Gana Ticari Vizesi

Gana Ticaret Vizesi

Gana Ticaret vizesi sanıldığından daha karmaşıktır. Başvurunuzu yapmadan önce dilerseniz bizi arayabilir ya da bize mail atabilirsiniz. Gana Ticaret formu için Vize Merkezi şubelerimizi ziyaret de ederek bilgi edinebilirsiniz.

Gana’da çalışmak ve iş yapmak Gana Ticaret vizesi olmadan yasaktır. Bu nedenle Gana’da ticaret vizesi ya da ikamet vizesine sahip olmalısınız. Gana Ticaret vizesi ister Türkiye’den Gana’ya gidilsin ister Gana’dan davetiye alınsın belli bazı kuralları gerektirmektedir. Gana’dan iş davetiyesi alanın orada bulunan işvereni resmi bir iş yerine sahip olmalıdır. Oradan göndereceği belgeler bu bağlamda bir geçerlilik bulundurmalıdır. Belge sahipleri Gana İçişleri Bakanlığına götürmeli ve orada iş için onay almalıdır. Bundan sonra belgeleri Türkiye’de bulunan hamiline göndermelidir. Ayrıca bilmelisiniz ki size Gana Ticaret vizesi verecek kişi ve kuruluşlar Gana’da oturum hakkı bulunan bireylerce olmalıdır. Bu şekilde yapılmayan bir davetiye kabul görmez.

İş yapma yetkili bulunan işveren Göçmenlik Bürosundan da aynı zamanda başvuru yapmalıdır. Bu genellikle 7 iş günü içinde sonuçlanan bir işlemdir. Ancak bu başvuru orada verilen forma işlenmeli ve o şekilde gönderilmelidir. Ayrıca şirket sahibinin kendi iş mektubu davetiyesi de belgelere eklenmelidir. Bu belgelerin kesin olarak işleme alınabilmesi için Göçmenlik bölümünde kopya edilip işlenmesi gerekmektedir.

Ayrıca Gana Ticaret vizesi başvurularında dönüş zamanı da belirtilmelidir. Bu işlem her yıl 14 Ocaktan önce tamamlanmalıdır. Çünkü Gana Devleti yıllık ticaret yasalarını bu tarihi baz alarak yapmaktadır. Belgeler arasında bulunması gereken en önemli evraklar özellikle belirli ve geçerli bir adres ismine de sahip olmalıdır. Bu adresler hem işçi hem de işverenin adresleri olarak belirtilmelidir. Bu nedenle bu işlemler genel olarak 1 Ocak itibariyle Göçmenlik Bürosuna ulaşmalıdır. Ayrıca bunlar dışında Göçmenlik departmanından ek izinler ve belgeler de istenebilir. Bu şekilde hazırlıklı gidilmesi önemlidir.

2012 itibariyle bir kişi yasal düzenlemeler ve izinler olmadan Gana’da bulunamaz ve iş yapamaz. Gana’da bulunması ve iş yapabilmesi için Gana vizesi ve ilgili vize türüne sahip olmalısınız. Bu nedenle Gana’ya gitmeden önce Gana vizesi için başvuru yapmalısınız.

Gana Ticaret Vizesi

Gana Ticaret vizesi sanıldığından daha karmaşıktır. Başvurunuzu yapmadan önce dilerseniz bizi arayabilir ya da bize mail atabilirsiniz. Gana Ticaret formu için Vize Merkezi şubelerimizi ziyaret de ederek bilgi edinebilirsiniz. Gana’da çalışmak ve iş yapmak Gana Ticaret vizesi olmadan yasaktır. Bu nedenle Gana’da ticaret vizesi ya da ikamet vizesine sahip olmalısınız. Gana Ticaret vizesi ister Türkiye’den Gana’ya gidilsin ister Gana’dan davetiye alınsın belli bazı kuralları gerektirmektedir. Gana’dan iş davetiyesi alanın orada bulunan işvereni resmi bir iş yerine sahip olmalıdır. Oradan göndereceği belgeler bu bağlamda bir geçerlilik bulundurmalıdır. Belge sahipleri Gana İçişleri Bakanlığına götürmeli ve orada iş için onay almalıdır. Bundan sonra belgeleri Türkiye’de bulunan hamiline göndermelidir. Ayrıca bilmelisiniz ki size Gana Ticaret vizesi verecek kişi ve kuruluşlar Gana’da oturum hakkı bulunan bireylerce olmalıdır. Bu şekilde yapılmayan bir davetiye kabul görmez.

İş yapma yetkili bulunan işveren Göçmenlik Bürosundan da aynı zamanda başvuru yapmalıdır. Bu genellikle 7 iş günü içinde sonuçlanan bir işlemdir. Ancak bu başvuru orada verilen forma işlenmeli ve o şekilde gönderilmelidir. Ayrıca şirket sahibinin kendi iş mektubu davetiyesi de belgelere eklenmelidir. Bu belgelerin kesin olarak işleme alınabilmesi için Göçmenlik bölümünde kopya edilip işlenmesi gerekmektedir.

Ayrıca Gana Ticaret vizesi başvurularında dönüş zamanı da belirtilmelidir. Bu işlem her yıl 14 Ocaktan önce tamamlanmalıdır. Çünkü Gana Devleti yıllık ticaret yasalarını bu tarihi baz alarak yapmaktadır. Belgeler arasında bulunması gereken en önemli evraklar özellikle belirli ve geçerli bir adres ismine de sahip olmalıdır. Bu adresler hem işçi hem de işverenin adresleri olarak belirtilmelidir. Bu nedenle bu işlemler genel olarak 1 Ocak itibariyle Göçmenlik Bürosuna ulaşmalıdır. Ayrıca bunlar dışında Göçmenlik departmanından ek izinler ve belgeler de istenebilir. Bu şekilde hazırlıklı gidilmesi önemlidir.

