Küba vize başvuru formu 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • M.Ersoy 29 Nis 2020, 10:33
    Merhaba, Küba’ya yapacağımız seyahat için vize araştırması yapıyoruz ama sitelerde farklı bilgiler bulduk. Başvuruyu nereye yapmamız gerekiyor. Küba vize başvuru formu 2020 yılı için nereden bulabiliriz? Vize işlemlerini yanlış yapıp ret almak istemiyoruz.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 29 Nis 2020, 10:33

    Merhabalar, 

    Küba’ya gezi düzenlemek isteyen bordo pasaport sahiplerinin vize alması şarttır. Pasaportunuz hususi, hizmet veya diplomatik pasaport ise Küba seyahatinizi vizeye gerek olmadan direk yapabilirsiniz. 

    Küba Konsolosluğu vize işlemlerini akredite acenteler veya Ankara Büyükelçiliği aracılığı ile yürütmektedir. Bu nedenle Küba vizeleriniz için bizlerden destek alabilirsiniz. 

    Başvuru formu Küba vizesi için bulunmamaktadır. Küba vizesi için pasaportunuzun renkli taranmış olması ve en az seyahat sonrası 6 ay geçerli olması yeterli olacaktır. Başvuru formu Küba vizesi için konsolosluğun talep ettiği belge değildir çünkü konsolosluk vizeyi pasaporta basmayıp aynı gün içerisinde verilebilen turist kartı şeklinde vermektedir. 

    Aynı gün içerisinde bu kadar az evrakla sonuçlanıyor olması elbette vize işlemleriniz için büyük kolaylık sağlamaktadır. Ancak bazı dönemlerde Küba vizesi olan turist kartı acentelerde de yeterli sayıda olamayabiliyor bu nedenle gidiş tarihinizi belirledikten sonra hemen vize için başvurmanızı öneririz. 

    Başvuru yapmanızdan ve aynı gün vizenizin sonuçlanmasından itibaren 6 ay süreli turist kartınız oluyor ancak ülkeye giriş yaptıktan sonra 30 gün süre ile geçerli ve tek girişli olarak kullanılabilen bir vize olduğunu unutmamalısınız. 

    Müşteri temsilcilerimize pasaportunuzun renkli fotokopisini gönderebilir ve vize talebinde bulunabilirsiniz. Konsolosluk harcı dâhil 60 dolar üzerinden sizlere destek olacağımızı söylemek isteriz. Size vereceğimiz seyahat kartında iki tarafında sizin aynı bilgilerinizin yazılı olacaktır. Küba’ya giriş yaparken vize kartınızın bir parçasını dönüş yaparken de diğer parçasını kullanıyor olacaksınız. 

    Küba vize başvuru formu 2020 yılı için gerekli olmayan bir belge ama pasaport en önemli ve tek evrak. Bu yüzden pasaportunuzun yıpranmamış, tahrip edilmemiş olmasına dikkat edin. Ülkeye girişte de pasaportunuzun tahrip olması durumunda memurlar sizi geri çevirebilir. Müşteri temsilcilerimize sormak istediğiniz farklı konularda olur ise 0(212) 970 05 70 telefon numarasından ulaşabilirsiniz. 

    Teşekkürler,
    Burcu Altınışık 

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp