Slovenya Oturum İzni

DİKKAT! Aşağıda yer alan bilgiler, bilgilendirme amaçlı olup, Vize Merkezi olarak "Oturum" işlemi yapmamaktayız. Başvuruyla ilgili Slovenya Büyükelçiliği ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. 

Yatırımla Slovenya Oturum İzni Almak

Slovenya gerek ekonomik büyüme potansiyeli, gerek Avrupa’nın nadir güzelliklerine ev sahipliği yapması ve gerekse İtalya, Avusturya, Macaristan, Hırvatistan ve Adriyatik Denizi ile çevrili olarak Avrupa’nın merkezinde yer almasıyla yatırım ve yaşam için Avrupa'da tercih edilen önemli bir ülke haline gelmektedir. 

Slovenya, 2007 yılında başlatılan yasal düzenlemeler sonucunda belli bir miktar yatırım karşılığında, başvuru sahibi ve birinci derece yakınları (eş ve en fazla 18 yaşına kadar 3 çocuk) için oturum izni sağlamaktadır. Bu yatırım için bir işletme açılması gerekse de işletme adına alınacak gayrimenkulle de oturum sağlanması mümkün olabilmektedir.

Bu hizmet dahilinde ekstra yasal prosedürün sağlanması için harcanması gereken giderlerin yanı sıra aynı miktarda yatırımla ortaklık olması durumunda dahi oturum izni sağlanabilmektedir.

Slovenya Oturum İzni Başvurusu Nasıl Yapılır? 

Belgelerin Teslimi

Slovenya Oturum izni başvurusu esnasında Slovenya Konsolosluğu'na beyan etmeniz gereken belgeler aşağıdaki gibidir: 

  • Slovenya Bireysel Vergi Numarası
  • Kimlik Numarası
  • Slovenya Sabıka Kaydı

Firma İsim Rezervasyonu

  • Firma ismi, yasal ismin, firma ismini, iş türü tanımı ve firma tipinin kısaltmasını da içermektedir.
  • Firmanın Hizmet Alanı, Belirli Sınıflandırmalar Dahilinde Belirlenir

Firmanın Hükümet Kaydı

  • Bu aşamada tüm hissedarlar ve sermaye Slovenya hükümeti tarafından kayıt altına alınır ve bu sermayenin kullanılacağı kalemler planlanır. 
  • Firmanın sahiplerinin eş olmaları durumunda noter ve adli tercüman bulundurulması zorunludur ve ayrı olarak noter ve adli tercüme hizmeti almaları gerekmektedir.
  • Mahkeme kararı ile firma kaydı herhangi bir zorlayıcı koşul olmaması durumunda 7 gün içerisinde hazırlanabilmektedir.
  • Slovenya firma kayıt başvurusu, Slovenya Vergi Dairesi kaydı, Slovenya Sağlık Sigortası Enstitüsü kaydı da bu aşamada gerçekleştirilmektedir.

Banka Hesabı Açılması

  • İlk etapta firmanın açılabilmesi için 7500 Avro sermaye, yeni açılacak olan firma adına kayıtlı olacak banka hesabına yatırılacaktır. Bu hesabın genel durumlarda oturum izni alınması için 50 000 Avro’ya tamamlanması gereklidir.

Mahkeme Kararının Alınması
Firma Hesap Aktivasyonu ve Yatırımın Sağlanması

  • Firma hesabının aktive edilmesi ile tüm firma sermayesi 50 bin Avro’ya tamamlanılarak, gerekli yatırımlar bu bütçe ile sağlanır.

Oturum İzni Prosedürü

  • Sağlanacak firma belgeleri ve temel oturum izni başvuru belgeleri ile oturum izniniz hem sizin hem de aileniz için sağlanacak ve Slovenya’da yaşamaya başlayacaksınız.

slovenya oturum izni

Yükleniyor...
Telefon
x