Evlilikten Dolayı

Çad Evlilikten Dolayı Vatandaşlık

Çad’da yaşamak ve oranın insanının yaşadığı ve sahip olduğu haklara kavuşmak istiyor ya da Çad'da evlilikten dolayı yaşayacaksanız ve en önemlisi Çad vatandaşı olma gibi bir arzunuz varsa halletmeniz gereken başlıca gereklilikler vardır. Çad vatandaşlığı için başvuru yapacak kişi eğer 18 yaşından büyükse başvuru yapabilir. Çad vatandaşlığına başvuru yapacak biri eğer Çad’da doğmuş ancak anne babası bilinmiyorsa yine de başvurusu kabul olur. Çad vatandaşı biri ile evlenen birey Çad vatandaşı olur.

İlk olarak Çad vatandaşlığı başvurusu yapacaksanız sizden istenen bazı şartları yerine getirmiş olmanız gerekmektedir. Bu şartlar kısaca aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  1. Çad yasalarının gerektirdiği şekilde davranış sergilemek
  2. Çad devlet yasalarına uymak, gelenek ve göreneklerine saygı uymak ve Çad ulusunun günlük yaşamlarına uyum sağlamış olmak.
  3. Toplumda ve gerekli durumda kendisini ifade edecek kadar Çad’da konuşulan dilleri bilmek
  4. Çad’da kendisine yetecek kadar kendisini idare etme becerisi
  5. Çad vatandaşı biri ile evlenmiş olmak.
  6. Çad’da doğmuş çocukların ebeveyni olmak
  7. Çad toplumu tarafından kabul görmüş olmak
  8. Sağlıklı olmak

Bu şartları sağlayan kişiler Çad vatandaşlığına başvuru yapabilir. Başvuru yapmak için de ayrıca istenen ve bilinmesi gereken başka şartlar ve belgeler de gerekmektedir. Onları da aşağıdaki gibi düzenledik.

  1. İlk olarak başvuru sahibi belgelerini ve yaşadığı yerin bilgilerini içerek belgeleri ayrıca sunması gerekmektedir.
  2. Belgeler şu şekildedir:
  3. Çad vatandaşlığı için başvuru belgesi
  4. Çad oturum izin belgesi
  5. Kimlik kartı, pasaport ya da doğum belgesi fotokopisi
  6. Adalet Bakanlığından verilmiş düzenlenmiş vatandaşlık izni
  7. Polis raporu (Çad’daki polis birimlerince verilmelidir ve başvuru yapmadan önceki 90 günü de içermelidir.)
  8. Çad’da konuşabildiği dilleri ispat eder belgeler (Eğer Çad’daki bir okuldan mezunsa ya da hala o kuruma devam ediyorsa oradan alınabilir.)
  9. Başvuru sahibinin Çad’da kendi başına yaşayabilecek kadar maddi durumu olduğunu gösterir belgeler. (Asgari ücret belgeleri gibi, iş sözleşmeleri gibi ya da şirket belgeleri, vergi belgeleri vs. Bu belgeler kişinin maddi durumu hakkında bilgi edinmesi konusunda iş görür.

Bazı durumlarda bu belgelerin dışında da belgeler istenebilir. Bunlar özel durumlarda olan şartlar. Bu şartları şu şekilde sıraladık:

  1. Çadlı bir kişi ile evlenen biri ayrıca evliliklerini ispatlayıcı belgeler vermelidir. Evlilik cüzdanı vs.
  2. Çadlı kişilerin ebeveynleri bunu ispatlayabilecek belgeler vermelidir. Bu kişiler böylece Çad vatandaşı olabilir.
  3. Çad ulusuna olumlu ve önemli bir katkı sunmuş bir kişi bunları ispatlayacak belgeler vermelidir. (Ödüller, madalyalar, sertifikalar ya da Çadlı bir şirket tarafından verilmiş bir ödül ya da yetenek sertifikası)
  4. Bu belgeler Çad’da konuşulan bir dilde verilmelidir. Ve bu belgeler yasal olmalıdır.

daha fazla göster

VATANDAŞLIK
Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 26
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 26
ayko@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 26
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2082
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5078
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com