Yatırımcılar İçin Oturma İzni


Yeni göçmen tüzüğüne göre Letonya Cumhuriyeti’ nde geçici ikamet için gerekli koşullar şunlardır:

Yabancıların 5 yıla kadar geçici oturum izini hakkına sahip olabilmeleri için;

-  Bir şirketin sermayesine en az 36.000 Euro katkıda bulunarak veya bu tutardaki ana sermayeye sahip bir şirket kurarak başvurabilirler. Ancak bu şirketin ödeyeceği yıllık minimum vergi tutarı40.000 Euro’ nun altında olmamalıdır.

-  Bir şirketin sermayesine 150.000 Euro katkıda bulunarak başvurabilirler. Bu durumda minimum vergi tutarı ödeme kotası yoktur.

-  Bir Letonya bankasına en az 300.000 Euro  ikincil sermaye yatırımı yaparak ( ikincil kredi veya ikincil bono şeklinde) başvurabilirler.

Yabancılar Riga’da veya Letonya’nın diğer şehirlerinde bir gayrimenkul satın alarak oturum izni elde edebilirler.

-  1 Eylül 2014 tarihinde yapılan kanun değişikliğine göre Letonya Cumhuriyeti sınırları içerisinde yer alan herhangi bir büyük şehir veya kırsal kesimde satın alınacak gayrimenkulün değeri 250.000 Euro ve daha yüksek bir meblağda olmalıdır, ayrıca bu gayrimenkulun kadastro değeri 80.000 Euro’nun altında olmamalıdır.

1 Eylül 2014 öncesi var olan eski kanun ise; Letonya' nın büyük şehirlerinde satın alınacak gayrimenkulün değeri 143.000 Euro’ dan büyük, bu gayrimenkulün kadastro değeri 43.000 Euro’ dan büyük olmalı şeklindeydi. Letonya’ nın kırsalında alınacak gayrimenkuller içinse kanun, satın alınacak gayrimenkulün değeri 72.000 Euro’ dan büyük, ayrıca bu gayrimenkulün kadastro değeri14.500 Euro’ dan büyük olmalı şeklindeydi. 

 

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : 0532 476 25 16
avrupa@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 74
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 74
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 20 26
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 55 10
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com