Vietnam Vize Merkezi Web Sayfasına Hoşgeldiniz. Vietnam vizesi başvurusuna dair tüm sorularınıza cevap alabileceğiniz en doğru adres, vize danışmanlığında uzman Vize Merkezidir.

Vietnam Vizesi

Vietnam Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Turistik seyahatler öncesinde Vietnam vizesi zorunludur. Makamlar tarafından istenilen gerekli evraklar koşullara, ülkenin içinde bulunduğu duruma göre değişkenlik gösterebilir. Vietnam’ı ziyaret edecek kişilerin Ankara Vietnam Büyükelçiliği’nden vize almaları gerekir. Turistik vize için şahsen başvuru yapmanıza gerek yoktur. Evrakları Vize Merkezi’ne ileterek vize hizmeti alabilirsiniz. Turistik vize için C1 belgesi, davetiye zorunludur. Davetiyeniz yok ise Vize Merkezi davetiye işlemlerinizi sizin adınıza yürütür. Davetiyesiz başvurular kabul edilmez. Vize başvurunuzu erken bir tarihte, seyahatinizden 1 ay öncesinden yapınız.  Turistik vize başvuru sahibine kısa süreli kalış hakkı tanır. Bu vize ile turistik seyahat imkanınız olur, çalışma ve oturma izniniz olmaz.

Vietnam Vizesi Nasıl Alınır?

Vietnam vizesi için Türk vatandaşlarının pasaportlarının istenilen kriterde olması gereklidir. Vize başvurusunda meslek ayrımı bulunmaz. Vize işlemlerinde kullanılacak pasaportun seyahat sonrası için en az 6 ay geçerli olması gereklidiri.  Pasaportun vize bölümünde en az 2 boş sayfasının olması gerekir. Yıpranmış pasaportla yapılan vize başvurusu kabul edilse, vize verilse dahi ülkeye giriş yaptığınızda geri çevrilmeniz mümkündür.

Umuma mahsus pasaport sahipleri turistik vizeye tabidir. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri 90 güne kadar vizeden muaftır. Turistik vize kısa süreli bir vizedir ve tek girişlidir. Vizenin süresi başvuruda belirtilen Vietnam seyahatinin süresi kadardır, turistik vizenin süresi Vietnam seyahatinden uzun olmamaktadır. Vizenin geçerlilik zamanından önce Vietnam’dan çıkış yapılırsa bu vizeyle tekrar giriş yapılamaz. Vietnam vizesi almanın iki yolu vardır. Birincisi Vietnam Konsolosluğu’na bireysel başvuru yapılmasıdır. Türkiye’deki Vietnam Büyükelçiliği Ankara’dadır, başvurular buraya yapılır. Dolayısıyla Türkiye’nin hangi ilinde yaşarsanız yaşayın turist vizesi başvurusu için Ankara gitmek zorundasınız.

Vietnam vize başvuru formunu doldurmak zorunludur. Vietnam turistik vize başvuru formunu Vize Merkezi’nden temin edebilirsiniz. Vietnam vize başvuru formunda; başvuru sahibinin adres ve pasaport bilgileri, maddi gelir durumuna ilişkin bilgiler, seyahat amacı gibi sorular yer alır. Başvuru formu amacına uygun bir şekilde eksiksiz, gerçeğe uygun bilgilerle doldurulmalıdır. Vietnam Konsolosluğu vize başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgileri dikkate alır, uygunsuz ve gerçeğe uygun olmayan bilgilerle karşılaşması durumunda vize başvuru talebinizi reddedebilir. Vize için istenen evraklar şu şekildedir:

Pasaport

Vietnam turistik vizesi için seyahat bitim tarihinden itibaren ez az 6 ay geçerliliği olan pasaportun aslı gerekmektedir.

Fotoğraf

Vietnam turistik vizesi için arka fon yüzü beyaz olarak çekilmiş iki adet güncel fotoğraf istenmektedir.

Vize başvuru formu

Eksiksiz doldurulmuş, başvuru sahibi tarafından imzalanmış başvuru formu istenir.

Nüfus Cüzdanı

Vietnam turistik vizesi için nüfus cüzdanınızın fotokopisi istenmektedir.

