1978 Bulgar göçmenleri için vatandaşlık başvurusu

Bilgi Sayfasına Dön
  • R. Koçak 27 Şub 2017, 14:13
    Merhaba ben 1878 kasım ayında 6 yaşında iken ailemle birlikte Türkiye'ye göç ettim. Reşit olmadan getirildiğim için sayfada bahsi geçen 5 yıllık süreci mi izlemek durumundayım yoksa kendi rızamla gelmediğim için süreci kısaltacak farklı bir prosedür izleme şansım var mıdır? Elimde Bulgaristan'dan almış doğum belgem ve EGN var.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 27 Şub 2017, 14:13

    Bulgaristan’dan 1978 yılında göç eden kişilerin büyük bir kısmı vatandaşlıktan çıkarılmıştır. Ancak  Bulgaristan vatandaşlığına başvuru yapma hakkı bulunur. Bu konuda öncelikle şahsın Bulgaristan’daki vatandaşlık bilgileri sorgulanmalı ve hakkın hala mevcut olup olmadığı tespit edilmeli. Sonraki sürecin nasıl ilerleyeceği bu sonuçlara göre karar verilir. Bir kişinin Bulgaristan vatandaşı olup olmadığını anlamak için öncelikle Bulgaristan Adalet Bakanlığı’ndan vatandaşlık sorgulaması yapmak gerekir. Vatandaşlıktan çıkarılan kişiler önce oturum başvurusu yapmalı.

    1978 Bulgaristan Göçmenleri Vatandaşlık Tespiti öncesinde Bulgaristan’da yaşadığınız bölgedeki ilgili devlet dairesinden gerekli evrakları toplayabilmemiz için bize bir vekâlet vererek Bulgaristan'dan evrak toplama zahmetinden kurtulabilir, Bulgar vatandaşlığu danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz. Ayrıca alınacak olan bu belgeleri arayabilmemiz için gerekli belgelerle birlikte ikamet bölgenize en yakın ofisimizi ziyaret edebilirsiniz. 

    Saygılarımızla, 

    Bulgaristan Vize Merkezi

    Nejla B.

    Evrim N.

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Nis 2019, 10:32

    Merhaba,

    1978 göçmenlerin bir çoğu Bulgaristan vatandaşlığından çıkarılmış olduğu için vatandaşlık başvurusundan önce Bulgaristan oturum izni oturum başvurusu yapmaları gerekmektedir. 1978 göçmenleri 5 yıllık oturum tamalandıktan sonra tekrar vatandaşlık başvurusu yapabilirler. Öncelikle vatandaşlık sorgulaması yapılması en doğrusudur. Çıkan sonuç izlenecek prosedürü belirleyecektir. Annneniz vatandaşlığını geri aldıktan sonra siz de anneniz üzerinden Bulgar vatandaşlığı başvurusunda bulunabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Nejla B.

    Evrim N. 

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Burak 08 Nis 2019, 10:34

    Merhaba, ben Bulgaristan vatadaşlığı için başvuruda bulunmak istiyorum.1976 doğumluyum, 1978 yılında Bulgaristan'dan göç etmişiz. Doğum belgemi nasıl temin edebilirim? Bu konuda siz Vize Merkezi yetkilileri olarak bana yardımcı olabilir misiniz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Nis 2019, 10:35

    Merhaba,

    Bulgaristan doğumlu olan bütün Bulgaristan göçmenleri Bulgarstan vatandaşlığına başvuru hakkına sahiptir. Bulgaristan vatandaşlığına geçme hususu, vize prosedürlerinden çok daha komplike ve sabır gerektiren bir süreçtir. Her başvuru sahibinin kişisel durumuna göre başvuru evrakları ve başvuru prosedürleri değişiklik göstermektedir. Bulgaristan vatandaşlığınız için hangi mevzuata göre ilerleyeceğimizi belirlemek için isim denklik belgesi ve vukuatlı nüfus kayıt örneği, adalet bakanlığından alınan vatandaşlık yazısı ile birlikte ofisimizi ziyaret edebilirsiniz.

