Vatandaşlık

Kamerun Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!


Kamerun vizesi için gereken evraklar koşullara göre değişebilmektedir. Kamerun vizesi güncel evraklarına ulaşmak için Vize Merkezi ofislerimizi arayın. Vize Merkezi ofislerimiz Kamerun vize işlemlerinde size destek olmaktan memnuniyet duyacaktır. Daha fazla detay veya Kamerun vizesine dair merak ettiğiniz bir şey olursa bizi aramaktan çekinmeyin!

Kamerun Vatandaşlığı

Kamerun vatandaşlık şartları ve düzenlemesi konusunda bir takım bilmeniz gerekli hususlar bulunmaktadır. Vatandaşlık için başvuru yapmadan önce vatandaşlık için gerekli şartları sağlayıp sağlamadığınızı kontrol etmelisiniz. Uygun çıkmanız durumunda gerekli belge ve ispatları yaparak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Bu şartlar değişiklik gösterir ve bu aynı zamanda vatandaşlık başvuru sürelerini de etkiler. Kamerun’da yabancı bireylerden doğma bir çocuk vatandaşlık hakkı alamaz. Anne ya da babasından bir tanesinin muhakkak Kamerun vatandaşı olması gerekir. Eğer Kamerun vatandaşı bir babadan doğan bir çocuk başvuru yaparsa kesin olarak vatandaşlık alır. Doğduğu yer önemli değildir. Kamerun vatandaşı bir kişi Kamerun vatandaşlık hakkı alır. Kesin süresi belli olmamakla birlikte 10 yıl ya da daha uzun süredir Kamerun’da bulunan bir birey vatandaşlık hakkı kazanır. Burada ulusa dâhil olma hakkı kazanır. Çifte vatandaşlık verilmemektedir. Sadece Kamerun vatandaşı bir babadan doğan bir çocuk eğer başka ülkenin vatandaşı ise aynı zamanda Kamerun vatandaşlık hakkı da bulundurur. Tek istisna budur.

Burada en önemli mesele sunduğunuz belgelerinizin orijinal olmasıdır. Orijinal olmayan belgeler işleme alınmamaktadır.

Gerekli belge ve şartları aşağıdaki gibi sıraladık:

  1. Pasaport
  2. En az 4 adet biyometrik fotoğraf
  3. Doğum belgeleri, kimlik fotokopileri
  4. Maaş bilgisi (banka hesap dökümleri, aylık maaş ve diğer gelir kaynakları, adınıza düzenlenmiş mal ve mülklerin liste ve belgeleri)
  5. Polis raporları
  6. İngilizce ve Fransızca bilgisi
  7. Daha önce vatandaşı olduğunuz ülkedeki bilgileriniz (okul, diploma, meslek, gelir vs. durumu)
  8. Bir Kamerun vatandaşı ile evli iseniz evlilik cüzdanı
  9. Kamerun’da daha önce aldığınız oturum izni evrakları
  10. Başvuru sahibinin kendisi başvuru yapmalıdır
  11. Aranan diğer şartlar ise şu şekildedir:
  12. Aklı başında olmak
  13. Kendi başınıza ekonomik yeterliliğiniz
  14. Düzgün karakterli olmak
  15. Başvuru şahsen yapılmalıdır.
  16. Başvuru sırasında ülkede bulunulmalıdır.
  17. Hangi türden vatandaşlık başvurusu yapılacağı belirtilmelidir (doğum yoluyla, evlilik, para ile alınan vatandaşlık, uluslaşma türü vs.)
  18. Evlilik yoluyla olan başvurularda evlilik belgeleri
  19. Sağlık raporları
  20. Yatırım ispatları (yatırım üzerinden başvuru yapılacaksa)
  21. Kamerun kimlik kartı ve fotokopisi
  22. Belgelerin hemen hepsinin İngilizce ve Fransızca bir karşılığı olmasında son derece fayda vardır.
  23. Belgeleri geri verilmemektedir. Gerekli durumlar için saklanır.

Kamerun vatandaşlığına dair bilmek istediğiniz başka bir durum olursa Vize Merkezi şubelerimizi arayabilir ya da İstanbul’da yaşıyorsanız bizi ziyaret edebilirsiniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 62
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 62
ayko@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 62
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2157
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5214
ayko@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com