Oturum

Pakistan Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!


Pakistan vizesi için gereken evraklar koşullara göre değişebilmektedir. Pakistan vizesi güncel evraklarına ulaşmak için Vize Merkezi ofislerimizi arayın. Vize Merkezi ofislerimiz Pakistan vize işlemlerinde size destek olmaktan memnuniyet duyacaktır. Daha fazla detay veya Pakistan vizesine dair merak ettiğiniz bir şey olursa bizi aramaktan çekinmeyin!

Türkiye’de Oturum

Türkiye’de oturum hakkı kazanmak için belli başlı şartlar ve oturum çeşitleri bulunmaktadır. Başvuru yapacağınız oturum türüne bağlı olarak aranan şartlar da farklılık gösterecektir. Kısa dönem ikamet izni, aile ikamet izni, öğrenci ikamet izni, uzun dönem ikamet izni, insani ikamet izni ve insan ticareti mağduru ikamet izni gibi çeşitli ikamet izinleri bulunmaktadır. Bunların her biri için ayrı belge ve şartlar öne konulmuştur.

Ancak biz burada ticari ve aile ile öğrenci nedenli ikamet izinlerini sunacağız.

  1. Kullanım geçerliliği: İşlem tarihinden sonraki 6 ay kadardır.
  2. Genel geçerlilik: Vize onaylandıktan sonraki 6 ay içindir. Bu sürede yatırım yapılabilir ve bundan sonra gerekli görülmesi durumunda iki yıllık oturum hakkı tanınır.
  3. Giriş sayısı: Oturum hakkı elde eden biri çoklu giriş ve çıkış hakkına sahip olur.
  4. Ücretler: İşgücü Bakanlığı tarafından alınır.

Gerekli belgeler için de Ticaret ve Endüstri Bakanlığının onayı aşağıdaki şartlar istenir:

Türk vatandaşlarının 5901 sayılı Yasanın 28 inci maddesi kapsamında olanlar veya ikamet izinlerinden birine sahip olan yabancılar ve mültecilerin ve ikincil koruma statüsü sahiplerinin;

1) Yabancı eşine,

2) Kendisinin veya eşinin ergin olmayan yabancı çocuğuna,

3) Kendisinin veya eşinin bağımlı yabancı çocuğuna aile ikamet izni düzenlenebilir.

Aile ikamet izni başvurusunda bulunan yabancının birden fazla eşi olması durumunda eşlerden yalnızca birine aile ikamet izni düzenlenebilir. Yine de yabancının tüm çocuklarına aile ikamet izni verilebilir. Çocukların aile ikamet izni taleplerinde Türkiye dışında varsa ortak velayeti bulunan anne veya babanın muvafakati olmalıdır. Aile ikamet izni, öğrenci ikamet izni almadan ilk ve ortaöğretim kurumlarında on sekiz yaşına kadar eğitim hakkı sağlar.

Bu izinlere başvuru yapmak için Türkiye’de bulunan yabancılar, Yabancılar Şube Müdürlüğünden ikamet tezkeresi işlemleri için randevu alıp ikamet ettikleri bölgenin hizmet alanı içerisinde bulunan Yabancılar Şube Müdürlüğünün web üzerinde bulunan randevu alma sistemlerini kullanarak online olarak randevularını alabilirler.

Bunun için şu bilgiler gereklidir:

  1. Yabancılar ikamet tezkeresi işlemlerinde bulunacak kimselerin kişisel bilgileri eksiksiz olmalıdır.
  2. Yabancılar ikamet tezkeresi başvuru işlemleri için başvuru nedeni belirlenmiş olmalıdır
  3. Yabancılar ikamet randevusu alınacak yerde renkli çıktı alınabilecek gerekli sistemler bulunmalıdır. (Yabancılar oturum izni randevusunun alınmasının ardından sizlere sunulan başvuru formunun renkli çıktısı bulunmalıdır.)
  4. İsteği belirten form dilekçesi verilmelidir.
  5. Türk vatandaşı ana veya babaya ait nüfus kayıt örneği (Mernis sisteminden).
  6. Türk vatandaşı ana veya babadan birinin ya da her ikisinin aynı zamanda yabancı bir devlet vatandaşı olması halinde kimliğini ispata yarayacak belge.
  7. Talepte bulunan bireyin aynı zamanda yabancı bir devlet vatandaşı olması halinde kimliğini ispata yarayacak evrak.
  8. Medeni hal belgesi ve evliyse evlenme belgesi, boşanmışsa boşanmayı kanıtlayan belge, dulsa eşine ait ölüm belgesi.
  9. Kişinin ana ve babasından, bunlardan birisinin ya da her ikisinin ölmüş olması halinde ise; varsa  kardeşlerinden, kardeşleri yoksa üçüncü derece yakınlarından, müracaat makamlarınca alınacak ve yakınlık derecelerini belirten ifade tutanağı.
  10. Doğum belgesi.
  11. Doğum belgesine dayanılarak düzenlenen doğum tutanağı.