    2019 yılı Bulgaristan Vatandaşlık Tespiti öncesinde Bulgaristan’da yaşadığınız bölgedeki ilgili devlet dairesinden gerekli evrakları toplayabilmemiz için bize bir vekâlet vererek vatandaşlık tespitinizi yaptırabilirsiniz. Daha detaylı bilgi ve gerekli belgelerin listesi içn bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi

    Nejla B.

    Evrim N. 

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • B.Topçu 08 Nis 2019, 10:36

    Merhabalar, İstanbul Kağıthane'den yazıyorum. 1975 Bulgaristan doğumluyum. 1978 yılında göç ettik. Bulgaristan vatandaşlığı edinmek istiyorum. İşlemler için toplam ne kadar ücret gerekmektedir? iyi çalışmalar dilerim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Nis 2019, 10:37

    Merhabalar Behram Bey,

    Göç ettiğiniz yıl dolayısıyla Bulgaristan'dan vatandaşlığınızın silinmiş olması muhtemeldir. 1978 göçmenleri için eski vatandaşlığı geri alma prosedürü altında önce Bulgaristan'dan 3 yıl oturum almanız, ardından da vatandaşlık için müracaat etmeniz gerekmektedir. Bu konu ile ilgili sizlere, ofisimizdeki görüşme sırasında prosedür sırası, işlem ücreti ve işlem süreçleri ile ilgili detaylı bilgi aktarılmaktadır. Destek olabilmemiz için lütfen müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçiniz. Onlar size uygun randevuyu saatini verip sizleri ofisimize davet edeceklerdir. İyi günler dileriz.

    Saygılarımızla, 

    Bulgaristan Vize Merkezi

    Nejla B.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • İ. Bilgin 08 Nis 2019, 10:42

    Merhaba, benim annem 1978 göçmeni, ona bulgaristan vatandaşlığı aldıktan sonra. Onun kızı olarak ben de vatandaşlık alabilir miyim? Şu an 25 yaşındayım. Beni bu konuda bilgilendirebilir misiniz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Nis 2019, 10:42

    Merhaba, 1978 göçmenlerin bir çoğu Bulgaristan vatandaşlığından çıkarılmış olduğu için oturum başvurusu yapmaları gerekir önce. 5 yıllık oturum tamalandıktan sonra tekrar vatandaşlık başvurusu yapabilirler. Öncelikle vatandaşlık sorgulaması yapılması en doğrusudur. Çıkan sonuç izlenecek prosedürü belirleyecektir. Annneniz vatandaşlığını geri aldıktan sonra siz de onun üzerinden başvurabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi,

    Nejla B.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • S.KORKMAZ 08 Nis 2019, 10:43

    Merhabalar benim ailem 78 Bulgaristan göçmeni ben tr doğumluyum onlar bg doğumlu. Bulgaristan'dan bir köyde veya şehirde ev satın alsam orada kalmak ve iş kurmak için devamlı vize mi almam gerekecek yoksa bu durumda oturma iznimi veriliyor. Teşekkürler

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Nis 2019, 10:44

    Merhaba,

    Bulgaristan'a herhangi bir amaçla giriş yapabilmek için mutlaka vize veya oturum iznine ihtiyaç vardır. 1978 Bulgaristan göçmenleri göçten sonra vatandaşlıklarını kaybetmiştir. Geri alınması ancak uzun prosedüre göre, yani ilk olarak Bulgaristan oturum iznine başvurarak mümkündür. Bunun için göç eden ilk kuşak hayatta ise oturum iznine başvurmalıdır. Bulgaristan Oturum İznine sahip olmayan 1978 göçmenleri Bulgaristan'a ancak vize alarak seyahat edebilirler. 1978 göçmenleri D vize destek işlemleri için ikamet bölgenize en yakın ofisimizi arayabilirsiniz. 

