Pakistan Vatandaşlarına Türkiye Vizesi

Pakistan Vatandaşlarına Türkiye Vizesi

Türkiye’yi seyahat edecek Pakistan vatandaşlarının ülkesine göre vize almaları veya Türkiye dış temsilciliklerine şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Vize ita etme işlemlerinde yaşanabilecek gecikmelerden dolayı vize başvurularının planlanan seyahat tarihinden en az bir ay önce yapılması yararlı olacaktır. Konu ile ilgili yapılan bilgilendirmeler aşağıdaki gibidir.

E-vize Türkiye’ye turistik veya ticari nedenler dışında (çalışma gibi, öğrencilik vb. gibi) yapılacak Pakistan yolculukları için geçerli bir durum değildir. Bu tür vize başvurularının dış temsilcilikler aracılığıyla yapılması gerekir.

Aşağıda verilen bilgiler turizm amaçlı yolculuklar için geçerlidir. Eğer öğrenim, çalışma aile birlemişi vb. gibi özel nedenlerle Türkiye'ye gelinecekse Pakistan’daki Türkiye dış temsilciliklerinden geliş amacına uygun vize alınması gerekmektedir.

Yolculuk tarihinden itibaren minimum 6 ay geçerli bir seyahat belgesi/pasaport sahibi olmanız gerekir. "Resmi Pasaport" terimi diplomatik pasaport, hizmet pasaportu, hususi pasaport ve resmi pasaportları kapsamaktadır. "Seyahat Belgesi" hamili Pakistan vatandaşların veya orada yaşayanların (uyruğunda bulunduğu ülke önemli değildir) Türkiye dış temsilciliklerinden vize alması zorunludur.

Pakistan’da vize muafiyetinden faydalanabilecek bireyler dışındaki Türkiye seyahati için vize alması mecburidir. Türkiye dış temsilciliklerinin olmadığı ülkelerden Pakistan üzerinden gelecek yabancıların uyruğunda bulundukları ülkeye akredite olan Pakistan’daki Türkiye dış temsilciliklerine vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Türkiye'de belgesel film çekecek ya da bilimsel araştırma yapacak ve arkeolojik kazı yapacak veya benzeri faaliyetlerde bulunacak Pakistan vatandaşların Türkiye dış temsilciliklerine başvurmaları ve Türkiye'ye seyahat etmeden önce ilgili Türk makamlarından gerekli izinleri almaları istenen şartlardan biridir.

Geçerli vizesi olan Pakistan vatandaşlarının ayrıca ikamet izni almalarına gerek yoktur. Ancak, özel meşruhatla (öğrenim, çalışma vb.) vize ile Türkiye'ye seyahat eden Pakistan vatandaşlarının vizelerinin geçerlilik sürelerine bakılmaksızın Türkiye'ye girişlerini müteakip bulundukları ildeki Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak ikamet izni almaları ayrıca mecburidir. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış izninin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye yolculuk edecek bütün yabancı ülke vatandaşları için geçerli olduğundan bu kanun Pakistan için de geçerlidir. Vize alamadan Türkiye’ye gelen Pakistan vatandaşları havaalanlarında vize alabilme şansına sahiptir ancak buralarda sıra olması, eksik belge olması vs. nedenlerden dolayı dilerseniz Pakistan vatandaşları adına bizler Vize Merkezi olarak sizin adınıza Türkiye vizesi için başvuru yapabiliriz. Daha fazla bilgi için Vize Merkezi şubelerimizi arayabilirsiniz.  

Aile ve grup başvuruları da mümkün hale geldiğinden dolayı tur operatörleri ve müşterileri için grup başvurusunda bulunabildikleri için dilerseniz grup olarak da sizler adına vize başvuruları yapabiliriz. Türkiye’ye yolcu taşıyan anlaşmalı Pakistan havayolu şirketlerinin ofislerinden ve havaalanlarındaki bürolarından da Pakistan için Türkiye vizesi alınabilmesini teminen gerekli altyapı kullanımına sunulmuştur ancak burada ihtiyacınız olan şey deneyimli bir firmadır. Bizler Vize Merkezi şubeleri olarak bu işlemler konusunda size yardımcı olmaktan son derece memnuniyet duyarız.

Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 7. maddesinin (b) fıkrasına göre, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen Pakistan vatandaşlarının "vize, vize muafiyeti veya ikamet izin süresinin bitiminden itibaren minimum 60 gün geçerli olan pasaport ya da pasaport yerine geçen belge" taşımaları mecburidir. Söz konusu yasanın 2. maddesi uyarınca, Kanunun uygulanmasında taraf olunan ve usulüne göre yürürlüğe giren uluslararası anlaşma hükümleri ile özel kanunlardaki hükümlerin saklı tutulmakta olup aşağıda kayıtlı maddeler kapsamında yer alanlar anılan hükümden muaf tutulacak ve uygulama kapsamı dışında değerlendirilmeye alınacaktır.

Pakistan Türkiye Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Pakistan’da Türkiye Konsolosluğuna yaptığınız Pakistan Türkiye vizesi başvurusu sonucu Pakistan Türkiye seyahati için işleme alınır ve vize uygulaması olmadığı için anında başvuru kabul edilir. Fakat vize türüne ve müracaat süresine göre bu zaman farklılıklar da gösterebilir. Bu süre genellikle 1 ile 7 iş günü arasındadır ancak vize türüne göre bu süre değişebilmektedir. Mesela ticari vize 10 - 15 iş günü sürebiliyor. Ayrıca bayramlar ve resmi tatiller gibi olağan dışı durumlar haricinde genellikle bu süre zarfında vize sonucunu alırsınız. Fakat sizden istenen belgeleriniz tam değilse bu süre siz onları tamamlayıncaya kadar farklılık arz edeceğinden ya da eksik belgeyle başvuru yapmış iseniz yine bu süre kadar alan bir zaman diliminde Pakistan Türkiye vizesi ret cevabı da alma durumunuz olasıdır. Bu gibi durumlardan kaçınmak için Vize Merkezi ofislerimizi arayarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Ek olarak başvuru yaptığınız vize sayısı ve çeşidi farklıysa her birisinin aynı sürede sonuçlanmama gibi bir durumun da oluşması olasılık içerisindedir. Böyle bir durumda başka bir şehirde yaşıyor iseniz bazı sıkıntılarınız olması normaldir. Ancak Vize Merkezimiz aracılığıyla Pakistan Türkiye vizesine başvuru yapmışsanız Pakistan Türkiye vizesi sonuçları hakkında bizi arayıp güncel bilgilerinize ulaşabilirsiniz ya da bizler sizin adınıza bunları dilediğiniz yere gönderebiliriz.

Pakistan için Türkiye Vize Ücretleri

Pakistan Türkiye vize ücretleri vize türüne ve zamanına bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Pakistan için Türkiye Cumhuriyeti devletinin uyguladığı yasalara göre belirli zaman aralıklarında değişiklikler olması normaldir. Türkiye vize ücretleri hakkında bu değişiklikler olması nedeni ile güncel Pakistan Türkiye vize ücretleri için Vize Merkezi ofislerimizi arayarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yine de burada bilinmesi gereken bir başka husus da; Pakistan’dan Türkiye vizesi için ücret ödemeniz ve sonrasında ret cevabı almanız halinde paranızın geri iade edilmediğini bilmeniz gerektiğidir. Pakistan üzerinden Türkiye vize ücreti ödemeniz halinde bankadan bu ücreti ödediğinize dair Pakistan Türkiye vizesi banka ödendi dekontunuzu yanınızda bulundurmanız mecburi istenen belgeler arasındadır.

