Tayland Vizesi

 

Taylan’a seyahat etmek isteyen T.C. umuma mahsus pasaport sahipleri 30 gün boyunca, diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri 90 gün boyunca Tayland seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Fakat Tayland’da kalma süresi 30 günden uzun sürecek seyahatlerde Tayland Konsolosluğu’ndan vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir.

Vize Merkezi Tayland vizesi işlemlerinizi sizin adınıza başvurmaya ve takibini yapmaya hazırdır. Vize Merkezi olarak Tayland vizesi başvuruları ile ilgili kapsamlı danışmanlık hizmeti vermekteyiz. Vize Merkezi ihtiyacınız olan vize türünü doğru şekilde almanıza yardımcı olmaktadır. Vize Merkezi Tayland vizesi ile ilgili karar verme yetkisine sahip değildir. Vize Merkezi, vize başvurunuzu tam ve doğru bir şekilde yapabilmeniz için danışmanlık hizmeti verir. Tayland vizesi için hazırlanması gerekli olan evrakların detaylı listesine ulaşmak ya da Tayland vize başvuru işlemleri hakkında bilgi almak için Vize Merkezi temsilcilerimizi arayabilirsiniz. Tayland Konsolosluğu gerekli gördüğü durumlarda başvuru sahibini konsolosluğa çağırarak  başvuru işlemini şahsen gerçekleştirmesini isteyebilmektedir.

Tayland’a 30 günden fazla seyahat gündemi olan Türk vatandaşlarının bu ülkeye ziyaretleri öncesinde Tayland vizesi almaları gerekmektedir. Tayland vizesi almak için Tayland’ın Türkiye’deki resmi temsilciliklerine vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Tayland vizesi başvuruları Tayland Devleti’nin Türkiye’de bulunan İstanbul Fahri Konsolosluğu’na ve Ankara Büyükelçiliği’ne yapılmaktadır. Başvurular bu iki yerden yapılabilmektedir.

Tayland vizesi için konsolosluk tarafından istenen evrakların başvurudan önce hazırlanması gereklidir. İstenen evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde teslim edilip seyahatin amacına yönelik yapılması önem taşımaktadır. Tayland vizesi için başvuru formunda belirtilen bilgilerin doğru çıkmaması veya formda gereken bilgilerin belirtilmemesi vize başvuru sürecinin uzamasına ya da vizenin reddedilmesine neden olabilmektedir. Tayland Konsolosluğu gerekli görmesi durumunda ek evrak isteyebilmektedir.

Tayland Büyükelçiliği Tayland’a ziyarette bulunacak kişilere bazı hatırlatmalarda bulunuyor. Ülkeye giriş yapılacak pasaport kontrol noktasında yalnızca pasaportun gösterilmesinin yeterli olduğu ifade edilse de uluslararası kurallar dahilinde göçmenlik memuruna sunulabilmesi için Tayland’dan dönüş uçak bileti ya da gideceğiniz diğer uluslararası uçuş noktasının uçak bileti, otel rezervasyonunu yolcunun yanında bulundurması gerekmektedir.

Tayland vizesi için istenen evraklar vize tipine göre değişmektedir. Fakat her başvuruda olması gerekli olan belirli ortak evraklar mevcuttur. Tayland vizesi için gerekli belgeler Tayland Devleti ve Tayland Konsolosluğu’nun inisiyatifinde düzenlenmiştir. Gerçeği yansıtmayan bilgilerle yapılan başvuru dosyaları kabul edilmemektedir veya başvuru ret ile sonuçlanmaktadır.

Tayland’a 30 günden uzun sürecek seyahatlerde Tayland turistik vizesi 3 ay tek girişli ve 6 ay çok girişli olmak üzere iki vize türünden oluşmaktadır. Tek girişli Tayland turistik vizesinin geçerlilik süresi 3 ay, kalış süresi 60 gündür. Çok girişli Tayland turist vizesinin geçerlilik süresi 6 ay kalış süresi 60 gündür. Tayland’a yapacağınız seyahatin amacına göre bu iki vize türünden birini seçerek başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Tayland turistik vize başvurusunda istenen belgelerin Tayland vize yönetmeliğine göre hazırlanması gerekmektedir. Türk vatandaşlarının Tayland vizesi başvuru işlemleri için seyahatleri sonrası için en az 6 ay geçerli pasaporta sahip olmaları gerekir. Tayland Konsolosluğu bu özelliği taşımayan pasaportların vize başvuru işlemlerini kabul etmemektedir. Tayland turistik vize başvurusu 3-5 iş günü içerinde sonuçlanır.

Tayland Vize Başvuru Formu

Tayland vizesi başvuru formu Tayland Konsolosluğu’na yapılacak vize başvurusu için gerekli olan ilk belge arasında yer almaktadır. Tayland vizesi başvurusu için formun doldurulması ve formda başvurulacak vizenin tipine göre istenen bilgilerin belirtilmesi gerekmektedir. Bununla birlikte başvuru yapan kişi seyahat amacına uygun vize tipini belirlemelidir.