C1 Belgesi

Vietnam turist vizesi için C1 belgesi zorunludur. Vize Merkezi bu belgeyi sizin için almaktadır. C1 belgesi ile ilgili daha fazla bilgi almak için Vize Merkezi danışmanlarını arayınız.

Uçak ve otel rezervasyonu

Vietnam turistik vizesi için gidiş dönüş uçak bileti ve otel rezervasyonu ile ilgili belgeler istenmektedir.

Bu evraklar Vietnam turist vizesi için başvuran kişilerin getirmesi gerekli belgelerdir. Vize işlemlerinin sorunsuz tamamlanması için evrakların eksiksiz verilmesi istenmektedir. Aksi halde vize işlemleri uzayabilir veya olumsuz sonuçlanabilir. Evrakları Vize Merkezi danışmanlarının tavsiyeleriyle hazırlayıp başvuru yaptığınız takdirde başvurunuz daha sağlıklı gerçekleşecektir. Vize Merkezi ile yaptığınız başvuruda sizden ek bir evrak talep edilirse danışmanlarımız tarafından hemen iletişime geçilip destek olunmaktadır.

Vietnam Vizesi Almak Neden Zor?

Vietnam vizesi almak zor değil ancak uğraştırıcı birçok aşamadan geçer. Bu aşamalardan biri de C1 belgesini yani davetiye adı verilen bir evraktır. Vize başvurularında davetiye adı verilen C1 belgesi turistik vize için gerekli evrakların başında gelmektedir. C1 belgesi vize onay mektubu olarak da belirtilmektedir. C1 belgesi ile Vietnam’a neden seyahat ettiğinizi, gidiş amacınızı bildirdiğiniz bir belgedir. Vietnam turistik vize başvurunuzda C1 belgesinin yer almaması durumunda başvuru işlemleri gerçekleştirilmez. Bu nedenle vize başvurusundan önce C1 belgesinin alınması zorunludur. Bireysel olarak C1 belgesi almak isteyen kişiler oldukça uzun ve karışık bir süreçten geçerler. C1 belgesini Vietnam’daki Göçmenlik Bürosu verir. C1 belgesini bireysel almak için Vietnam’daki seyahat acentesi ile anlaşma sağlamanız gerekmektedir. Seyahat acentesine Vietnam C1 belgesi almak istediğinizi bildirdiğinizde sizden otel ve uçak bileti rezervasyonu ve başvuru ücretini talep eder. Bu istenilen evrakları göndermemeniz durumunda C1 belgesi alamazsınız. Ücret ile ilgili ödeme zamanı ve ödeme yöntemini acentenin sizden istediği şekilde yapmalısınız. C1 belgesini alma süresi ortalama 7-15 gün arasında olmakla birlikte özel bir durumla karşılaşılması halinde süre uzayabilir. C1 belgesini alabilmeniz için acentenin sizden istediklerini yerine getirmelisiniz. İletişime geçtiğiniz Vietnam’daki acentenin başvurunuz ile ilgili olumsuz cevap verip sizin için başvuru yapmama ihtimali de vardır. Temas kurduğunuz Vietnam’daki seyahat acentesinin başvuru isteğiniz ile ilgili olarak olumsuz yanıt verme, adınıza başvuru yapmama ihtimali de vardır.

Vize için gerekli olan C1 belgesinin alınmasında Vize Merkezi büyük kolaylık sağlamaktadır. Vietnam vizesi için teslim edilen evraklar Vize Merkezi danışmanları tarafından kontrol edilir, herhangi bir eksik evrak durumunda hemen iletişime geçilir. Vize Merkezi temsilcilerinin desteği sadece başvuru esnasında kalmaz, vize işlemleri sonlanıncaya kadar devam eder. Vietnam C1 belgesi başvurusunu Vize Merkezi aracılığıyla yapmayı tercih ederseniz Vize Merkezi sizin için Vietnam C1 belgesi temin edebilmektedir. Vietnam’daki diğer acentelerle gerek kalmadan C1 belgesini kolaylıkla alabilirsiniz.

Vize merkezi temsilcilerinin bilgi ve tavsiyeleri doğrultusunda evraklarınızı hazırlayarak başvurunuzu sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmiş olursunuz. Vize Merkezi, konsolosluk tarafından ek bir evrak istenilmesi durumunda sizinle temasa geçerek çözüm için yardımcı olur. Ancak hiçbir başvuru vize verileceğini garanti ve taahhüt etmez. Vietnam turistik vize başvurularının sonuçlanması, süresi ve başvurularla ilgili kararlar Konsolosluğun inisiyatifindedir. Vize Merkezi’nin vizenin sonuçlanma süresine karışma gibi bir yetkisi bulunmaz.

