Kültürel-Sportif- Konferans Vizesi

Letonya Kültür Sanat Spor Araştırma Etkinlikleri Vizesi evrakları güncel koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak Letonya Vizesi güncel evrak listesi isteyiniz. Letonya Kültür Sanat Spor Araştırma Etkinlikleri Vizesi vize güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Doğru evraklarla eksiksiz bir vize başvurusu yapmak için lütfen temsilcilerimizi arayın.

 

Kültür Sanat Spor Araştırma Etkinlikleri Vizesi

  • Pasaportun aslı: 10 yıldan eski olmamalı, içerisinde 2 adet boş vize sayfası bulunmalı ve planlanan dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.
  • Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından kişisel olarak eksiksiz, dikkatlice doldurulmuş ve imzalanmış Schengen vize başvuru formu. Başvuru sahibi 18 yaşının altındaysa başvuru formuna her iki velinin (veya yasal velinin) imzası gerekmektedir.
  • Bir adet fotoğraf: Standartlara uygun (yüz görünür), yeni çekilmiş(6 aydan daha eski olmayan), arka fon beyaz bir adet biyometrik fotoğraf (35x45 ebat)
  • Vize ücreti: Vize ücreti nakit olarak başvuru merkezimizde ödenmektedir. 0-12 yaş arası ücretsizdir.
  • Acente/Firma Yetkilendirme Yazısı: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış olmalıdır. (Başvuru şahsen yapıldığında gerek yoktur.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Tüm seyahat süresini kapsayan, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30000 € teminat tutarında,
  • Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunan bir seyahat sağlık sigortası.
  • Uçak Bileti Rezervasyonu: Gidiş dönüş uçak rezervasyonu veya ulaşım aracına ilişkin diğer kanıtlayıcı belgeler. (ruhsat,ehliyet,araç sigortası ).
  • Otel Rezervasyonu: Tüm seyahat süresini kapsayan onaylı otel rezervasyonu, otel rezervasyon tarihlerinin, rezerve edilen gidiş -dönüş uçuş tarihleri ile uyumlu olması gerekir.
  • Diğer Schengen ülkeleri de ziyaret edilecekse lütfen seyahat programını da dosyanıza ekleyiniz .
  • Muvafakatname: Reşit olmayan başvuru sahipleri için gerekli noter onaylı yazı. Anne veya babası ya da her ikisi olmadan seyahat edecek çocuklar için yeni tarihli ve noter tarafından onaylanmış orijinal muvafakatname . Ebeveyn(ler)in kimlik fotokopisi ile birlik te sunulmalıdır.
  • Sanat amaçlı Hollanda’ya seyahat ediliyor ise: Hollanda’dan gönderilmiş, faaliyetleri belirten davetiye. 4 haftadan fazla kalma durumunda izin belgesi gerekmektedir.
  • Spor amaçlı Hollanda’ya seyahat ediliyor ise: Hollanda’dan davet yazısı ve varsa lisans belgesi. 4 haftadan fazla kalma durumunda izin belgesi gerekmektedir.
  • Eğitim amaçlı Hollanda’ya seyahat ediliyor ise: Hollanda’daki davet eden kurumdan gezinin amacı ve süresini belirten yazı. Türkiye’deki okuldan/kurumdan yazı.
  • AB eğitim ve araştırma programları / projeleri: Hollanda’daki üniversite veya araştırma biriminden orijinal davetiye. Türk Ulusal Ajans veya TÜBİTAK tarafın dan yazılmış.
  • AB programlarından burs/destek alındığına dair yazı. Türkiye’deki eğitim kurumundan yazı.
  • Grup halinde gitmek isteyenler: Hollanda’daki federasyondan davet yazısı ve Türkiye’deki federasyondan açıklayıcı yazı.
  • Başvuru sahibi çalışan ise: İşvereninizden görevinizi de belirtilmiş olan izin belgesi, SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü.
  • M aaş Bordroları: Son 3 aylık olmalıdır.
  • İş yeri sahibi ise: Vergi levhası, ticaret gazetesi kaydı, ilgili meslek odası sicil kaydı ve imza sirküleri.
  • Kamu personeli ise: Çalıştığınız kurumdan yazı.
  • Çiftçi ise : Ziraat odası sicil kaydı, ekili tarım alanınızın veya toprağınızın bulunduğuna dair belge.
  • Emekli ise: Emeklilik belgesi/emekli banka cüzdanı.
  • Öğrenci ise: Türkiye’deki okulundan öğrenci olduğunu gösterir evrak. Resmi tatiller dışında seyahat etmek isteyen ve devam zorunluluğu bulunan öğrencilerden okuldan izin yazısı.
  • Çalışmayan kişilerden: Geçiminizi sağlayan kişinin evrakları.
  • Finansal Durumu Gösterir Belgeler: Mali durumunuzu gösteren son dönemlere ait evraklar: banka hesap dökümleri, tapular, ruhsatlar, kira kontratları vb.
  • Pasaport fotokopileri: Yeni pasaportun ve, varsa, eski pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının fotokopileri (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, varsa vizeli ve mühürlü sayfalar, vb.) varsa eski Schengen, İngiltere, Amerika ve Kanada vizelerinin fotokopileri.
  • Yabancılar için ikamet belgesi: Türk vatandaşı olmayanlardan oturum izni
Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel: +90 (212) 970 05 74
avrupa@vizemerkezi.com
Diğer BilgilerTel : 0532 476 25 16
Ankara
+90 (312) 970 05 74
keni@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 74
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 850 460 15 74
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2183
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5238
ayko@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com