Başvuru formuna yazılan bilgiler konsolosluk tarafından kontrol edilir. Tayland Konsolosluğu’na ibraz edilecek kişisel bilgilerin veya seyahatin amacına göre bilgilerin beyan edilmemesi veya yanlış verilmesi başvuru yapan kişinin seyahatine ilişkin şüphe yaratabilir.

Vize başvuru formunun Tayland Konsolosluğu’nun istediği şekilde doldurulmaması, ek belge istenmesi, görüşmeye davet etmesi, uzun araştırma yapması vize başvurusunun reddedilmesine neden olabilir. Dolayısıyla formda sizden bilgilerin tam olarak doldurulması gerekmektedir.

Tayland Konsolosluğu, vize başvurusuna dair son kararın verildiği resmi makamdır. Vize işlemleri için başvuru yalnızca Tayland’ın Türkiye’de bulunan iki resmi temsilciliğine yapılmaktadır. Tayland İstanbul Fahri Konsolosluğu ve Tayland Ankara Büyükelçiliği vize başvurularını kabul etmektedir.

Tayland vize başvurunuzu, Vize Merkezi aracılığıyla yapacağınız takdirde danışmanlarımız sizin adınıza planlayıp takip edebilmektedirler. Tayland vizeleri ile ilgili belgelerin listesi ve vize başvuru işlemleri hakkında en güncel bilgi için Vize Merkezi’nin internet sitesinden Tayland bölümünde yer alan sayfaları ziyaret ederek öğrenebilirsiniz. Tayland vize türleri hakkında bilgi almak, soru sormak için Vize Merkezi’ni arayarak veya e-posta aracılığıyla temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz.

Gerekli evraklar hakkında detaylı bilgiye ulaştıktan sonra, hazırlamış olduğunuz gerekli belgeleri tarafımıza şahsen ofisimize gelerek veya adresimize kargo ile göndererek teslim edebilirsiniz. Vize başvuru işleminizin sonuçlanmasının ardından pasaportunuz en kısa zamanda tarafınıza teslim edilecektir.

Tayland Vize Ücreti

Tayland Konsolosluğu vize ücretini başvurunun işleme alınması için istemektedir. Güncel vize ücretleri hakkında detaylı bilgiyi Vize Merkezi temsilcilerimizden öğrenebilirsiniz. Vize ücreti başvuru sahibinin evraklarının konsolosluğa gönderilmesinden önce ödenmektedir ve herhangi bir sebepten ötürü vizenin ret alması halinde vize ücreti iade edilmez.

Tayland vize ücreti seyahatin amacına, vize türüne ve Tayland’da kalış süresine göre değişiklik gösterir. Vize ücreti bazı dönemlerde değişiklik gösterebilmektedir. Başvuru yapan kişinin ihtiyacı olan vizenin tipine, tek girişli ve çoklu girişli olmasına istinaden değişmektedir. Vizenin giriş sayısı bittikten sonra yeni vize başvurusu yapılarak ülkeye tekrar giriş yapılabilmektedir. Tayland Konsolosluğu’nun ek belge istemesi, resmi tatil günlerine denk gelmemesi halinde vize 3-5 iş gününde sonuçlanmaktadır. Ancak belirli ülke vatandaşlarını işlem ve onay süresi en fazla 1 ayı bulabilmektedir.

 

 

 

 

Tayland ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Tümünü GörüntüleSoru/Yorum Yaz

Cevabı Görüntüle
G. Gültekin 04/07/18, 07:55
Merhaba, kız arkadaşım yabancı vatandaş ve Ankara'dan vize başvurunda bulundu. Vizesi kabul edildi. Kendisinin Türkiye'de oturum izni var. İstanbul Fahri Konsolosluğu'na gelip vizesini pasaportuna işletebilir mi ?
Cevabı Görüntüle
G. yusifova 14/06/18, 10:39
Merhabalar, ben Azerbaycan vatandaşıyım. Ağustos’ta Phuket’e gitmeyi planlıyorum. Vize işlemleri ile ilgili bilgi almak istiyorum. Hangi evraklar gerek ve ne kadar süreye vize işlemlerimi halledebilirim?
Cevabı Görüntüle
H. cetinkaya 29/05/18, 21:18
Merhaba, kız arkadaşım Tayland vatandaşı Türkiye’de evlenmek istiyorum gerekli olan belgeler nelerdir? Konsolosluk aracılığı ile alınabilir mi? Yoksa Tayland’an gelirken mi getirmelidir?
Cevabı Görüntüle
A. TAMAHKAR 25/05/18, 12:57
Merhaba, kızım UWC Thailand okulunu kazandı. Öğrenci vizesi alacak. Ancak vize başvuru formunu nereden alabiliriz, bir de vize ücreti ne kadar olduğunu ve nereye yatırıldığını öğrenmek istiyoruz. Şimdiden teşekkürler.
Cevabı Görüntüle
Sedat 21/05/18, 10:28
Merhaba, Tayland’dan gelecek bir arkadaşım var, bir yıl kadar uzun bir süre kalmak istiyor. Bunun için ne gibi evraklara ihtiyacımız var ve başvuru adımları neler?
Telefon