Oturum

Umman Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!


  Umman vizesi için gereken evraklar koşullara göre değişebilmektedir. Umman vizesi güncel evraklarına ulaşmak için Vize Merkezi ofislerimizi arayın. Vize Merkezi ofislerimiz Umman vize işlemlerinde size destek olmaktan memnuniyet duyacaktır. Daha fazla detay veya Umman vizesine dair merak ettiğiniz bir şey olursa bizi aramaktan çekinmeyin.

Umman Oturum

Umman’da çalışmak, iş kurmak, öğrenci olmak ve araştırma yapmak isteyen yabancıların bu ülkede kalmak için Umman hükümetinin göç yasalarından faydalanabilir. Bunun için bilmesi gerekli başlıca şartlar şunladır:

  1. Kullanım geçerliliği: İşlem tarihinden sonraki 6 ay kadardır.
  2. Genel geçerlilik: Vize onaylandıktan sonraki 6 ay içindir. Bu sürede yatırım yapılabilir ve bundan sonra gerekli görülmesi durumunda iki yıllık oturum hakkı tanınır.
  3. Giriş sayısı: Oturum hakkı elde eden biri çoklu giriş ve çıkış hakkına sahip olur.
  4. Ücretler: İşgücü Bakanlığı tarafından alınır.

Gerekli belgeler için de Ticaret ve Endüstri Bakanlığının onayı aşağıdaki şartlar istenir:

  1. 2 adet fotoğraf (4x6 ebatında)
  2. Yatırımcının pasaport fotokopisi (6 aydan uzun bir süre için geçerliliği olmalı)
  3. Asil ortaklık sertifikası (Ticaret ve Endüstri Bakanlığından onaylanmış olması lazımdır)
  4. İş izni (İş Günü Bakanlığından verilmiş ve yatırımcı pulu taşıyor olması lazım)
  5. Bu iznin fotokopisi
  6. Umman Ticaret ve Endüstri odası üyelerinin sertifikayı onay kopyası ve yasal kayıt geçerliliği
  7. Yatırımcı ortaklarından biri tarafından sunuluyorsa sunum yapan kişi Ummanlı olmalı ve Umman vatandaşlığı haklarına sahip olmalıdır.
  8. Sağlık raporu. Eğer bu kişi özellikle Hindistan, Pakistan, Filipinler, Bangladeş, Endonezya, Sri Lanka, Mısır, Suriye, Sudan ve Etiyopya’dan geliyorsa.

Aile birleşimi de ayrıca bu kısımda değerlendirildiği için onu da verelim.

Aile birleşimi vizesi almak için öncelikle 21 yaşın altındaki çocuklar Ummanlı bir velinin çocukları ise vize garantisi vardır. Ummanlı bir erkekle evlenmiş bir kadın Umman vatandaşı da olabilir ve oturum hakkı da kazanır. Bu kişiler işlemlerini İçişleri Bakanlığından halletmelidir. Ayrıca bu hakka başvuru yapacak birey Umman’da ticaret yapma hakkına sahip bir kişinin akrabası ise de oturum hakkı alabilir. Bunlar için gerekli şartlar aşağıdaki gibi sıralanmıştır.

  1. Kullanım: 6 aylık süre içindir
  2. Geçerlilik: İşlem onayından 2 yıl sonrasına kadar geçerlidir.
  3. Ücret: Dekontu saklanmalı
  4. İşçinin çocukları: 21 yaşın üstünde olmamalı
  5. 18 yaşın üstünde olmayan kardeşler bundan yararlanabilir
  6. Vize izinleri işçinin süresinin bitimi ile biter.

Gerekli belgeler ise şu şekildedir:

  1. 4x6 ebadında 2 adet fotoğraf
  2. Pasaport fotokopileri (6 aydan uzun olmalı)
  3. Yabancı olarak gelenlerin pasaport fotokopileri
  4. Vize başvuru formu
  5. 15 yaşın altındakiler için başvuru mektubu ve niyeti eklenmeli
  6. Sorumlunun söz konusu kişilerin maddi durumunu sağlayacağına dair banka vs. gelir durumu
  7. Başvuru sahibi ile sorumluluk alan kişi arasındaki aile durum bildirgesi
  8. Sponsor olan kişinin ikamet bilgisi
  9. Kimlik kartı fotokopileri
  10. Dilekçe
  11. Sağlık raporu
  12. Sağlık sigortası
  13. Ortadoğu ve Asya ile Afrika gibi ülkelerden gelenler için aşı bilgisi
  14. Evliler için evlilik cüzdanı fotokopisi

Bunlar dışında sizden ayrıca farklı bir durum yaşıyorsanız bu durumunuzla ilgili belge istenebilir. Umman aile birleşimi ve oturum hakkında bilmek istediğiniz başka bir şey olursa Vize Merkezi şubelerimize telefon etmenizden mutluluk duyarız.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 02 97
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 02 97
ayko@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 02 97
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2448
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5365
ayko@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com