Ticari ikamet izni için ise şunlar gereklidir:

  1. İşlemler için noter onaylı vekâletname
  2. Pasaport ve fotokopisi
  3. 6 adet yeni çekilmiş biyometrik fotoğraf
  4. Başvuru formu
  5. Başvuru dilekçesi
  6. Harç bedeli
  7. Adres bilgileri evrakları
  8. Maddi durumu gösterir banka vs. bilgisi
  9. Oturum izni belgesi
  10. Yabancı vergi kimlik numarası
  11. Evli ise evlilik cüzdanı fotokopisi
  12. Daha önce ikamet sahibi ise o izinlerin de belgeleri

Daha farklı bir durumunuz varsa Vize Merkezi şubelerimizi arayarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

Pakistan Oturum

Pakistan’da uzun süreli kalmak, iş yapmak ya da aile birleşimi gibi konulardan dolayı olacak durumlar için oturum izni alınmalıdır.

Pakistan yasalarına göre Pakistan’da oturum izni almak için ilk önce Pakistan’a giriş yapıp yapmadığınız ve adli kaydınız gibi önemli durumlara bakılır. Yabancı uyruklu başvuru sahipleri için ayrıca bu kişilerin kendi devletleri tarafından vatansız ilan edilip edilmediği de kontrol edilir. Pakistan’da oturum şartları değişik değişiktir ancak sizler için gerekli olanları aşağıdaki gibi sıraladık.

  1. Oturum izni geçici bir süre içindir.
  2. Pakistan sınırları içinde oturum izni almış yabancılar ve vatansız kimseler vize kayıt birimlerinde bu izin sayesinde geçiş yapabilir.
  3. Pakistan’a giriş ve orada kakış için Pakistan Kayıt birimlerince düzenlenir.
  4. İkamet izni aşağıdaki durumlar içindir:
    1. Pakistan uyruklu bir birey ile evli kimseler
    2. Akrabalık
    3. Evlatlık
    4. Pakistan’da yatırım yapan kimseler
  5. İki yıldır Pakistan’da yaşamış kimseler de ayrıca buna başvuru yapabilir. Ancak bu şart aynı zamanda vatandaşlık için de geçerlidir.
  6. Oturum izni 18 yaşın altındaki çocuklar için de geçerlidir. Ailesinden biri izin almışsa 18 yaşın altındakiler de bu izinden yararlanabilir.

Gerekli belgeleri de şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. Pasaport
  2. 5 adet fotoğraf
  3. Aile birleşimi için aile bireylerinin kimlik fotokopileri ve nüfus bilgilerini içeren belgeler
  4. Evlilik durumu için evlilik cüzdanı
  5. Doğum belgeleri
  6. Çocuklar için kayıt belgeleri
  7. Ayrıca Türk kimlik kartı fotokopisi
  8. Oturum izni başvuru formu
  9. Parmak izi işlemleri
  10. Pakistan’daki sorumlu kimseler için varsa pasaport fotokopileri yoksa kimlik fotokopileri
  11. Türkiye’den gidecek kimseler için adres kayıt belgeleri
  12. Ebeveynler için sorumlu herkesin pasaport fotokopileri
  13. Uluslararası doğmuş kimseler için Uluslararası Doğum Sertifikası gösterilmelidir.

Pakistan’da oturum izni için bilmek istediğiniz başka bir durum daha varsa Vize Merkezi şubelerimizi arayabilirsiniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 02 73
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 02 73
ayko@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 02 73
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2364
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5308
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com