Guyana Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!

Vize Merkezi Guyana vize hizmetlerini deneyimli kadrosuyla profesyonel bir Guyana danışmanlık vizesi veren bir firmadan çok daha fazla bir deneyime sahiptir. Guyana vizesi için Vize Merkezi Guyana vizesi işlem sürecini profesyonel bir biçimde ele alır ve ihtiyaç duyduğunuz Guyana vizenizi almanızda profesyonel bir danışmanlık rolü üstlenir. Vize Merkezi Guyana vizesi için tecrübeli ve güvenilir kadrosuyla evraklarınızı en iyi sunulacak biçimde hazırlar ve prosedürlere göre sunarak en kısa zamanda sonuçlanması için elinden gelenin en iyisini yapar. Daha çok ve detaylı bilgi almayı düşünürseniz Vize Merkezi ofislerimizi arayabilir Vize Merkezi şubelerimizi ziyaret ederek de bu bilgilerden faydalanabilirsiniz. Guyana Vizesi adına ihtiyacınız olabilecek her şeyi sizler için derledik ve düzenleyip burada bir arada sunduk.

Guyana Vize Şartları

Guyana’ya yolculuk edecek umumi pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri ise, 180 gün içerisinde toplam kalış süresi 90 günü aşmamak şartıyla, Guyana’ya yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.

Aşılar konusunda dikkat etmelisiniz. Seyahat sağlığı ve uygulanması gereken aşılar konusunda Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasından da ulaşılabilir. Guyana’ya gitmeden önce bu konu ile ilgili olarak da Vize Merkezi şubelerimizi arayabilirsiniz.

Guyana ticari, turistik, öğrenim ve çalışma ya da oturum gibi durumlardan dolayı da vize istediği için bir takım belgeler istemektedir. Vize belgeleri aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  1. Pasaport
  2. 2 adet biyometrik fotoğraf
  3. Guyana vize başvuru formu
  4. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  5. Guyana ziyareti için dilekçe
  6. Otel, uçak vs. rezervasyon belgeleri ve konfirmeleri
  7. Bankada yeterli miktarda para
  8. Davetiye mektubu (iş ve aile nedeniyle gidecekler için)
  9. Guyana vizesi ücreti ödenti dekontu
  10. Şirket bilgileri (şirket çalışanları için, ticari gazete, imza sirküleri, faaliyet belgesi vs.)
  11. Devlet çalışanları için memuriyet belgesi
  12. Guyana’da kalacağı yerin adres bilgileri
  13. Nüfus kayıt örneği
  14. 18 yaşın altındakiler için muvafakatname
  15. Öğrenciler için öğrenci belgesi
  16. Evli ise evlilik cüzdanı
  17. Uluslararası sağlık sigortası

Not: Guyana vizesi için Konsolosluk ek görüşme için görüşme talep edebilir. Bu durumda yanınıza önceki belgelerinizin fotokopilerini bulundurmanızda yarar vardır. Guyana vizeleri başvuru yapacağınız ülke konsolosluğuna göre farklı işlem süreleri verebilir. Türkiye’de Guyana Fahri Konsolosluğu dışında başka bir resmi temsilciliği bulunmadığından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize başvurularını Yunanistan Konsolosluğu ya da Yunanistan’da bulunan Guyana Konsolosluğu üzerinden yapabilir. Başvuru yapacağınız yere göre vize işlem süreleri değişiklik gösterebilir. Ancak genel vize işlem süreleri 7 ile 14 iş günü kadardır. Bazı durumlarda işlem süreleri 20 iş gününü de bulabilir. Bu nedenle vize işlemlerinize başlamadan önce bizi aramanızda son derece fayda vardır.

Guyana vizesi için aklınıza takılan başka bir soru olursa Vize Merkezi şubelerimizi aramaktan çekinmeyin. Yine de Guyana vize başvurusu yapmadan önce aşağıdaki önerileri yapmanızda fayda vardır:

Guyana vize başvurunuzu mümkün olan en erken bir tarihte; örneğin bir ay öncesinden yapmanız tavsiye olunur. Çalışma ve öğrenim amaçlı vizelerin alınması durumu ülkeden ülkeye değişmekle beraber Guyana vizesi bazen normalden daha uzun bir zaman alabilmektedir. Hangi vize türünden başvuru yapacağınızı bilirseniz bu süreyi en iyi şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu sebeple Guyana vizesi için aklınıza takılan bir şey olursa Vize Merkezi şubelerimizi aramaktan çekinmeyin. Kaliteli ve deneyimli kadrosuyla Vize Merkezi ve şubeleri sizlere gerekli bütün danışmanlığı yapmaktan mutluluk duyacaktır.

Vize başvurularınız için pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvurduğunuz tarihten ileriye doğru en azından bir yıl olmasına özen göstermeniz tavsiye olunur. Pasaportunuzun süresi ne kadar uzun ise işiniz o derecede kolay olacaktır. Ayrıca vizeden muaf olma durumunda olanlarınız dahi gideceğiniz ülkenin pasaportunuzda aradığı geçerlilik süresini öğrenmeniz kesinlikle çok yararlı olacaktır.

Yıpranmış bir pasaportla yapmak istediğiniz vize başvurunuz kabul edilse bile ve vizenizi alsanız dahi sınırdan geri çevrilme olasılığı yüksek bir meziyet içerecektir. Bu bağlamda pasaportunuzun temiz ve deforme olmamış olmasına da önem vermeniz Guyana yolculuğu adına artı bir puan getirecektir. Yine de her şey yerli yerinde olsa dahi vize başvurunuz reddedilebilir. Ret sebebini açıklama zorunluluğu bulunmamakla birlikte bazı ülkeler yazılı veya sözlü açıklama yapıp nedeni size açıklayabilir. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde Guyana Konsolosluğuna bu konuda itirazda bulunabilme hakkında sahipsiniz.

Guyana Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Guyana Konsolosluğuna yaptığınız Guyana vizesi başvurusu sonucu Guyana seyahati için işleme alındıktan sonra genellikle 7 ile 14 iş günü içerisinde Guyana vizeniz sonuçlanır. Fakat vize türüne ve müracaat süresine göre bu zaman farklılıklar da gösterebilir. Bayramlar ve resmi tatiller gibi olağan dışı durumlar haricinde genellikle bu süre zarfında vize sonucunu alırsınız. Fakat sizden istenen belgeleriniz tam değilse bu süre siz onları tamamlayıncaya kadar farklılık arz edeceğinden ya da eksik belgeyle başvuru yapmış iseniz yine bu süre kadar alan bir zaman diliminde Guyana vizesi ret cevabı da alma durumunuz olasıdır. Bu gibi durumlardan kaçınmak için Vize Merkezi ofislerimize gelerek veya İstanbul dışında ikamet ediyorsanız bizi arayarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Ek olarak başvuru yaptığınız vize sayısı ve çeşidi farklıysa her birisinin aynı sürede sonuçlanmama gibi bir durumun da oluşması olasılık dâhilindedir. Böyle bir durumda başka bir ilde yaşıyor iseniz bazı sıkıntılarınız olması normaldir. Ancak Vize Merkezimiz aracılığıyla Guyana vizesine başvuru yapmışsanız Guyana vizesi sonuçları hakkında bizi arayıp güncel bilgilerinize ulaşabilirsiniz ya da bizler sizin adınıza bunları dilediğiniz yere gönderebiliriz.

Guyana Vize Ücretleri

Guyana vize ücretleri vize türüne ve zamanına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Guyana devletinin uyguladığı yasalara göre belirli zaman aralıklarında değişiklikler olması normaldir. Guyana vize ücretleri hakkında bu değişiklikler olması nedeni ile güncel Guyana vize ücretleri için Vize Merkezi ofislerimizi arayarak ya da bizi ziyaret ederek daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yine de burada bilinmesi gereken bir başka durum da; Guyana vizesi için ücret ödemeniz ve sonrasında ret cevabı almanız halinde paranızın geri iade edilmediğini bilmeniz gerektiğidir. Guyana vize ücreti ödemeniz halinde bankadan bu ücreti ödediğinize dair Guyana vizesi banka ödendi dekontunuzu yanınızda bulundurmanız mecburi istenen belgeler arasındadır.

Guyana vize ücretleri Guyana turistik vize, Guyana öğrenci vizesi, Guyana aile vizesi, Guyana ticari vize, Guyana yatırımcı vizesi, Guyana konsolosluk çalışanları vizesi, Guyana basın vizesi gibi değişik vize çeşitlerinden oluşur ve amaçlarına göre bu sayı azalıp artabilmektedir. Guyana göçmenlik, Guyana aile birleşimi gibi durumlar haricinde ise çeşitli sınıfları içeren vize türleri ile Guyana vizesinde ücret değişikliğine sebebiyet verebilmektedir. Sonuç olarak Guyana vize ücretleri belirlenen zaman içinde geçerli olduğundan dolayı bir evvelki yıl alınan Guyana vize ücreti ile bir sonraki yılda alınan Guyana vize ücreti arasında farklılıklar olması rastlanan bir olaydır. Guyana vize ücretleri hakkında ayrıntılı bilgi ya da konuyla ilgili sormak istediğiniz bir şey olursa Vize Merkezi şubeleri çağrı merkezlerimizi arayabilirsiniz ya da dilerseniz bizi şahsen ziyaret edebilirsiniz.

Guyana Vizesi Başvuru Formu

Guyana vizesi başvuru formu İngilizce seçeneğiyle mevcuttur.

Guyana vize başvuru formu Guyana Konsolosluğu tarafından hazırlanmış olan resmi bir form türüdür ve bu yüzden bu formu doldururken dikkatli olunması sağlıklı bir Guyana vizesi alınmasında gereklidir. Guyana vizesi başvuru formu Guyana Konsolosluğunun başvuru yapan birey hakkında bilgi edinmesini sağlar ve bu yüzden önemi yadsınamaz. Ayrıca Guyana vize talebinde bulunduğunuza dair resmi bir belge niteliği taşıdığından dolayı bilgilerin yanlış ya da tutarsız olması ya da tam olmaması gibi durumlar Guyana vizesi sonucunun başarılı olup olmaması konusunda son derece etkili bir rol oynayabilir. Guyana vizesi başvuru formu, büyük harflerle ve okunacak bir biçimde doldurulmalı, düzenlenmeli ve gerekli bölümlere ve boşluklara istenmekte olan gerekli bilgiler doğru bir şekilde yerleştirilmelidir.

Guyana vize formu içinde adınız kısmına adınızı, soyadınız kısmına soyadınızı yazmalısınız. Ayrıca baba adı, doğduğu ya da yaşadığı ülke bölümlerini de doğru ve okunaklı bir şekilde yazmalısınız. Doğum tarihi, medeni hali gibi ya da cinsiyet türü ve uyruğu olduğu ülke ile iletişim ve ulaşım bilgileri gibi istihdam ve iş durumu bilgileri, vize ile ilgili gerekçeler ve pasaport bilgilerini de isteyen kısımlardan meydana gelen resmi bir form olması gerekçesiyle dikkatli bir şekilde doldurulmalıdır. Soru kısmındaki sorular çoğunlukla Guyana seyahati, sağlıkla ilgili bilgiler, aşılar ve bunun gibi durumları öğrenmek amaçlı olduğundan bunları elinizden geldiğince doğru bir şekilde doldurmalısınız. Guyana vizesi başvuru formunu doldururken son derece dikkatli olunmasında yarar görüyoruz. Yanlışlık yaptığınız zaman yeni bir form istemeli ve bu yeni formu özenle doldurup iletmelisiniz. Guyana vizesi başvuru formuna dilerseniz vize merkezi birimlerimizde ulaşabilirsiniz. Guyana vizesi başvuru formuna dair merak her şeyi sizin adınıza dilerseniz biz halledip sunalım. Ve ya dilerseniz Vize Merkezi bürolarımıza şahsen de gelerek doğrudan orada bulunan tecrübeli, profesyonel ve güvenilir ekibimiz yardımıyla da formlarınızı doldurabilir ya da diğer Guyana vizesine dair işlemlerinizi işleme alabilirsiniz.

daha fazla göster

İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 49
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 49
ayko@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 49
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 25 21
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5510
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com

Guyana ile ilgili bir sorunuz mu var? Bize sorabilirsiniz.

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Tümünü GörüntüleSoru/Yorum Yaz