Oturum

Andorra Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!


Andorra vizesi için gereken evraklar koşullara göre değişebilmektedir. Andorra vizesi güncel evraklarına ulaşmak için Vize Merkezi ofislerimizi arayın. Vize Merkezi ofislerimiz Andorra vize işlemlerinde size destek olmaktan memnuniyet duyacaktır. Daha fazla detay veya Andorra vizesine dair merak ettiğiniz bir şey olursa bizi aramaktan çekinmeyin!

Andorra Oturum

Oturum izni size Andora’da belirli bir süre için yaşama hakkı verir. Bu izin her yıl Andorra’da 90 günden fazla kalacak kişiler içindir. Andorra’da oturum pasif oturum ve aktif oturum adı altında ikiye ayrılır. Pasif oturumda siz orada belirli bir zaman geçirmek için izin alırsınız. Bu izin türünde iş aramaz ve ticaret yapamazsınız. Sizden istenen ise Andorra’da yaşadığınız süre içinde kendi kendinizi geçindirebilecek maddi bir durumunuz olmasıdır. Bir kere Andorra oturum hakkını aldınız mı sıra dışı bir durum olmadıkça bu hakkınız 10 yıl süre geçerlidir.

Aktif oturum izni ise bundan farklıdır. İzin alma şartları ve gerekli belgeler farklılık gösterir. Bunun için ilk önce Katalan dilinde bilgilerinizi iletme şartını yerine getirmeniz gerekmektedir. Bazı yerlerde çeviri konusunda size yardımcı olunur ancak belgelerinizi Katalan dilinde vermeniz icap etmektedir.

Andorra’da yaşamanın birçok avantajları bulunmaktadır. Bunlardan bazıları ise vergilerin hafif olmasıdır.

Andorra’da oturum izni almak için ise aşağıdaki bilgi ve belgeler gerekmektedir:

  1. Polis raporu
  2. 3 adet pasaport fotoğrafına uygun fotoğraf
  3. Ulusal kimlik kartı ve fotokopisi
  4. Medeni durum sertifikası (evli bekâr vs.)
  5. Sağlık raporu (sağlıklı, engelli vs. durumu için)
  6. Emekli ise emekli olduğu banka bilgileri
  7. Andorra’da mülk sahibi ise bunların belgeleri
  8. Bir Andorra bankasında gerekli yatırım parası, ticaret için.
  9. Ayrıca geldikleri ülkede herhangi bir suça karışmamış olmak şartı

Not: Çocuklar için bu izinden yararlanmak ailelerine verilen izinden faydalanılır. 25 yaşın üstündeki aile bireyleri için durum farklıdır. Çünkü onlar artık yetişkin olduklarından normalde çocuklar için istenen 10.000 Euro bu kişiler için normal fiyat olan 25.000 Euro olarak hesaplanır.

Andorra’da ikamet izni için başka bilmek istediğiniz bir şey olursa Vize Merkezi şubelerimizi arayabilirsiniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 03
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 03
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 03
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 25 21
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+ 90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com