Türkiye’nin hangi ilinde olursanız olun Ankara, İzmir, Bursa, İstanbul, Gaziantep, Edirne, Antalya, Hakkari, Zonguldak, Muğla, Konya, Kırklareli, Çanakkale, Samsun, Trabzon, Elazığ, Bingöl, Balıkesir evraklarınızı ya kendiniz getirerek ya da kargo ile Vize Merkezi şubelerine göndererek vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

Vietnam Vizesi Ücreti

Vietnam vizesi ücreti başvuru yapılan zamana, başvuru şekline göre değişir. Vize ücretli her zaman aynı olmayabilir, belirli dönemlerde değişebilmektedir. Vize için evrakları teslim edip başvuru işlemlerinin normal bir süreçte devam etmesi durumunda vize 18 iş gününde çıkar. Vizenin kısa sürede çıkmasını istiyorsanız ekspres vize başvurusu yapabilirsiniz. Ekspres vizenin çıkış süresi 7 iş günüdür. Hafta sonları, resmi tatil günlerinde konsolosluk kapalı olup iş günü sayılmamaktadır. Konsolosluğun yoğun olması, evrak istemesi durumunda vizenin çıkış süresi uzayabilir. Vize ücretinin dışında C1 belgesi için ayrı bir ücret ödemek gerekir. C1 belgesi için şahsi olarak Vietnam’daki acentelere başvuruda bulunulması durumunda ücret acentenin inisiyatifine kalmıştır. Vize için ödemeniz gereken ücret hakkında daha fazla bilgi almak için Vize Merkezi’ni arayınız.

 

 

 

 

 

daha fazla göster

Vietnam ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Tümünü GörüntüleSoru/Yorum Yaz

Cevabı Görüntüle
H. 18/12/17, 11:48
Merhaba, 1 haftalık gidiş dönüş uçak biletimi Şubat ayına aldım. Orada arkadaşım da kalırsam davetiye gerekli mi? Otel rezervasyonu olursa C1 davetiye gerekli değil midir? Ayrıca isten 2 ay önce ayrıldım, gelir belgesi ekleyemem sorun olur mu?
Teşekkürler
Cevabı Görüntüle
Z. Tınay 22/08/17, 13:46
Merhaba,
3-10 Kasım arasında Vietnam'da olacağım. Uçak biletim alındı. Sitede belirtilenler haricinde başka bir bilgi ve evrak vermeme gerek var mıdır? Vietnam turistik vize başvurusunu ne zaman yapmalıyım?
Bilgi alabilirsem sevinirim. Tarihlere bakarak cevap verirseniz sevinirim.
Cevabı Görüntüle
E. Söyleten 21/07/17, 19:09
Vietnam vizesi başvurusunda bulunacağım. Gerekli belge ve işlem ücretini öğrenmek istiyorum. Tesekkür ederim.
Cevabı Görüntüle
E. SUVAR 14/06/17, 18:17
Sayın Yetkili; Eşim ile birlikte Vietnam seyahati gerçekleştirmek istiyoruz (2 Ekim gidiş olacak şekilde, 4 Ekim veya 5 Ekim çıkış olacaktır) Neden bu kadar kısa çünkü sadece tek bir bölgede yer alan deniz kenarı bir yeri merak ediyoruz. Buradan sonra Kamboçya'ya geçeceğiz kendi imkanlarımız ile...Vietnam Vizesi için ücretiniz ne olacaktır? Bizi bilgilendirirseniz çok seviniriz.

Cevabı Görüntüle
Ç. Kadirdak 16/05/17, 11:06
Merhaba, eşimle beraber Bangkok aktarmalı Bali'ye uçacağım. Bir hafta Bali'de kaldıktan sonra Vietnam'a geçmeyi düşünüyoruz. Biraz araştırdım. Vietnam vizesi sorunlu bir vizeymiş sanıyorum. En kısa sürede konuyla ilgili bilgi alabilir miyim lütfen? Ücret, istenilen evraklar vs.
Telefon