Guyana Vize İşlemleri

Guyana Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!


Guyana vizesi için gereken evraklar koşullara göre değişebilmektedir. Guyana vizesi güncel evraklarına ulaşmak için Vize Merkezi ofislerimizi arayın. Vize Merkezi ofislerimiz Guyana vize işlemlerinde size destek olmaktan memnuniyet duyacaktır. Daha fazla detay veya Guyana vizesine dair merak ettiğiniz bir şey olursa bizi aramaktan çekinmeyin!

Guyana Vizesi

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Guyana’ya yapacakları 90 güne kadarki gezilerinde vizeye tabidir. Resmi, özel ve diplomatik vize sahipleri 180 gün içerisinde 90 gün kalmak şartı ile vizeden muaftır. Ancak normal vatandaşların sunması gereken bazı belge ve şartlar bulunmaktadır.

Guyana vizesi için gerekli belgeler aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  1. Pasaport
  2. 2 adet biyometrik fotoğraf
  3. Guyana vize başvuru formu
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  5. Guyana ziyareti için dilekçe
  6. Otel, uçak vs. rezervasyon belgeleri ve konfirmeleri
  7. Bankada yeterli miktarda para
  8. Davetiye mektubu (iş ve aile nedeniyle gidecekler için)
  9. Guyana vizesi ücreti ödenti dekontu
  10. Şirket bilgileri (şirket çalışanları için, ticari gazete, imza sirküleri, faaliyet belgesi vs.)
  11. Devlet çalışanları için memuriyet belgesi
  12. Guyana’da kalacağı yerin adres bilgileri
  13. Nüfus kayıt örneği
  14. 18 yaşın altındakiler için muvafakatname
  15. Öğrenciler için öğrenci belgesi
  16. Evli ise evlilik cüzdanı
  17. Uluslararası sağlık sigortası

Not: Guyana vizesi için ek görüşme talep edebilir. Bu durumda yanınıza önceki belgelerinizin fotokopilerini bulundurmanızda yarar vardır. Vizeniz sonuçlanmadan herhangi bir yolculuk için hazırlık yapmayın. Uçak biletlerinizi tarihi değiştirilebilir şeklinde ayarlayın. Sizden istenen evraklarınızı ayrıca seyahatiniz sırasında yanınızda bulundurmaya dikkat edin.

Guyana vize başvurunuzu mümkün olan en erken bir tarihte; örneğin bir ay öncesinden yapmanız tavsiye olunur. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması durumu ülkeden ülkeye değişmekle beraber Guyana vizesi bazen normalden daha uzun bir zaman alabilmektedir. Hangi vize türünden başvuru yapacağınızı bilirseniz bu süreyi en iyi şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu sebeple Guyana vizesi için aklınıza takılan bir şey olursa Vize Merkezi şubelerimizi aramaktan çekinmeyin. Kaliteli ve deneyimli kadrosuyla Vize Merkezi ve şubeleri sizlere gerekli bütün danışmanlığı yapmaktan mutluluk duyacaktır.

Guyana vize başvurunuzu mümkün olduğu kadar erken bir tarihte yapmaya dikkat etmeniz sürecin sağlığı için son derece yararlıdır. Çünkü vize başvuruları değişmekle birlikte en erken 7 ile 14 iş günü içerisinde onaylanabilmektedir. Guyana ticari vize için gerekli belgeler ise öncelikle başvuru tarihinizden itibaren 6 ay geçerli olan ve boş sayfaları bulunan pasaportunuzdur. Pasaportunuzun yıpranmamış olmasına da dikkat etmeniz ayrıca önem arz etmektedir. Ticari vize başvuru işlem süreleri 20 iş günüdür.

Yıpranmış pasaportunuzla vizeniz onaylansa bile ülkeye girişte sorun çıkması olasıdır.

Ticari vize başvurunuzu yaptıktan sonra Guyana vize ücreti ödemenizi de gerçekleştirerek işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz ve vizenizi onaya sunabilirsiniz. Vize başvurunuzu erken bir tarihte yapmanız tavsiye olunur.

Ancak unutmayın ki yıpranmış bir pasaportla yapmak istediğiniz vize başvurunuz kabul edilse bile ve vizenizi alsanız dahi sınırdan geri çevrilme olasılığı yüksek bir meziyet içerecektir. Bu bağlamda pasaportunuzun temiz ve deforme olmamış olmasına da önem vermeniz Guyana yolculuğu adına artı bir puan getirecektir. Yine de her şey yerli yerinde olsa dahi vize başvurunuz reddedilebilir. Ret sebebini açıklama zorunluluğu bulunmamakla birlikte bazı ülkeler yazılı veya sözlü açıklama yapıp nedeni size açıklayabilir. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde Guyana Konsolosluğuna bu konuda itirazda bulunabilme hakkında sahipsiniz.

Guyana vizesi almak için bilmeniz gereken bir başka husus da Guyana vize işlemleri içinde istenen en önemli belgenizin pasaport olduğunu unutmamalısınız. Eğer pasaportunuz yoksa pasaport alabilmenizin en basit yolu ikametinizin bağlı olduğu şehir ya da ilçe merkezinizdeki veya çok acil olması sebebiyle başka bir şehir ya da ilçe merkezlerindeki emniyet müdürlüklerinde veya polis merkezlerinde kendi adınıza ait pasaport bölümünde pasaport başvurusunda bulunabilirsiniz. Pasaport başvuruları şahsa özel olduğundan dolayı bunu şahsen yapmalı ve ayrıca pasaport için lazım olan belgelerin başvuru ücretini ödenmiş bir banka dekontuyla birlikte teslim etmek durumundasınız. Burada ayrıca sizden hakkınızda bilgiler istenir ve bazı sorular sorulur. İşlemleriniz devam ederken parmak iziniz alınır ve bu bağlamda parmaklarınızın parmak izi olan yerlerinin normal zamanlarda olduğu gibi olmasına dikkat etmeniz gerekir. İşlemlerinizi parmak izi alımında şüpheye düşürecek yahut zorlaştıracak kimyasallar, boyalarla vs. kaplı olmamasına özen göstermelisiniz. Çünkü bu, işlemleriniz sırasında size kolaylık sunacak etkenlerden biridir. Ayrıca pasaport başvurusu için bir de biyometrik fotoğraflarınızı da götürmeniz gerekecektir. Çünkü bu fotoğraflarınız pasaportunuzda yıllar boyunca kalacak şekilde işlenir. İşlemlerinizin olumlu ya da olumsuz sonuçlanması durumunda evraklarınız sizin adresinize gönderilir.

Eğer Guyana Konsolosluğuna vize başvurusu yapmak istiyorsanız randevu almalısınız. Ya da dilerseniz sizin adınıza Vize Merkezi olarak biz randevu alır ve Guyana vizesi için gerekli olan danışmanlık hizmetini en güvenilir biçimde sizin adınıza biz yapabiliriz.

Guyana vizesi 7 ile 14 iş günü içerisinde bir sonuca varabiliyor. Buraya vize başvurusu yapmadan önce yanınızda Guyana Konsolosluğunun istediği belgeleri de almalısınız. Bunlar içinde en önemlileri Guyana vize başvuru formu ve orijinal pasaportunuzdur. Bunun yanında istenilen diğer belgeleri de sunmalısınız.

Guyana vizesi için istenen gereklilikleri yerine getirmeniz halinde kişisel olarak ya da Guyana vize işlemleri için yetki almış olan danışman şirketler ile Guyana vizesi başvurularınızı yapabilirsiniz. Guyana vize işlemlerine dair merak ettiğiniz herhangi bir şey hakkında soru sormak ya da Guyana vize başvuru formunu almak isterseniz bizi arayabilir ya da İstanbul’da yaşıyor iseniz bizi ziyaret edebilirsiniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
GUYANA VİZE İŞLEMLERİ
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 49
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 49
ayko@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 49
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 850 460 15 49
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2119
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5179
ayko@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com