Ticari Vize

Çad Ticari Vize

Çad’da ticaret amaçlı iş yapacaksanız bilmeniz gerekli birkaç şey bulunmaktadır. Öncelikle özellikle son yıllarda Türkiye ile olumlu iş sözleşmeleri imzalayan Çad iş ve ticaret konusunda da önemli gelişmeler kaydetmiştir. Çad ülkesinde ticaret yapmak için Çad ticari vizesi gerekmektedir. Ancak Benin, Burkina-Faso, Kamerun, Orta Afrika Cumhuriyeti, Kongo, Gabon, Nijer gibi ülkeler bu vizeden muaftır.

Eğer bu ülkeler üzerinden Çad ticari vizesine başvuru yapacaksanız bunu bilmenizde yarar vardır. Ancak bu ülkeler dışından başvuru yapacaksanız mutlaka Çad ticari vizeniz olmalıdır. Eğer resmi ve diplomatik pasaport sahibi olarak devlet adına ticaret yapıyorsanız bu durumda vizeden muaf tutulursunuz. Ya da uluslararası bir organizasyon üyesiyseniz yine aynı durum geçerlidir.

Bunlar dışında Çad ülkesinde iş kuracaksanız, eleman tutacaksanız ya da bir şirket yetkilisi gibi durumlardan dolayı vize alacaksanız Çad ticari vizesi bölümüne başvuru yapmalısınız. Ya da dilerseniz bize telefon açarak işlemlerinizi bizim danışmanlığımız aracılığıyla yapabilirsiniz. Ancak bu durumda yine de aşağıdaki belgeler lazım olacaktır:

  1. En az 6 ay ya da daha uzun süre geçerli bir pasaport
  2. Çad ticari vize başvuru formu
  3. Çad ticari vize talep dilekçesi
  4. En az 2 adet biyometrik fotoğraf
  5. Çad ticari vizesi için bankadan ödendi dekontu
  6. Yolculuk evrakları, uçak bileti vs.
  7. İş yapacağınız ya da yatırımda bulunacağınız yerin ikamet adres ve iletişim bilgileri
  8. Gelir durumunu ispatlar dokümanlar
  9. Banka hesap dökümü ya da banka hesap cüzdan fotokopisi ya da fotokopileri, hangi hesapları kullanıyorsanız o bankadan alabilirsiniz.
  10. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
  11. Ev, iş yeri gibi bir mülkler gayrimenkul tapu fotokopileri veya daha önceden Çad’da sahip olduğunuz mülklerin ispatlı bir listesi de olabilir.
  12. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  13. Adınıza ya da eşinizin ismine varsa düzenlenmiş ev, araba gibi ruhsat ve belgeleri de eklemeniz faydalıdır.
  14. Bankadan alınmış cüzdan fotokopisi ya da kredi kartı vs. gibi fotokopiler
  15. Seyahat Sağlık Sigortası
  16. Çad’daki bir şirket isteği üzerine gidiyorsanız oradan gönderilmiş iş davetiyesi mektubu
  17. Yine Çad’daki şirketten gönderilmiş şirket sertifikası fotokopisi
  18. Çad’daki şirketin son üç yılda vermiş olduğu vergi sertifikası. İş hacmi ispatı için.
  19. Şirketin kayıt, en son vergi ödendi makbuzu, imza sirküleri, ticari gazete fotokopisi
  20. Çad seyahatini desteklediğine dair varsa deliller
  21. Şirketteki konumunuzu gösterir belge ile masraflarınızın karşılandığına dair açıklayıcı mektup veya belgeleri de eklemenizde yarar vardır.
  22. SGK Kayıt örneği
  23. Çalışma izni belgesi
  24. Çoklu giriş çıkış vizesi -en az 3 aylık olmalı-
  25. Gerekli görülmesi durumunda vize uzatım izni (3, 6 ya da 12 aylık)
  26. Eğitim amaçlı ise söz konusu kurumdan istek mektubu
  27. Aşı raporu
  28. Polis raporu

daha fazla göster

ÇAD VİZE İŞLEMLERİ
Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 26
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 26
ankara@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 26
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 25 21
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
Tel: + 90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com