    Saygılarımızla,

    Nejla B.

    Evrim N. 

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • M. Zeybek 08 Nis 2019, 10:45

    Merhaba Babam 78 Bulgaristan göçmeni. Kimliğinde bu yazıyor ve evraklarımız var. Acaba çifte vatandaşlık işlemlerine başlasak evlensem de babam üzerinden olabilir miyim?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Nevin 08 Nis 2019, 10:53

    Merhabalar; Vize Merkezi’ne bir sorum olacaktı. 1978 yılında Türkiye’ye geldim. Ben Bulgar vatandaşı olabilir miyim?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Nis 2019, 10:56

    Merhabalar; Evet vatandaş olma hakkınız bulunuyor. Ancak 1978 yılı Bulgar Göçmenleri vatandaşlıktan çıkartıldıkları için vatandaşlık işlemleriniz ‘uzun prosedüre’ göre yapılacak. Bu da Oturum İzni (D vize) alınması anlamına geliyor. Oturma İzni’nin her yıl yenilenmesi gerekiyor. 3 yıllık bekleme sürecinin sonunda Bulgar vatandaşlığı için başvuruda bulunabiliyorsunuz. 2 yıl süren değerlendirme sürecinin ardından ise Bulgar vatandaşı olabilirsiniz. Süreci başlatabilmek ve konuyla ilgili detayları görüşebilmek için randevu alarak ofisimize gelmeniz gerekmektedir.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Hatice 08 Nis 2019, 10:57

    Merhaba Bulgaristan Vize Merkezi, Size Çorlu'dan yazıyorum... 1978 yılında ailemle birlikte 4 yaşındayken Bulgaristan'dan göç etmişiz. Şimdi Bulgaristan vatandaşlığı almak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Nis 2019, 10:58

    Hatice Hanım Merhaba,

    Bulgaristan vatandaşlığınızı geri almak için belgelerinizi topladıysanız ikamet bölgenize en yakın Bulgaristan Konsolosluğu'ndan D vizesi başvuru işleminde bulunmanız gerekmektedir. Bulgaristan 78 Göçmenleri D Vize için aşağıdaki gibidir. İkamet bölgenize en yakın Bulgaristan Vize Merkezi ofisinden başvuru yapabilirsiniz. 

    1 - Bulgaristan vatandaşı olmadığınıza dair yazı. (Bulgaristan Adalet Bakanlığından)

    2 - Apostilli Sabıka Kaydı, Bulgaristan Dışişleri Bakanlığın'dan tasdik ettirilerek Bulgar yeminli tercuman tarafından tercüme edilecek.

    3 - 2 adet Biometrik fotoğraf. (35x45 mm ebatlarında, güncel ve beyaz fon üzerinde çekilmiş olmalı)

    4 - Bulgaristan Doğum Kağıdı. (Akt Za Rajdane)

    5 - Daha önce bağlı olduğunuz belediyeden hangi anlaşmaya göre göç ettiğinize dair yazı.

    6 - İsim Denklik Belgesi. (Apostilli olacak)

    7 - Bulgaristan bankasından adınıza açılmış hesap. (En az 4600 Leva ya da 2400 Euro bakiyesi olmalı)

    8 - Bulgaristan Kira Kontratı (Bulgaristan noter onaylı)

    9 - Pasaport. (En az 2 yıl geçerli)

    10 - Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği. (Aile bilgilerini içerir, kaşeli ve imzalı)

    11- Aşağıda örneği bulunan, kendiniz tarafından doldurulmuş ve imzlaanmış Taahhütname Örneği.

    Son zamanlarda Konsolosluktan size bir taahutname istemeye başladılar. Ne olur ne olmaz D vize başvurusunda bulunmadan once onu da doldurarak yanınızda hazır bulundurmanızda fayda vardır.

    Taahhütname Örneği

    Д Е К Л А Р А Ц И Я Долуподписаният ФАФМА ФАТМАОГЛУ (FATMA FATMAOĞLU), родена на 01.01.1001г. в Прилепци, притежаваща задграничен паспорт № U 11111111 издадена от Фатих/Р. Турция, на 01.01.2002г., с постоянен адрес: Истанбул/Шишли Д Е К Л А Р И Р А М, че имената Фатмегюл Исметова Сюлейманова, въз основа на Акт за раждане №123/01.01.1001г. издаден от общ. Кърджали и името ФАФМА ФАТМАОГЛУ (FATMA FATMAOĞLU), въз основа на турска лична карта/ задграничен паспорт № U 11111111 издадена от Фатих/Р. Турция, Р.Т. Идентификационен № 20020020020 и името ФАФМА ЙЛМАЗ (FATMA YILMAZ) по документ ПРЕПИС ОТ ГРАДЖАНСКИ БРАК №142/01.01.1001г. издадено от Администрация Гражданско състояние Шишли СА МОИ ИМЕНА. Известно ми е, че за неверни данни нося отговорност, съгласно чл. 313 от Наказателния кодекс. Дата: 04.10.2016 ДЕКЛАРАТОР.

    Eğer Bulgaristan'dan henüz hiç bir belge almadıysanız ve D vizesi hazırlığınız yok ise lutfen ofisimizden randevu alarak, uygun olduğunuz bir gun gelin. İşlemlere başlayalım...

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • A. Hikmet Tiryakioğlu 08 Nis 2019, 11:01

    Merhaba ben 1991 İzmir doğumluyum. Annem, anneannem ve dedem 78 yılında Bulgaristandan göç etmiş. Annem Şumnu doğumlu. 7 yaşındayken gelmişler. Bulgaristan vatandaşlığı almak istiyoruz. 78 yılında zorunlu göç olmamış diye verilmiyormuş diye duyduk. Vatandaşlık alabilir miyiz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Nis 2019, 11:02

    Merhaba Ali Bey,

    Bulgaristan'dan 1978 yılından göç eden kişilerin vatandaşlık prosedürleri 1989 yılındaki gibi hızlı ilerlememektedir. 1978 Bulgaristan göçmenleri için öncelikle vatandaşlık tespiti yapılacak, Bulgaristan süresiz oturma izni başvurusu yapılarak oturma izni alacak 3. yılınızda vatndaşlık randevusu alarak bulgaristan vatandaşlığına başvurulacak. Tüm bu işlemleri hizmetlerimizin içinde olduğunda sizin yapmanız gereken saadece sürece başlayın demeniz, web sitemizdeki gerekli belgeleri temin edince size yakın olan Bulgaristan Vatandaşlığı Danışmanlık hizmeti verdiğimiz ofislerimizden birine gelerek işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Nejla B.

    Evrim N.

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Engin 08 Nis 2019, 13:49

    Eşim BG vatandaşı, ben de 1978 göçmeniyim. Vatandaşlık başvurusu yapabilir miyim?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Nis 2019, 13:50

    Merhaba, 1978 göçmeni olarak başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuz uzun prosedüre göre, yani oturumdan geçerek yapılacaktır. Konsolosluktan D vize başvurusu yaparak oturum izni alabilirsiniz. 3 yıllık oturumdan sonra tekrar Bulgaristan vatandaşığına geçebilirsiniz. Eş üzerinden vatandaşlık prosedürü süre olarak daha uzundur ve sonuç kesin değildir.

    Saygılarımızla,

    Nejla B.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Taylan 08 Nis 2019, 15:37

    Merhaba Vize Merkezi, 1978 göçmenleri için çifte vatandaşlık işlemlerinin süresi ve maliyeti hakkında bilgi verir misiniz ? İyi günler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Nis 2019, 15:37

    Merhaba, 1978 göçmeni olarak başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuz uzun prosedüre göre, yani oturumdan geçerek yapılacaktır. Konsolosluktan D vize başvurusu yaparak oturum izni alabilirsiniz. 3 yıllık oturumdan sonra tekrar Bulgaristan vatandaşığına geçebilirsiniz. Eş üzerinden vatandaşlık prosedürü süre olarak daha uzundur ve sonuç kesin değildir. saygılarımızla

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • A. Öztürk 29 Nis 2019, 11:21

    Merhaba Babam 1978 Bulgaristan Göçmeni daha önce çift vatandaşlık başvurusu için evraklarımızı birine hazırlattık ama dolandırılığımız için işlem sağlanmadı ve bir süre sonra Babam (vefat etti) Oğlu olarak benim çift vatandaş olma hakkım var mıdır ? Teşekkür ederim

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 29 Nis 2019, 11:23

    Sn. Öztürk Selamlar,

    Babanız vatandaşlığını almadan vefat ettiği için sizlerin herhangi bir vatandaşlık hakkı talep etme durumunuz maalesef bulunmamaktadır.

    Bulgaaristan Vize Merkezi,

    Özlem D.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • E. Gürlüler 29 Nis 2019, 11:30

    merhabalar Babam 1978 yılında annem 1951 yılında Türkiye göç etmişler.Şanda ikiside vefat ettiler. Benim Bulgaristan vatandaşlığı alma imkanım var mıdır? Saygılar

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 29 Nis 2019, 11:33

    Ercüment Bey Merhaba, Hem anne hem de babanız için bağlı olduğunuz Nüfus Müdürlüğü'nden İsim denklik belgesi talebinde bulunarak, gelen sonuç ile birlikte ofisimizden bir randevu alarak detaylı bilgi alabilirsiniz. İsim denklik belgesinin arkasına göç pasaportu evrakı eklendiğinden göç yılını tam olarak bilerek yorum yapmak daha doğru olmaktadır.

    Saygılarımızla,

    Özlem D.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • C. Yılmaz 30 Nis 2019, 15:55

    Selamlar, çifte vatandaşlık başvurusu yapmak istiyorum. mesleğim çizgifilm sanatçısı. 1977 istanbul doğumluyum. babam 2006 yılında vefat etti. annemle çok küçük yaştan beri irtibatım yok. ikiside bulgaristan doğumlu ve 1972 göçmenleri Ebeveynlikler ile ilgili kayıtlara kendim ulaşamazmıyım? (yada başka yardım alamaz mıyım) ve son olarak güncel toplamam gereken evrak listesini temin edebilirmiyim. iyi çalışmalar dilerim. ilginiz için şimdiden teşekkürler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 30 Nis 2019, 15:55

    Merhabalar,

    Öncelikle sizin vatandaşlık alabilmeniz için babanız veya annenizin vatandaşlık alması gerekir. Kendilerine ait doğum belgelerini bizler temin edebiliyoruz. Elbette sizlerde Bulgaristan'da araştırmanızı sağlayabilirsiniz. Doğum belgesi alındıktan sonra vatandaşlık için başvuru yapıyorsunuz fakat büyük ihtimalle vatandaş değildir yazısı alacaksınız. Bu yazı ve diğer evraklarınız ile d-vize üzerinden başvuru gerçekleştirip oturuma başvurduğunuzda 3 yılın sonunda artık vatandaşlık için başvuru yapabiliyorsunuz.

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi

    Okan E.

    Evrim N. 