2012 itibariyle bir kişi yasal düzenlemeler ve izinler olmadan Gana’da bulunamaz ve iş yapamaz. Gana’da bulunması ve iş yapabilmesi için Gana vizesi ve ilgili vize türüne sahip olmalısınız. Bu nedenle Gana’ya gitmeden önce Gana vizesi için başvuru yapmalısınız.

Geçici Gana vizesine sahip olmanız orada çalışabileceğiniz anlamına gelmez. Bunun için Ticaret vizesine de sahip olmalısınız. Bu nedenle Gana’da kalabilmeniz için doğru bir şekilde alınmış vize ve iş izni belgeleri çok önemlidir. Gana’da çalışmak ve Gana Ticaret vizesi almak için herkesin aşağıdaki belgeleri hazırlaması ve işleme alması gerekmektedir. Bu işlem ve belgeler Gana Göçmenlik Servisi tarafından hazırlanmış resmi izin ve belgelerdir. Eğer Gana’da çalışmak istiyorsanız başvuru işlemlerinizi doğru yapmalısınız. Eğer Gana’ya bir şirket aracılığıyla gidiyorsanız şirket sizin adınıza işlemleri başlatmalıdır. Hangi iş sebebi olursa olsun başvuru sahipleri Kişisel bir CV, Türkiye Cumhuriyeti içinde alınmış bir polis ve doktor raporu bulundurmalıdır. Bu belgeler dışında eğer bir şirket başvuru yapacaksa aşağıdaki belgeleri bulundurmaları zorunludur.

  1. Şirket Kayıt belgesi
  2. Şirket kuruluş belgesi
  3. Ticari iş belgesi
  4. Şirket işe başlama sertifikası
  5. Şirket çalışma izni
  6. Geçerli denetim izni
  7. Vergi izin belgesi formu
  8. Şirket tescil belgesi (Eğer şirket Gana’da yatırım yapıyorsa)
  9. Çalışanın yasal iş sözleşmesi
  10. İş için sevkiyat ve harcamalar için ücret ödendiğinin kanıtlanması (fatura, sözleşme, çek)
  11. Gana’da iş için yeterli kapasiteye uygun eleman bulunmadığına dair kanıt. (İş ilanından bir şey çıkmaması vs.)
  12. Sizin ya da şirketin bu belgelerin ayrıca fotokopilerini de bulundurmanız gerekmektedir. 
  13. Şirket tescil belgesi (Eğer şirket Gana’da yatırım yapıyorsa)
  14. Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 6000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte)
  15. Çalışanın yasal iş sözleşmesi
  16. SGK İşe giriş bildirgesi ve Hizmet dökümü 
  17. Maaş bordrosu (son 3 aylık, imza ve kaşeli)
  18. İş için sevkiyat ve harcamalar için ücret ödendiğinin kanıtlanması (fatura, sözleşme, çek)
  19. Vize talep dilekçesi (şirketin antetli kağıdına, konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe kaşe ve ıslak imzalı hazırlanmalıdır.)
  20. Gana’da iş için yeterli kapasiteye uygun eleman bulunmadığına dair kanıt. (İş ilanından bir şey çıkmaması vs.)
  21. Sizin ya da şirketin bu belgelerin ayrıca fotokopilerini de bulundurmanız gerekmektedir.

Geçici Gana vizesine sahip olmanız orada çalışabileceğiniz anlamına gelmez. Bunun için Ticaret vizesine de sahip olmalısınız. Bu nedenle Gana’da kalabilmeniz için doğru bir şekilde alınmış vize ve iş izni belgeleri çok önemlidir. Gana’da çalışmak ve Gana Ticaret vizesi almak için herkesin aşağıdaki belgeleri hazırlaması ve işleme alması gerekmektedir. Bu işlem ve belgeler Gana Göçmenlik Servisi tarafından hazırlanmış resmi izin ve belgelerdir. Eğer Gana’da çalışmak istiyorsanız başvuru işlemlerinizi doğru yapmalısınız. Eğer Gana’ya bir şirket aracılığıyla gidiyorsanız şirket sizin adınıza işlemleri başlatmalıdır. Hangi iş sebebi olursa olsun başvuru sahipleri Kişisel bir CV, Türkiye Cumhuriyeti içinde alınmış bir polis ve doktor raporu bulundurmalıdır. Bu belgeler dışında eğer bir şirket başvuru yapacaksa aşağıdaki belgeleri bulundurmaları zorunludur.​

Önemli Notlar:

► Gana Vizesi için başvuruya şahsen gelmeniz gerekmemektedir. Şirketimiz Konsoloslukta sizin adınıza başvuru ve takip yetkisine sahiptir.
► Gana vizesi hakkında verilecek kararlar Gana Konsolosluğu'nun inisiyatifindedir.
► Yukarıda bulunan belgeleri aşağıda bulunan adresimize ulaştırmanız yeterlidir. Kargo ve kurye hizmeti masrafları başvuru sahibi tarafından karşılanır.

 

 

daha fazla göster

GANA VİZESİ
Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 44
Faks : +90 (212) 287 72 44
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 44
ayko@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 44
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 850 460 15 44
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2109
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5173
ayko@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com