Pakistan’dan Türkiye vize ücretleri Pakistan’dan Türkiye ticari vize, Pakistan’dan Türkiye yatırımcı vizesi, Pakistan’dan, Pakistan’dan Türkiye basın vizesi gibi değişik vize çeşitlerinden oluşur ve amaçlarına göre bu sayı azalıp artabilmektedir. Pakistan’dan Türkiye göçmenlik, Pakistan’dan Türkiye aile birleşimi gibi durumlar haricinde ise çeşitli sınıfları içeren vize türleri ile Pakistan’dan Türkiye vizesinde ücret değişikliğine sebebiyet verebilmektedir. Sonuç olarak Pakistan’dan Türkiye vize ücretleri belirlenen zaman içinde geçerli olduğundan dolayı bir evvelki yıl alınan Pakistan’dan Türkiye vize ücreti ile bir sonraki yılda alınan Pakistan’dan Türkiye vize ücreti arasında farklılıklar olması rastlanan bir olaydır. Pakistan Türkiye vize ücretleri hakkında ayrıntılı bilgi ya da konuyla ilgili sormak istediğiniz bir şey olursa Vize Merkezi şubeleri çağrı merkezlerimizi arayabilirsiniz ya da dilerseniz bizi şahsen ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye Vizesi Başvuru Formu

Türkiye vize başvuru formu Türkiye Büyükelçiliği tarafından hazırlanmış olan resmi bir form türüdür ve bu yüzden bu formu doldururken dikkatli olunması sağlıklı bir Türkiye vizesi alınmasında gereklidir. Türkiye vizesi başvuru formu Türkiye Konsolosluğunun başvuru yapan birey hakkında bilgi edinmesini sağlar ve bu yüzden önemi büyüktür. Ayrıca Türkiye Büyükelçiliğinde Türkiye vize talebinde bulunduğunuza dair resmi bir belge niteliği taşıdığından dolayı bilgilerin yanlış ya da tutarsız olması ya da tam olmaması gibi durumlar Türkiye vizesi sonucunun başarılı olup olmaması konusunda son derece etkili bir rol oynayabilir. Türkiye vizesi başvuru formu, büyük harflerle ve okunacak bir biçimde doldurulmalı, düzenlenmeli ve gerekli bölümlere ve boşluklara istenmekte olan gerekli bilgiler doğru bir şekilde yerleştirilmelidir.

Türkiye vizesi başvuru formu Türkçe– Urdu dili ya da İngilizce – Türkçe seçeneklerini barındırır.

Türkiye vize formu içinde adınız kısmına adınızı, soyadınız kısmına soyadınızı yazmalısınız. Ayrıca baba adı, doğduğu ya da yaşadığı ülke bölümlerini de doğru ve okunaklı bir şekilde yazmalısınız. Doğum tarihi, medeni hali gibi ya da cinsiyet türü ve uyruğu olduğu ülke ile iletişim ve ulaşım bilgileri gibi istihdam ve iş durumu bilgileri, vize ile ilgili gerekçeler ve pasaport bilgilerini de isteyen kısımlardan meydana gelen resmi bir form olması gerekçesiyle dikkatli bir şekilde doldurulmalıdır.

Türkiye vizesi başvuru formunu doldururken son derece dikkatli olunmasında fayda görüyoruz. Yanlışlık yaptığınız zaman yeni bir form istemeli ve bu yeni formu özenle doldurup iletmelisiniz. Türkiye vizesi başvuru formuna dair merak her şeyi sizin adınıza dilerseniz biz halledip sunalım. Ve ya dilerseniz Vize Merkezi bürolarımıza şahsen de gelerek doğrudan orada bulunan tecrübeli, profesyonel ve güvenilir ekibimiz yardımıyla da formlarınızı doldurabilir ya da diğer Türkiye vizesine dair işlemlerinizi işleme alabilirsiniz.

pakistan vize merkezi istanbul

Pakistan ile ilgili sizden gelen sorular

0 sorudan en popüler 0 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

Pakistan için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp