Vietnam Oturum

Vietnam Oturum

Vietnam Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!


  Vietnam vizesi için gereken evraklar koşullara göre değişebilmektedir. Vietnam vizesi güncel evraklarına ulaşmak için Vize Merkezi ofislerimizi arayın. Vize Merkezi ofislerimiz Vietnam vize işlemlerinde size destek olmaktan memnuniyet duyacaktır. Daha fazla detay veya Vietnam vizesine dair merak ettiğiniz bir şey olursa bizi aramaktan çekinmeyin

Vietnam Oturum

Vietnam’da çalışmak, iş kurmak, öğrenci olmak ve araştırma yapmak isteyen yabancıların bu ülkede kalmak için Vietnam hükümetinin göç yasalarından yararlanabilir. On yıl kadar önce Vietnam’da uzun süreli kalmak isteyenler sadece 6 aylık ya da 12 aylık vizeye başvuru yapabiliyor ancak bu vizeler giriş ya da çıkış vizesi olarak iş göremiyordu.

Daha sonra değişen yasa ile birlikte Vietnam’da kalmak isteyen yabancılar sürekli ve geçici oturum cartı ile bu süreyi bir yıl ile 3 yıl arasında değişecek şekilde elde etmeye başladı. Bu kart verilen izin süresi içinde kişiye tahsis edilmiş bir tür kimlik kartı özelliğini taşır. Bu kart sayesinde yabacıların bir sürü zaman kaybından ve para harcamalarından kurtardı. Vietnam gezileri süresince bu kart birçok işlerine yaramaktadır. Bu kart aynı zamanda vize uzatım işleri için de kullanılabiliyor. Bu kartın adı Geçici Oturum Kartı (GOK) olarak bilinmektedir. Bir kişinin bu kartı alabilmesi için aşağıdaki şartları ve gereklilikleri yerine getirmesi gerekmektedir:

----

Öncelikle bu kartı alabilecek kişiler şunlardır:

  1. En az iki ya da daha fazla çalışanı olan bir şirket üyesi
  2. İstikrarlı olan ve en az bir çalışanı olan bir şirket sahibi
  3. Anonim bir şirketin çalışanı ya da üyesi
  4. Vietnam Adalet Bakanlığı tarafından onay almış yabancı uyruklu avukatlar
  5. Çalışma izni olan yabancılar
  6. Yabancı bir şirketin temsilcileri ya da orada ofisi bulunan şirketlerin çalışanları
  7. Profesyonel meslek sahipleri, öğrenciler, eğitimciler ve ulusal programlarda çalışan ya da temsilen gelen kişiler. Bu kişilerin yaptığı işler hükümet onayladığı bir iş alanı olmalıdır.
  8. Yukarıda sayılan ilgili kişilerin akrabaları, baba, anne, eş ve 18 yaşın altındaki çocuklar bu kartı almaya hak kazanır.

Bu kartlar Halk Güvenliği Bakanlığı tarafından yetki almış yerel bürolar tarafından ülkeye giriş ve çıkış yönetmeliği tarafından işleme alınıp verilir.

Bu karları alabilmek için aşağıdaki belgeler gereklidir:

  1. GOK formu (işleme alınıp doldurulmuş olmalı)
  2. Adet 3x4 boyutunda fotoğraf
  3. GOK formu isteği için dilekçe
  4. Geçerliliği olan vize ya da pasaport fotokopisi (1 adet)
  5. Şahıs adına iş veren kurumun ya da şirketin GOK kartı istek mektubu (Bunlar iş kayıt sertifikası, yatırım sertifikası ya da lisansı olabilir)
  6. Yerel bir polis merkezinden alınmış geçici oturum belgeleri ya da orada olduğunu ispat eden belgeler
  7. Çalışma izni belgesinin bir adet fotokopisi
  8. İlgili kişinin olası bir akraba gelişi, ziyareti için ayrıca söz konusu kişilerin doğum belgesi, kimlik kartı fotokopisi, evlilik cüzdanı gibi belgeler.
  • GOK genelde 1 ile 3 yıl kadar geçerlidir.
  • GOK süresi pasaport süresinin 1 ay altında kalacak şekilde düzenlenir. Bu nedenle pasaportunuzun süresinin uzun olmasına dikkat etmelisiniz.
  • GOK alım şartı pasaport süresi en az bir yıl olan kişiler içindir. 1 yıldan daha kısa olan pasaportlara bu kart verilmez.
  • Bu işlem için genellikle 5 iş günü kadar zaman bekletimi olur. (Eğer başvuru sahibi tüm belgelerini aynı anda vermişse) (Kayıp ya da kart değiştirme olayı yoksa)
  • Geçici Oturum Kartınızı (GOK) kaybettiğiniz zaman acilen bunu bildirmelisiniz. Çünkü bunu bildirmezseniz yeni bir kart alım süresi 14 iş günü kadar uzayabilir.

Vietnam Aile Birleşimi

Vietnam aile birleşimi için bir takım yasal düzenlemeler ve istenen bazı belgeler gerekmektedir. Bu da oturum benzeri bir çalışma olup bir kısım farklı bilgiler içeren bir konudur. Vietnam’a giriş ve orada ailesi ile birleşim için ilk önce yasallaşma adı altında bir belge verilir. Bu belge orada yasal olarak bulunma için gereklidir.

Yasallaşma ülkeye giriş sırasında ya da öncesinde ülkeye giriş için topladığınız belgeleri de ister. Bu belgelerin söz konusu olayla ilgili kurumlardan verilmiş imzalı belgeler olması gerekmektedir. Bu imzalar hem belgeleri veren kurum hem de şahsın imzalarını içerek şekilde ispat edilebilecek bir biçimde sunulmalı. Şüpheye yer bırakılmaması için. Ayrıca aile bileşimi konusunda birleşim nedenini içeren bir de mektup verilmesinde çok büyük bir yarar vardır.

Bu belgeler aşağıdaki gibidir:

  1. Ulusal pasaport. En az 12 aylık geçerliliği olmalı
  2. Vietnam vize başvuru formu.
  3. 2 adet yeni çekilmiş fotoğraf
  4. Vergi, başvuru ücret dekontları
  5. Konuşabildiğiniz dillerin belgesi
  6. Kimlik kartı fotokopisi
  7. Pasaport fotokopisi
  8. 18 yaşından küçükler için ebeveynleri tarafından imzalanmış bir mektup
  9. Oturum kartı fotokopisi
  10. Oturum izni fotokopisi
  11. Varsa evlilik cüzdanı ya da söz konusu kişi ya da kişilerin birbirlerinin aileleri olduğunu gösterir belgeler, nüfus kayıt örneği 
  12. Sponsor olan kişinin izin belgeleri, kira, iş sözleşmeleri
  13. Davetiye sahibinin en az altı aylık gelir düzeyini gösterir belgeler. Bu kişinin sponsorluğu döneminde söz konusu kişi ya da kişilerin ekonomik sorumluluğunu gösterir olduğunu ispatlamak için.
  14. Sağlık sigortası belgeleri

Başvuru sahipleri içinse aşağıdaki şartlar aranmaktadır:

  1. Doğum ya da kimlik fotokopisi
  2. Çocuk sahibi ise bu kişilerin doğum, kimlik gibi kartların fotokopisi
  3. Söz konusu sponsorun başvuru sahibini istediğine dair mektup ya da bunu ispatlayacak belgeler.
  4. Varsa ölmüş olan ebeveynlerinin ölüm belgeleri
  5. Başvuru sahibinin en az üç ay boyunca bir sağlık sorunu olması durumunda onu idare edecek kadar bankada bir miktar para bulundurması
  6. Çalışıyorsa banka maaş iş dökümü
  7. Başvuru sahibi kendisi başvuru yapmalıdır
  8. Mümkünse bu fotokopilerin birer adet daha fotokopilerini yapınız ve bunları başka bir durum için ayrı tutunuz. (Daha sonra işlemler için yeniden hepsiyle uğraşmak zorunda kalmamak için)
  9. Vize başvurusu yapmadan önce bu belgelerin Elçiliğe de verilmiş olması önemlidir. (Yasal işlem başlaması için)
  10. Elçilik bu belgeler dışında sizin durumunuza özel başka belge de isteyebilir. Bu durum için önceden telefonla elçiliği arayıp haber vermeniz son derece önemlidir.
  11. Ebeveyn yaşı en az 21 olmalıdır.
  12. Vize ücretleri ret durumunda geri ödenmez.
  13. İşlem süreleri genellikle 7 iş günü kadar almaktadır. Ancak buna bayramlar, tatiller dâhil değildir. Böyle bir durumda süreler daha da artabilir.

Daha fazla bir şey bilmek isterseniz Vize Merkezi şubelerimizi arayıp Vietnam aile birleşimi hakkında bilgi alabilirsiniz. Ya da dilerseniz bizi ziyaret edebilirsiniz.

 

 

 

 

Vietnam ile ilgili sizden gelen sorular

1 sorudan en popüler 1 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

  • Vietnam'da yaşamak için şartlar
    Alper, 23 May 2018, 13:34

    Merhaba, eşim Vietnam vatandaşı yaklaşık 7 yıldır evliyiz Türkiye'de yaşamaktayız.Benim eşimle birlikte Vietnam'a gidip orada yaşayıp çalışabilmem için nasıl bir vize almam gerekmektedir. Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Vietnam için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp