2024 Hindistan vizesi nasıl alınır?

Hindistan’a gitmek isteyen Türk vatandaşları için Hindistan hükümeti vize uygulamaktadır.  Siyah (diplomatik) pasaport haricinde diğer; bordo pasaport ve yeşil pasaport sahipleri Hindistan seyahatleri için vize talebinde bulunmalıdır. 2024 Hindistan vizesi alırken seyahat etme amacınıza göre vize türleri seçmelisiniz. Seyahatinize en uygun vize türünü seçerek ona göre gerekli vize işlemlerini gerçekleştirmelisiniz.  Seyahat amacınıza uygun vize türünü seçtikten sonra başvuru ve gerekli evrakları hazırlama kısmına geçebilirsiniz. Hindistan vizesi için başvurular online olarak yapılmaktadır. Hindistan vize başvurusunda online vize başvuru formu ve sizden istenilen diğer online formlar doldurulduktan sonra parmak izi uygulaması için randevu alınmaktadır.

Hindistan Konsolosluklarına yapılan Hindistan vize başvurusu, en az 2 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Türk vatandaşı olmayan ya da Türkiye’de uzun süreli ikamet izni sahibi olmayan yabancıların ise Hindistan vize işlem başvuruları en fazla 4 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Çift uyruklu veya yabancı kişiler için bu süre 3-4 iş günüdür. Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu kişilerin başvurularında oturum izinlerini sunmaları gerekmektedir.

 Hindistan turistik vize işlem başvurularında ilk veriliş tarihi 10 yıldan eski olan pasaportlarla yapılan müracaatları kabul etmemektedir. Hindistan turistik vizede ise başvurulan tarihten ileriye doğru en az 6 ay olması gerekmektedir.

 Hindistan turistik vize ve Hindistan ticari vize için gereken evraklar

  • Hindistan online vize başvuru formu İngilizce doldurulmalıdır.
  • Hindistan Konsolosluğu’nun belirlediği prosedürlere uygun olarak güncel biyometrik fotoğraf edinilmelidir.
  • Hindistan Konsolosluğu’nun belirlediği süre geçerliliğine sahip pasaportunuz bulunmalıdır.
  • Finansal durumunuzu gösteren belgeler sunulmalıdır.
  • Banka hesap cüzdanı bilgileriniz, gerekli evrakların arasında yer almalıdır.
  • Hindistan vize talep dilekçesi, uygun bir şekilde hazırlanmalıdır.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi ile ikametgâh belgesi hazırlanmalıdır.
  • Seyahat planınızı destekleyen belgeler düzenlenmelidir.
  • 18 yaşını doldurmamış kişiler için ebeveynlerinden izin belgesi, sponsorluk ve benzeri evraklar alınmalıdır.
  • Hindistan ticari vize başvurusu yapacak kişilerin ticari davetiye yazısı ve belgeleri, başvuru evrakları arasında bulunmalıdır.

Hindistan Transit Vize Başvurusu

Hindistan transit vize tek girişli veya çift girişli olarak verilebilmektedir. Diplomatik pasaportlar Hindistan transit vizeden muaftır. Vizeniz çıktığı andan itibaren 15 gün geçerliliği bulunmaktadır. Bu vize ile Hindistan’da en fazla 72 saat kalabilirsiniz. Seyahat planlaması yaparken bu süreyi göz önünde bulundurmanızda fayda vardır. ayrıca Hindistan transit vize başvurusu, aktarma yapacağınız havaalanı veya liman üzerinden yapılamamaktadır.  Bu sebeple seyahatinizden önce vize başvurunuzu yapmanız gerekmektedir.

Hindistan transit vize için gerekli evraklar

  • En az 6 ay geçerliliği bulunan pasaport edinmelisiniz.
  • Online başvuru formu eksiksiz doldurulmuş olmalıdır.
  • Hindistan transit vize için güncel 2 adet biyometrik fotoğraf temin edilmelidir.
  • Hindistan transit vize için gerekli evraklar arasında Nüfus cüzdanı fotokopisi ile ikametgâh belgesi bulunmaktadır.
  • Finansal durumu gösteren banka hesap dökümleri, SGK belgeleri varsa tapu gibi belgeler de gerekli evrakların arasına eklenmelidir.
  • Hindistan’dan sonra seyahat edeceğiniz ülkeye ait aldığınız vize, otel ve ulaşım rezervasyon belgeleri gereklidir.

Hindistan Vize Ücretleri

Hindistan vize ücretleri, seçtiğiniz Hindistan vizesi türüne göre değişiklik göstermektedir. Hindistan transit geçiş vizesi ücreti 23 USD ’dır. Hindistan ticari vize ücreti 123 USD’ dır. Hindistan turistik vize ücreti (3 aydan 1 yıla kadar) 103 USD’ dır. Kargo ve kurye ücretleri vize sahibine aittir. Buradaki fiyatlandırmalara dahil edilmemiştir.

2024 Hindistan vizesi nasıl alınır? Başlığı altında güncel bilgileri sizinle paylaştık. Vize Merkezi aracılığı ile Hindistan vize başvurusu işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Vize Merkezi danışmanlarına 0 (212) 970 05 50  telefon numarasından ya da [email protected] mail adresinden yazarak ulaşabilirsiniz. 

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp