Turistik Vize

Vietnam Turistik Vize

Yakın zamana kadar adı sadece savaşla anılan bir ülke olan Vietnam, aslında son dönemlerde dünyanın popüler tatil merkezleri arasında yer almış ve ünü kısa zamanda tüm dünyaya yayılmıştır. Birçok kıtadan gelen turistler Vietnam’ı ziyaret etmek için yollara düşmüş durumdadır. Özellikle sırt çantalı gezginler için önemli bir ülke olan bu gizemli diyar aynı zamanda Asya ülkeleri arasında suç oranı en az ve en güvenli ülkedir ve bu da insanları çeken bir başka husus olarak önem kazanmıştır. Bu bağlamda Türkiye halkı da son yıllarda bu ülkeye gitmek için yoğun vize alımlarına başvuru yapmaya başlamıştır.

Vietnam'da gezilecek birçok yerler arasında; kuzeyde yürüyüş ve doğaseverler için Sapa şehri, başkent Hanoi, cennet olarak bilinen Halong Bai ile tarih açısından önemli ve eski imparatorluk başkenti olan Hue ile yerel kültürün yaşamlarını yakından görebileceğiniz yerler olan Hoi-An, güneye doğru yol aldıkça Nha Trang adlı yerleşim birimi ile Mui Ne ve Ho Chi Minh City çeşitli güzellikleri gözler önüne seren harika yerlerdendir. Mekong Deltası’nda tekne ile yapacağınız bir gezi muhtemelen yaşamınıza farklı bir bakış açısı kazandıracak başka bir olaydır.

Vietnam ayrıca gizemli tarihiyle de ün salmıştır. Vietnam’ın arkeolojik tarihi 2500 yıl öncesine dayanmakta olsa da aslında son dönemlerde yapılan çalışmalar daha öncesini de göstermektedir. Yani tüm tarihi değerleri ve yaşamsal bulgularıyla Vietnam 4000 yıllık büyük bir tarihe sahip bir ülkedir. Vietnam M.Ö. 1. yüzyıldan 10. Yüzyıl’a kadar Çin Uygarlığının baskısı altında kalmıştır. Ülke daha sonra 939 yılında bir grup Vietnam zümresinin girişimiyle Çin’e karşı bağımsızlığını kazanarak buna bir son vermiştir. Vietnam 968’de bağımsızlığını ilan etmiş ve kendi kendisine yetmeye başlamıştır. Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti'nde tek yasal parti iktidardaki Vietnam Komünist Partisidir ve ülkenin temel yapısı bu oranda bir belirginlik yaşamıştır. 1975'deki anayasanın değiştirilmesiyle birlikte 1992 Nisan ayında yeni bir anayasa kabul edilmiştir. Komünist partinin idari anlayışı yönetimin nedeniyle politikanın bütün birimlerinde etkisini daha etkili bir şekilde göstermiştir. Seçimlere muhalefet etme yetkisi sadece Komünist Parti ve onun organizasyonlarına verilmiş durumdadır. Kuzey ve Güney Vietnam’ı birleştiren Ho Chi Minh -Ho Amca anlamına geliyor, ülkede hala en sevilen lider olarak biliniyor.

Vietnam dünyanın en büyük kaju ile en büyük ikinci pirinç ve kahve ihracatçısı olan bir ülkedir. Nüfusu 100 milyona varmak üzeredir ve nüfusun yüzde 67’si 15-64 yaşları arasında bulunmaktadır. Vietnam’da 54 farklı etnik grup bulunmakta ve en büyükleri olan Kinh (ya da Viet) nüfusun yüzde 88’ini oluşturmaktadır.

Vietnam’ın başkenti Hanoi adlı şehirdir ve para birimi ise ‘Dong’dur. Vietnam mitolojisine göre insanlar sulatı krallığının hükümdarı ile dağlarda yaşayan bir perinin soyundan gelmektedir. Bu fantastik inanış masallara da konu olmuştur. Bir diğer ilginç bilgi ise Vietnam’da en sık rastlanan soyadı olan ‘Nguyen’ kelimesidir. Ruou ran yani (yılan şarabı) bir Vietnam spesiyalitesi olmakla birlikte ünlü bir içkidir. İçinde salamura edilmiş bir yılan bulunan bir pirinç şarabıdır ve her ne kadar kulağa tuhaf gelse de bu iksir bir ilaç olarak görülüyor ve hastalıkları iyileştirdiği varsayılıyor.

Eğer turist olarak bu ülkeyi ziyaret edecekseniz Vietnam ziyareti öncesi daha fazla bilgi için bizi arayıp detaylı olarak size lazım olan bilgileri alabilirsiniz. Bir turist olarak Vietnam’ı ziyaret etmek istiyorsanız aşağıdaki belgelere ihtiyacınız olacaktır.

  1. Minimum 6 ay geçerli bir pasaport
  2. Vietnam vizesi başvuru formu
  3. Vietnam vize talep dilekçesi
  4. En az 2 adet biyometrik fotoğraf
  5. Polis raporu
  6. Vietnam vizesi için bankadan ödendi dekontu
  7. Seyahat evrakları (pasaport, uçak bilgileri vs.)
  8. Eğer davet karşılığı gidiyorsanız sizin adınıza gönderilmiş olan davetiye mektubu
  9. Ekonomik durumunuzu gösteren belgeler (tapu, ev, araba işyeri belgeleri vs.)
  10. Banka hesap dökümü
  11. Tam vukuatlı nüfus kayıt belgesi
  12. Öğrenciyse okuldan alınmış ve öğrenci belgesi
  13. 18 yaşından küçük için ebeveynlerinden verilmiş mektup
  14. Ev, arsa, iş yeri gibi bir mülkünüz varsa gayrimenkul tapu fotokopileri
  15. Şirket çalışanları için ticari sicil gazetesi fotokopisi
  16. Uluslararası sağlık sigortası
  17. Nüfus cüzdanı fotokopisi

Vietnam vizesi için merak ettiğiniz başka konular ve sormak istediğiniz bir şey olursa Vize Merkezi bölümlerimizi ziyaret ederek daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Burada Vietnam için hangi vize türüne başvurduğunuza dikkat edin. Keyifli yolculuklar dileriz.

 

Önemli Notlar: 

► Yukarıda belirtilen evrakları tarafımıza kargo, kurye veya 3. bir kişi aracılığı ile ulaştırmanız yeterlidir. Kargo ve Kurye hizmeti masrafları başuru sahibi tarafından karşılanacaktır. 
► Vietnam vize başvuruları uzun sürede sonuçlanmaktadır. Başvurularınızın erken sonuçlanacak olması halinde temsilcilerimiz sizleri bilgilendirecektir. 
► Vietnam vize başvuruları için bu ülkeden temin edilmiş C 1 belgesini beyan etmeniz zorunludur. Bu belge Kurumumuz tarafından temin edilecektir.
► Vietnam vize başvurularının sonuçlanma süresi ve Vietnam vize başvurularınız hakkında verilecek kararlar Konsolosluğun inisiyatifi altındadır. Kurumumuzun vize sonucuna ve vize sonuçlanma süresine müdahele etme gibi bir yetki ve imtiyazı bulunmaz.

 

 

 

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 02 99
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 02 99
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 02 99
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 25 21
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 55 10
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com