Vatandaşlık

Yeni Zelanda’da devlet tarafından belirlenen meslek gruplarından birine 1 milyon ile 7 milyon dolar arası yatırım yapanların Yeni Zelanda vatandaşlığına geçmelerinde kolaylıklar sağlanıyor. Yeni Zelanda’da mesleki alanlardaki açıkları değerlendirmek, ülkenin ekonomik olarak kalkınmasına katkıda bulunan projelerle ülkeye yatırım yaparak girişimde bulunmak isteyenler Yeni Zelanda vatandaşlığına kolayca geçebiliyorlar. Ülkede ağırlıklı olarak İngilizcenin konuşulduğu Yeni Zelanda’da yatırımcılar mavi ve beyaz yakalı işçilere daha fazla istihdam ediyor.

Genç ve nitelikli göçmenlere de öncelik tanıyan Yeni Zelanda puanlama sistemiyle başvuruları değerlendiriyor. Bir meslek dalında uzmanlaşmış olarak düzenli bir işte, belirli bir süre Yeni Zelanda’da yaşamış olmak, en az 3 yıllık diploma veya sertifika sahibi olmak, iyi düzeyde İngilizce bilgisi, adli kayıtların temiz olması gibi unsurların değerlendirildiği puanlama siteminde 24 puan ve üstü puan alanlar vatandaşlık işlemlerine başlayabiliyorlar. 4-5 yıllık mesleki tecrübe ve genç iş gücüne duyulan ihtiyaç vatandaşlık kazanma şansını arttıran unsurlar. Göçmenlik başvurusunda bulunan adayların kendilerinin veya sponsorlarının maddi kaynağı olması isteniyor ve adayların kendilerini Yeni Zelanda’da en az 24 ay geçindirecek maddi kaynağa sahip olmaları gerekiyor.


 

Yükleniyor...
VATANDAŞLIK
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 04 51
Faks : +90 (212) 287 72 44
online@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 04 51
info@cieltur.com
İzmir
+90 (232) 970 04 51
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 20 25
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+ 90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com