Vatandaşlık

Zimbabve Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!


Zimbabve vizesi için gereken evraklar koşullara göre değişebilmektedir. Zimbabve vizesi güncel evraklarına ulaşmak için Vize Merkezi ofislerimizi arayın. Vize Merkezi ofislerimiz Zimbabve vize işlemlerinde size destek olmaktan memnuniyet duyacaktır. Daha fazla detay veya Zimbabve vizesine dair merak ettiğiniz bir şey olursa bizi aramaktan çekinmeyin!

Zimbabve Vatandaşlığı

Zimbabve vatandaşlık şartları ve düzenlemesi konusunda bir takım bilmeniz gerekli hususlar bulunmaktadır. Vatandaşlık için başvuru yapmadan önce vatandaşlık için gerekli şartları sağlayıp sağlamadığınızı bilmelisiniz. Uygun çıkmanız durumunda gerekli belge ve ispatları yaparak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Doğum yoluyla dünyaya gelen bir çocuk eğer anne ya da babasından biri söz konusu ülkenin vatandaşı ise doğrudan Zimbabve vatandaşı sayılır. Anne ya da babasından biri Zimbabve vatandaşı olan ve Zimbabve dışında doğmuş bir birey de vatandaşlık için başvuru yapabilir. Eğer bir kişi en az beş yıldır bir Zimbabve vatandaşı ile evli ise vatandaşlık için başvuru yapabilir. Çifte vatandaşlık  hakkı da bulunmaktadır.

Burada en önemli mesele sunduğunuz belgelerinizin orijinal olmasıdır. Orijinal olmayan belgeler işleme alınmamaktadır. Sahte belge sunmak ise sizin ülkeden atılmanıza kadar ilerleyebilir. Bu nedenle bilgileri doğru ve eksiksiz doldurmak son derece önemlidir.

Gerekli belge ve şartları aşağıdaki gibi sıraladık:

  1. Pasaport
  2. En az 4 adet biyometrik fotoğraf
  3. Doğum belgeleri, kimlik fotokopileri, çocuklar için ayrı doğum sertifikaları
  4. Maaş bilgisi (banka hesap dökümleri, aylık maaş ve diğer gelir kaynakları, adınıza düzenlenmiş mal ve mülklerin liste ve belgeleri)
  5. Polis raporları
  6. İngilizce bilgisi
  7. Daha önce vatandaşı olduğunuz ülkedeki bilgileriniz (okul, diploma, meslek, gelir vs. durumu)
  8. Bir Zimbabve vatandaşı ile evli iseniz evlilik cüzdanı
  9. Zimbabve’de daha önce aldığınız oturum izni evrakları
  10. Başvuru sahibinin kendisi başvuru yapmalıdır
  11. Aranan diğer şartlar ise şu şekildedir:
  12. Aklı başında olmak
  13. Kendi başınıza ekonomik yeterliliğiniz
  14. Düzgün karakterli olmak
  15. Başvuru şahsen yapılmalıdır.
  16. Başvuru sırasında ülkede bulunulmalıdır.
  17. Hangi türden vatandaşlık başvurusu yapılacağı belirtilmelidir (doğum yoluyla, evlilik, para ile alınan vatandaşlık, uluslaşma türü vs.)
  18. Evlilik yoluyla olan başvurularda evlilik belgeleri
  19. Sağlık raporları
  20. Yatırım ispatları (yatırım üzerinden başvuru yapılacaksa)
  21. Zimbabve kimlik kartı ve fotokopisi
  22. Belgelerin hemen hepsinin İngilizce bir karşılığı olmasında son derece fayda vardır.
  23. Belgeler geri verilmemektedir. Gerekli durumlar için saklanır.

Zimbabve vatandaşlığına dair bilmek istediğiniz başka bir durum olursa Vize Merkezi şubelerimizi arayabilir ya da İstanbul’da yaşıyorsanız bizi ziyaret edebilirsiniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 04 54
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 04 54
ayko@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 04 54
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 850 460 17 83
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2467
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5375
ayko@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com