Vatandaşlık

Guyana Vize Başvurunuzu Sizin Adınıza Yapalım!


Guyana vizesi için gereken evraklar koşullara göre değişebilmektedir. Guyana vizesi güncel evraklarına ulaşmak için Vize Merkezi ofislerimizi arayın. Vize Merkezi ofislerimiz Guyana vize işlemlerinde size destek olmaktan memnuniyet duyacaktır. Daha fazla detay veya Guyana vizesine dair merak ettiğiniz bir şey olursa bizi aramaktan çekinmeyin!

Guyana Vatandaşlığı

Guyana vatandaşlığına başvuru yapabilmeniz için öncelikte vatandaşlık şartlarını yerine getirmeniz gerekmektedir. Bu vatandaşlık eğer doğuştan bir Guyana vatandaşı değilseniz öncelikle sizden aranan şartlar olacaktır. Bu şartlar arasında evlenme yoluyla Guyana vatandaşlığına geçiyorsanız en kolayı bu olacaktır. Evlilik yoluyla vatandaş olunabilir. Eğer bir Guyana vatandaşından bir çocuğunuz varsa yine vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz. Kaç yıldan sonra Guyana vatandaşı olacağınıza dair kesin bir bilgi bulunmamaktadır. Ancak genel olarak devletlerin 10 yıllık süreyi arama şartını düşünürseniz uzun bir süre sonra ancak vatandaşlık hakkı verilebilir.

Gerekli belge ve şartları aşağıdaki gibi sıraladık:

  1. Pasaport
  2. En az 4 adet biyometrik fotoğraf
  3. Doğum belgeleri, kimlik fotokopileri
  4. Maaş bilgisi (banka hesap dökümleri, aylık maaş ve diğer gelir kaynakları, adınıza düzenlenmiş mal ve mülklerin liste ve belgeleri)
  5. Polis raporları
  6. İngilizce bilgisi
  7. Daha önce vatandaşı olduğunuz ülkedeki bilgileriniz (okul, diploma, meslek, gelir vs. durumu)
  8. Bir Guyana vatandaşı ile evli iseniz evlilik cüzdanı
  9. Guyana’da daha önce aldığınız oturum izni belgeleri (bu belgeler size büyük avantaj sağlar.)
  10. Pasaportun giriş kısmındaki bilgi yerlerinin fotokopilerini almalısınız.
  11. Babanın doğum belgesi istisna olmakla beraber istenen tüm belgelerin orijinal olması ve İngilizce olması son derece önemlidir. İngilizce orijinal yoksa orijinallerinin İngilizce çevirilerini sunmalısınız.
  12. Bu başvuru türü Guyana Yüksek Komisyonuna yapılır. Aranan diğer şartlar ise şu şekildedir:
  13. Aklı başında olmak
  14. Kendi başınıza ekonomik yeterliliğiniz
  15. Düzgün karakterli olmak
  16. Çifte vatandaşlık için kendi ülkelerinin de izin belgeleri
  17. Guyana’da doğanlar vatandaşlık başvuru hakkına sahiptir
  18. Başvuru şahsen yapılmalıdır.
  19. Başvuru sırasında ülkede bulunulmalıdır.
  20. Hangi türden vatandaşlık başvurusu yapılacağı belirtilmelidir (doğum yoluyla, evlilik, para ile alınan vatandaşlık türü vs.)
  21. Evlilik yoluyla olan başvurularda evlilik belgeleri
  22. Sağlık raporları
  23. Yatırım ispatları (yatırım üzerinden başvuru yapılacaksa)
  24. Gerekli belgelerin ayrıca birer fotokopileri
  25. Belgelerin hemen hepsinin İngilizce bir karşılığı olmasında son derece fayda vardır.
  26. Gerekli vergi ve pul paralarının ödenmiş olması önemlidir. Yoksa belge kabulü olmaz. Bu işlemler için sizden istenen paralar Euro ya da dolar olarak verilebilir. Masrafları çok değildir.
  27. Belgeleri geri verilmemektedir. Gerekli durumlar için saklanır.

Guyana vatandaşlığına dair bilmek istediğiniz başka bir durum olursa Vize Merkezi şubelerimizi arayabilir ya da İstanbul’da yaşıyorsanız bizi ziyaret edebilirsiniz.

daha fazla göster

Yükleniyor...
İletişim
İstanbul
Tel : +90 (212) 970 05 49
ortadogu@vizemerkezi.com
Ankara
+90 (312) 970 05 49
ayko@vizemerkezi.com
İzmir
+90 (232) 970 05 49
izmir@vizemerkezi.com
Edirne
+90 (284) 236 24 24
edirne@vizemerkezi.com
Bursa
+90 (224) 322 2119
bursa@vizemerkezi.com
Antalya
+90 (242) 255 5179
antalya@vizemerkezi.com
Gaziantep
+90 (342) 255 58 21
gaziantep@vizemerkezi.com