Cibuti Ticari Vizesi

Cibuti Ticari Vizesi için gerekli olan evraklar kişisel, finansal ve mesleki evraklardan oluşmaktadır. Kişisel evrakları her başvuru sahibinin şahsen hazırlaması gerekirken, mesleki evraklar ise her meslek grubuna göre farklılık göstermektedir. Vize Merkezi, Cibuti vizesi başvurularında vize danışmanlık firması olarak Türkiye'nin her şehrinden yapılacak başvurular için doğru evrakları toparlama, form doldurma, dilekçe hazırlama ve randevu alma desteği verir. Vize Merkezi'nin hiçbir şubesi telefon, e-posta ya da SMS yoluyla yapılan bilgilendirmelerden herhangi bir ücret talep etmemektedir. Cibuti vizesi için gerekli vize evrakları (kişisel, mesleki, finansal) başvuran durumuna göre ve döneme göre değişebilmektedir.

Cibuti ticari vizesi, başvuru sahiplerine 1 aylık tek girişli ya da 6 aylık çok girişli olarak verilebilmektedir. Vize ücreti başvuru tipine göre değişkenlik göstermektedir. Cibuti ticari vizesine şahsen başvuruda bulunacak kişilerin, Cibuti Ankara Büyükelçiliği resmi sitesinde yer alan online vize başvuru formunu eksiksiz olarak doldurması gerekmektedir. Kişiler formdaki bilgilerin eksiksiz ve doğru şekilde doldurmakla yükümlüdür. Talep edilen tüm evraklar tam olsa da, bazen Büyükelçilik tarafından başvuruda bulunan kişilerden ek evraklar talep edebilmektedir. Cibuti Ticari Vizesi hakkında daha detaylı bilgi için +90 (212) 970 05 38 numaralı hattımızdan bize ulaşabilir veya afrika@vizemerkezi.com e-mail adresimiz üzerinden talep ve sorularınızı yazılı olarak iletebilirsiniz. 

ÖNEMLİ NOT:
Cibuti ticari vizesi başvurusu öncesinde başvuru yapacak olan pasaport sahiplerinin sağlık kuruluşlarından sarı humma aşılarını yaptırmaları ve vize müracaatları esnasında sarıhumma aşısını yaptırdıklarını gösteren uluslararası aşı sertifikasını ibraz etmeleri gerekmektedir. Bu aşı 10 gün içerisinde etkisini gösterdiğinden Cibuti seyahatinizi planlarken aşılarınızı zamanında yaptırmanız önem taşımaktadır.

cibuti vizesi iletişim

Cibuti Ticari Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

  • Ticari vize başvuru formu (online doldurulmaktadır)
  • İki adet fotoğraf ( Biyometrik, arka fon beyaz )
  • Uluslararası aşı sertifikası (Sarıhumma aşısı karnesi)
  • Şirket antetli kağıdına düzenlenmiş vize talep dilekçesi
  • SSK işe giriş bildirgesi 
  • Son 3 aylık maaş bordrosu ( kaşeli ve imzalı)
  • Ticari Davetiye (Cibuti'de görüşülecek kurum tarafından başvuru sahibi adına hazırlanmış olmalıdır ve davet eden firmanın iletişim ve adres bilgileri mutlaka bulunmalıdır. )
  • Vergi levhası (Güncel tarihli olması gerekmektedir.)
  • Ticari sicil gazetesi
  • Oda sicil kayıt sureti (son 6 ay içinde alınmış olmalı)
  • Faaliyet belgesi (son 6 ay içinde alınmış olmalı)
  • Pasaport aslı ve fotokopisi

Cibuti Ticari Vize Ücreti 2019

Ticari vize başvuruları, müracaat eden kişinin tercihine göre 1 aylık tek girişli ya da 6 aylık çok girişli olarak talep edilebilmektedir. Vize ücreti başvuru tipinize göre değişiklik göstermektedir. Aşağıda Cibuti vizesi başvuru ücretlerini bulabilirsiniz. (Konsolosluk harç ücreti ve Vize Merkezi Danışmanlık ücretini kapsamaktadır.)

90 gün ve altı tek girişli        150 Dolar

180 gün ve üzeri çok girişli  240 Dolar

Cibuti Ticari Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Vize başvurunuzun seyahatinizden olabildiğince erken bir tarihte olması, mağduriyet yaşamamanız için tavsiye edilmektedir.
  • Vize başvurusu yapılacak pasaportta en az 2 boş sayfa bulunması gerekmektedir.
  • Pasaport 10 yıldan daha eski, yıpranmış olmamalı ve pasaportun vize bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olmalıdır.
  • 18 yaşından küçük olan başvuru sahiplerinin başvuruları anne ve baba tarafından veya yasal vasi aracılığıyla yapılmalıdır.
  • Başvuru formundaki tüm bilgiler eksiksiz ve doğru bilgiler içermelidir.
  • Sağ üst köşede yer alan ‘FOTOĞRAF’ bölümüne biyometrik fotoğraf yapıştırılmalıdır.
  • Form tükenmez kalem ve büyük harf kullanılarak doldurulmalıdır.
  • Formun en alt köşesinde yer alan bölüme imza atılmalıdır. İmzalanmamış formlar kabul edilmemektedir.
  • Vize başvurunuz Cibuti Büyükelçiliği tarafından reddedilebilir. Cibuti Büyükelçiliği'nin ret nedenini açıklama zorunluluğu bulunmamaktadır. Başvurularınızın ret sonucu almaması için yetkili bir vize başvuru merkezi aracılığıyla başvuru yapmanız tavsiye edilmektedir.
Yükleniyor...
Telefon
x