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Ö. Önder 30 Nis 2019, 15:57

    Merhaba Ben 11/04/1963 Bulgaristan Ruse Bızın köyü dogumluyum 1972 de Türkiyeye göç ettik İstanbulda yaşıyorum Bulgar pasaportu almak çifte vatandaş olmak istiyorum ne yapmalıyım

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 30 Nis 2019, 15:58

    Merhabalar,

    Öncelikle sizin vatandaşlık alabilmeniz için babanız veya annenizin vatandaşlık alması gerekir. Kendilerine ait doğum belgelerini bizler temin edebiliyoruz. Elbette sizlerde Bulgaristan'da araştırmanızı sağlayabilirsiniz. Doğum belgesi alındıktan sonra vatandaşlık için başvuru yapıyorsunuz fakat büyük ihtimalle vatandaş değildir yazısı alacaksınız. Bu yazı ve diğer evraklarınız ile Bulgaristan D Vize üzerinden başvuru gerçekleştirip oturuma başvurduğunuzda 3 yılın sonunda artık vatandaşlık için başvuru yapabiliyorsunuz.

    Okan E.

    Evrim N. 

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • N. Solak 20 May 2019, 11:17

    Emekliyim. Bulgaristan doğumluyum. 1978 yılında göç ettik yeniden vatandaşlık almak için ne tür belgeler gerekiyor? Vize ve oturum izni nasıl ve nereden evrak gerekiyor? Teşekkür ederim iyi çalışmalar..

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 20 May 2019, 11:18

    Sn. Nurettin S., oturum vizesi aşamasına gelinceye kadar ki süreçte, doğum belgesi temini, doğum tarihi düzeltmesi, vatandaşlık tespiti gibi aşamalar mevcuttur. Oturum vizesi ile ilgili evrak listesi internet sitemizde mevcut olup, vatandaşlıkla ilgili işleminizin başından sonuna takibi konusunda destek verebilmekteyiz. Bunun için ofisimizden randevu alarak yüz yüze görüşebilirisiniz.

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi,

    Özlem D. 

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • B. Sevinç 23 May 2019, 09:54

    merhaba, babam 78 bulgaristan göçmeni, çift vatandaşlık için başvurmak istiyoruz. İşlemlerin ve kontrollerin sizin aracılığınız ile olması için hangi evraklar gerekli ve ücret politikanız nedir, teşekkürler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 23 May 2019, 09:55

    Büşra Hanım,

    Konu ile ilgili ofisimizden bir randevu alarak detaylı bir danışmanlık hizmetinden faydalanabilirsiniz. işlem süreçleri, gerekli evraklar ve işlem ücretleri hakkında yüzyüze görüşmelerde bilgi alabilirsiniz. Verilen danışmanlık hizmetleri ücretli olup ücret detayı ile ilgili Bulgaristan Vize Merkezi linkine tıklayarak, oturduğunuz ile en yakın ofisimizi arayarak bizlere ulaşabilirsiniz.

    Özlem D.

    Evrim N. 

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • B. SABANCIOĞLU 24 Tem 2019, 11:14

    1974 BG doğumluyum, 1978 yılında göç ettik, annem D vizesi ile 3 yıllık oturma izini prosedürünü tamamlayıp BG vatandaşlığı için başvuruda bulundu (henüz cevap gelmese de), annem olduktan sonra benim de olabilmem için süreç hızlanması adına 15.07.19 tarihinde ben de D vizesi ile oturma izinine başvurdum(3 yıl geçmesi şartını öne alma adına), annemin BG vatandaşlık aldığını varsayarsak süreci hızlandırmak için (oturma izni ile 3 yıl geçmesi şartı) 2 çocuğum (ikizler) TC 1996 doğumlular ( eşimden ayrıldım) onlara da OTURMA İZİNİ PRESÜDÜRÜNÜ BAŞLATMAMIZ (her birey adına geçecek 3 yıllık BG VATANDAŞLIK BAŞVURU SÜRECİNİ KISALTIR MI? Annem 1951 doğumlu olduğu ve işlemleri takip etmesi yaşlılığından zorlaştığı için soruma vereceğiniz cevap sizinle irtibatta kalıp sizinle takip ettirme adına önemlidir, bilginize, teşekkür ederim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • A. Öztürk 19 Eyl 2019, 09:56

    Merhaba Babam 1978 Bulgaristan Göçmeni daha önce çift vatandaşlık başvurusu için evraklarımızı birine hazırlattık ama dolandırılıgımız ıcın işlem sağlanmadı ve bir süre sonra Babam ( vefat etti) Oğlu olarak benım çift vatandaş olma hakkım varmıdır ? Teşekkür ederim

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 19 Eyl 2019, 09:57

    Merhaba, 1978 yılı Bulgaristan göçmenlerinin büyük çoğunluğu Bulgaristan vatandaşlığından vazgeçerek gönüllü olarak Türkiye ye göç etmişlerdir. Bundan dolayı genel olarak o yıllarda göç edenler vatandaşlıktan çıkarılmıştır. Tekrar vatandaşlığını kazanması için göç eden kişi bizzat başvuru yaparak Bulgaristan da oturum almalıdır. ( D vize) Vatandaş olmadan vefat ettiyse kişinin çocuklarına bu haktan yararlanamaz.

    Saygılarımla,

    Nejla B.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • B. Sevinç 19 Eyl 2019, 10:32

    merhaba, babam 78 bulgaristan göçmeni, çift vatandaşlık için başvurmak istiyoruz. İşlemlerin ve kontrollerin sizin aracılığınız ile olması için hangi evraklar gerekli ve ücret politikanız nedir, teşekkürler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 19 Eyl 2019, 10:32

    1978 Göçmeni kişiler hayatta ise oturum iznine (D vize) başvuru yaparak 3 yıl süre ile oturum almalıdır. 3. Yılın sonunda Vatandaşlık almak için yeniden başvuru yapmalıdır. Bulgaristan D vize için gerekli evraklar için ilgili bağlantıya tıklayınız.. Detaylı bilgi için müşteri temsilcilerimizi arayabilirsiniz.

    Saygılarımla,

    Nejla B

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • G. Türkoğlu 19 Eyl 2019, 11:33

    1978 BG göçmeniyiz, tüm evraklarımızı tamamladıktan sonra Ekim 2018 de D vizesi için BG konsolosluğa başvurumuzu yaptık, 45-60 gün sonra BG da gösterdiğimiz adreste oturmadığımız tespit edilmiştir diye ret cevabı geldi. Vekalet verdiğimiz BG avukat aracılığı ile itiraz edildi ,6 ay geçti halen beklemekteyiz. Merak ettiğimiz BG makamları bu konuda herhangi bir işlem yapmamakta mıdırlar? Teşekkürler

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 19 Eyl 2019, 11:34

    Merhaba, Vize Merkezi olarak kişilerin şahsen yaptığı başvuruları takip etme yetkisine sahip değiliz. Konu ile ilgili detayları ,dosyanızın takibini yapan kişi veya kurumlardan öğrenmeniz gerekir.

    Saygılarımızla,

    Nejla B.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • E. Yıldız 21 Eyl 2019, 14:30

    Babam Bulgaristan doğumlu ve 1978 de Türkiye ye göç etmişler. Babam için ve daha sonrasında benim ve oğlum için Bulgar vatandaşlığı almak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim? Hangi evraklar gerekiyor ve bizim için evrakları tamamlayacak olan var mı?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 21 Eyl 2019, 14:30

    Merhaba, 1978 yılındaki göçler zorunlu göç ve gönüllü göç olarak ikiye ayrılıyor. 1978 yılındaki göçlerin çoğu gönüllü olduğu için tekrar vatandaşlık hakkını elde etmeleri uzun sürüyor. 78 göçmeni hayatta değilse vatandaşlık hakkı çocuklarına geçmiyor. 78 göçmeni baba 5 yıllık oturumu Bulgaristan’da tamamlamasının ardından tekrar vatandaşlık başvurusu yapabilir. İlk aşama olarak babanız için vatandaşlık sorgulaması yapılmasını öneririz. Babanız vatandaşlık aldıktan sonra siz de babanız üzerinden Bulgaristan vatandaşlığı başvurusunda bulunabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Evrim

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp