Vatandaşlık

Güney Sudan Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!


Güney Sudan vizesi için gereken evraklar koşullara göre değişebilmektedir. Güney Sudan vizesi güncel evraklarına ulaşmak için Vize Merkezi ofislerimizi arayın. Vize Merkezi ofislerimiz Güney Sudan vize işlemlerinde size destek olmaktan memnuniyet duyacaktır. Daha fazla detay veya Güney Sudan vizesine dair merak ettiğiniz bir şey olursa bizi aramaktan çekinmeyin!

Güney Sudan Vatandaşlığı

Sudan’dan ayrıldıktan sonra Güney Sudan vatandaşlık şartlarını da yeniden değiştirmiştir. Bu durumda Güney Sudan ayrıca çifte vatandaşlık da kabul etmektedir. Vatandaşlık hakkı kazananlara Güney Sudan kimlik kartları verilmektedir. Güney Sudan vatandaşlığına başvuru yapabilmeniz için öncelikte vatandaşlık şartlarını yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu vatandaşlık eğer doğuştan bir Güney Sudan vatandaşı değilseniz öncelikle sizden aranan şartlar olacaktır. Bu şartlar arasında evlenme yoluyla Güney Sudan vatandaşlığına geçiyorsanız en kolayı budur. Evlilik yoluyla vatandaş olunabilir. Eğer bir Güney Sudan vatandaşından bir çocuğunuz varsa yine vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz.

Burada en önemli mesele sunduğunuz belgelerinizin orijinal olmasıdır. Orijinal olmayan belgeler işleme alınmamaktadır.

Gerekli belge ve şartları aşağıdaki gibi sıraladık:

  1. Pasaport
  2. En az 4 adet biyometrik fotoğraf
  3. Doğum belgeleri, kimlik fotokopileri
  4. Maaş bilgisi (banka hesap dökümleri, aylık maaş ve diğer gelir kaynakları, adınıza düzenlenmiş mal ve mülklerin liste ve belgeleri)
  5. Polis raporları
  6. İngilizce bilgisi
  7. Daha önce vatandaşı olduğunuz ülkedeki bilgileriniz (okul, diploma, meslek, gelir vs. durumu)
  8. Bir Güney Sudan vatandaşı ile evli iseniz evlilik cüzdanı
  9. Güney Sudan’da daha önce aldığınız oturum izni evrakları
  10. Başvuru sahibinin kendisi başvuru yapmalıdır
  11. Aranan diğer şartlar ise şu şekildedir:
  12. Aklı başında olmak
  13. Kendi başınıza ekonomik yeterliliğiniz
  14. Düzgün karakterli olmak
  15. Güney Sudan’da doğanlar vatandaşlık başvuru hakkına sahiptir
  16. Başvuru şahsen yapılmalıdır.
  17. Başvuru sırasında ülkede bulunulmalıdır.
  18. Hangi türden vatandaşlık başvurusu yapılacağı belirtilmelidir (doğum yoluyla, evlilik, para ile alınan vatandaşlık türü vs.)
  19. Evlilik yoluyla olan başvurularda evlilik belgeleri
  20. Sağlık raporları
  21. Yatırım ispatları (yatırım üzerinden başvuru yapılacaksa)
  22. Güney Sudan kimlik kartı ve fotokopisi
  23. Belgelerin hemen hepsinin İngilizce bir karşılığı olmasında son derece fayda vardır.
  24. Belgeleri geri verilmemektedir. Gerekli durumlar için saklanır.

Güney Sudan kimlik kartı için ise aşağıdaki bilgilerden yararlanabilirsiniz:

  1. Kimlik kartı için istek belgesi (kimlik kartı formu) en yakındaki elçilikten ya da Yüksek Komisyondan alınabilir.
  2. Formun doldurulmuş ve resim yapıştırılmış olması
  3. Durumunu gösterir ekonomik ispat belgeleri
  4. 6-8 haftalık işlem süreci
  5. Başvuru sahibinin medeni durumunu gösterir belgeler

Güney Sudan vatandaşlığına dair bilmek istediğiniz başka bir durum olursa Vize Merkezi şubelerimizi arayabilir ya da İstanbul’da yaşıyorsanız bizi ziyaret edebilirsiniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 48
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 48
ayko@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 48
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2117
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5178
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com