız, en önemlisi Hindistan’daki eğitim kurumundan kabul belgesi elinizde bulunmasıdır.

    Hindistan uzun süreli öğrenci vizesi en fazla 5 yıl süreli olarak veriliyor. Eğer eğitim süreniz 5 yıldan daha kısa olacaksa, örneğin 2 yıl sürecekse, eğitim alacağınız 2 yıl kadar vize verilecek. Eğitiminizin uzama durumu olursanız eğer, Hindistan Ankara Büyükelçiliği'ne başvurarak bu süreyi uzatma talebinde bulunabilir. Hindistan uzun süreli öğrenci vizesi (eğitim süreniz 180 günü geçiyorsa) sahip olan kişinin ülkeye giriş yaptıktan sonra 14 gün içinde yerel yetkililere kayıt yaptırmanız zorunlu. Okulunuz bu konuda talepte bulunduğunuzda sizleri yönlendirmektedir.

    Hindistan Öğrenci Vizesi Başvurusu İçin Hangi Evraklar Gereklidir?

    • Başvuru tarihinizden itibaren en az 6 ay daha geçerliliği olup en az 3 adet boş sayfası olan pasaport,
    • Güncel tarihli, 5*5 biyometrik fotoğraf,
    • Öğrenci belgesinin orijinali,
    • İngilizce yazılmış motivasyon mektubu,
    • Hindistan’daki eğitim kurumundan kabul belgesi (belge orijinal ve İngilizce olmalıdır),
    • Daha önce en son mezun olduğu okula ait diplomaların ve sertifikaların fotokopisi.
    • Eğitim süre boyunca masrafların nasıl karşılanacağınızı bildiren evraklar (eğitim masrafları kim tarafından karşılanacaksa son 3 aylık banka dökümü, kaşe ve imzalı olmalıdır)
    • Hindistan öğrenci vizesi başvuran sahibi 18 yaşın altında ise ebeveynlerinin kimlik fotokopileri, her iki ebeveyn tarafından imzalanmış seyahat izin belgesi sunması gerekir.

    Hindistan vizesinde biyometrik parmak izi alındığından ve bu sizin ilk öğrenci vizesi Hindistan olduğundan mutlaka vize randevusunda şahsen bulunmanız gerekmektedir. Aynı zamanda Hindistan Istanbul Konsolosluğa sunduğunuz evrakların seyahat amacınıza uyup uymadığının kontrolü için mülakat yapılmaktadır. 

    Hindistan öğrenci vizesi 2021 ve kimler Hindistan için öğrenci vizesi alabilir hakkında genel bilgi vermeye çalıştık. Konu hakkında detaylı bilgi için 02129700550 numaralı hattan uzmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp