Türkiye aile birleşimi vize işlemleri sayfasına hoş geldiniz. Vize rejimi kapsamında Türkiye’yi ziyaret etmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarının seyahat amacına göre vize başvurusu yapması gereklidir. Türkiye aile birleşimi vizesi, Türkiye’de yasal olarak ikamet eden yabancı ülke vatandaşlarının eş ve çocukları ile Türk vatandaşlarının yabancı eş ve çocukları için başvurulması gereken vize türüdür. Vize politikası gereği Türk dış temsilciliklerinde yapılmaktadır. Aile birleşimi vizesinde amaç aile bütünlüğünün sağlanarak korunmasıdır.

Türkiye Aile Vize İşlemleri İçin Başvuru Nasıl Yapılır?

Türkiye Aile vizesi için yabancı ülke vatandaşı kişi, ikamet ettiği bölgede yer alan Türk Dış temsilciliğine bizzat başvurmalıdır. Türk dış temsilciliği tarafından bahse konu vize türü için başvuruda bulunan yabancı ülke vatandaşından belge talep edilmektedir. İlgili belgeler aşağıda belirtilmiştir.

  • En az 6 ay geçerli pasaport (Pasaportun herhangi bir şekilde tahrifata uğramamış olması gereklidir. Yıpranmış, yırtılmış ya da eskimiş pasaportlar Türk dış temsilcilikleri tarafından kabul edilmemektedir.)
  • Biyometrik fotoğraf (Fotoğrafın arka fonu beyaz olmalı ve fotoğraf son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalıdır.)
  • Vize başvuru formu
  • Eş için başvurulacak ise Aile cüzdanı ya da evlilik belgesi
  • Çocuk için başvurulacak ise doğum belgesi ya da vukuatlı nüfus kayıt örneği

Yukarıda belirtilen belgelerin Türk dış temsilciliğine ibraz edilmesi gereklidir. Sunulan belgelerin hatasız ve eksiksiz olması gereklidir. Herhangi bir şekilde eksik belge verilmesi ya da hata belgelerin sunulması halinde vize başvurusu olumsuz sonuçlanabilir. Bu nedenle hazırlanan belgelerin dikkatli bir şekilde kontrol edilmesinde fayda vardır. Belgelerin aynı zamanda orijinal hali ile sunulması gereklidir. Belge üzerinde oynama ya da tahrifat yapıldığı tespit edilirse vize başvurunuz iptal edilerek hakkınızda yasal işlem başlatılmaktadır. Randevu günü ve saatinde Türk konsolosluğunda bulunmanız gereklidir. Randevuya katılmamanız ya da herhangi bir sebepten geç kalmanız halinde başvurunuz iptal edilebilir. Randevu saatine riayet edilmesi vize başvurusunda bulunacak yabancı ülke vatandaşının yararına olacaktır. Konsolosluk yetkilileri ile yapılan mülakat sonrası Türkiye aile vizesi sonucu yetkililer tarafından açıklanacaktır.

Türkiye Aile Birleşimi Vize İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Türkiye aile birleşimi vizesi için vize başvurusunda yabancı ülke vatandaşı için Türkiye’de destekleyici olarak bulunan yabancı ülke vatandaşının ülkede yasal olarak ikamet ediyor olması gereklidir. Yasal olarak ikamet etmeyen (kaçak) yabancı ülke vatandaşının eşi ve çocuklarının aile birleşimi maksadıyla vize başvurusunda bulunabilme imkanları yoktur.

Türk dış temsilciliği tarafından istenen ve resmi makamlardan temin edilecek belgelerin yine resmi makam mühür ya da kaşeleri ile onaylanmış olması gereklidir. Onaylanmamış belgeler Türk dış temsilciliği tarafından kabul edilmemektedir.

Resmi makam tarafından onaylanan belgeler üzerinde tahrifat yapılmamalıdır. Resmi belge üzerinde oynandığı ya da tahrifat gerçekleştirildiğinin anlaşılması halinde vize başvurusu iptal edilerek kişi hakkında yasal işlem yapılmaktadır.

Türk dış temsilcilikleri tarafından istenen belgelerin tam olarak teslim edilmesi gerekmektedir. Eksik belge bulunması halinde vize başvuruları olumsuz sonuçlanabilir.

Türkiye aile birleşimi vize işlemleri kapsamında çocuklar için de ayrı dosya hazırlanmalıdır.

Aile birleşimi vizesi onaylanması ile birlikte Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra aile ikamet izni başvurusunda bulunulması gereklidir. İkamet izni başvurusunda bulunulmadığı takdirde Vize kalış süresi bitiminde Türkiye’den çıkış yapılmalıdır. Ülkeden çıkış yapılmaz ise kişi vize ihlalinde bulunmuş olacaktır. Vize ihlalinde bulunan yabancı ülke vatandaşı tespit edilmesi halinde Türkiye’den sınır dışı edilerek kişi hakkında Türkiye’ye giriş yasağı verilmektedir. Aynı şekilde ihlalde bulunduğu süre kadar da para cezası verilmektedir.

Türkiye aile birleşimi vize işlemleri hakkında bilgi vermeye çalıştık. Daha detaylı bilgi ya da farklı konularda danışmanlık hizmeti almak için bizlere +90 212 706 84 17 ve +90 212 970 02 88 numaralı hatlardan ulaşabilirsiniz.