Bulgaristan Oturum İzni

Bulgaristan Oturum İzni

Bulgaristan oturum izni, Bulgaristan D vize başvurularının ardından alınabilmektedir. Kişi, D vize almadan kısa süreli almış olduğu C vize ile Bulgaristan’dan oturum izni başvurusunda bulunamaz. Bu nedenle ilgili ülkede uzun süreli ikamet için öncelikle d vize alınmalı ardından ise oturum izni için Bulgaristan’daki Yabancılar Şubesi'ne başvurulmalıdır.

Uyguladığı vize rejimleri kapsamında farklı ülke vatandaşlarının sınırları içerisine giriş taleplerinde Bulgaristan’ın pek çok farklı uygulaması bulunuyor.

Bulgaristan oturum izni nasıl alınır? soru cevabı için; İki farklı süre kapsamında değerlendirilen Bulgaristan vizeleri 90 güne kadar olan seyahatlerde “kısa süreli vize” kategorisinde, ülkede 90 günde fazla kalma durumlarında ise uzun süreli yani “Bulgaristan D vize” olarak değerlendiriliyor. D vize sahipleri gerekli şartları sağlamaları halinde Bulgaristan Oturum İzni de alabiliyor. Avrupa Birliği’ne üye olan ülkelerden biri olan Bulgaristan, uzun süreli vize, dolayısıyla oturum izni verdiği yabancı ülke vatandaşlarına bu sayede pek çok avantaj da sunmuş oluyor.

Türkiye’nin komşusu olması nedeniyle Avrupa’ya açılma hedefinde olan şirketlere ve yoğun Türk nüfusunun Türkiye’de yaşayan insanlarla akrabalık bağları dolayısıyla iki ülke arasında yoğun diplomatik ilişkiler de gerçekleşiyor. Bu iletişimin sonucunda ise Türk vatandaşlarının uzun süreli vize, yani resmi tanımlamasıyla “Bulgaristan D Vize” almaya yönelik gerçekleştirdikleri taleplerde pek çok farklı durum nedeniyle başvuru yapma olanağı sunuyor.

Avrupa Kıtası’nda bulunan ve Avrupa’da Schengen Bölgesi’ne dâhil olan pek çok ülkeden daha fazla yoldan, daha basit aşamalar takip edilerek ve daha kolay bir şekilde alınabilen Bulgaristan D Vize, Bulgaristan Oturum İzni ve Bulgaristan Oturum Kartı ile Avrupa’ya yakınlaşma fırsatı bulunuyor.

Uzun ve kısa süreli vizeler gibi Bulgaristan konsolosluk işlemleri alanında hizmet veren Vize Merkezi konusunda uzman, profesyonel kadrosuyla kendisine iletilen talepleri güvenli bir şekilde tamamlıyor. Vize Merkezi Bulgaristan Departmanı, 90 günden uzun sürecek olan seyahatler için verilen tüm vizelerle ilgili takip edilmesi gereken süreçte kapsamlı danışmanlık hizmeti sunuyor.

Bulgaristan Oturum İzni Başvuru Sürecinizi Vize Merkezi Güvencesiyle Başlatın.

Bulgaristan D Vize Nedir?

Bulgaristan D Vize, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Bulgaristan’da uzun süreli konaklayacakları zaman ülkenin Türkiye’de bulunan ve resmi konsolosluk hizmeti veren temsilciliklerine başvurmaları gerekir. Bulgaristan D tipi Vize, ülkede 90 günden fazla ikamet gerektirecek durumlarda başvurusu yapılması gereken özel statülü bir ülkeye giriş iznidir. Uzun süreli vizeler seyahati gerçekleştirecek olan kişinin durumuna göre talep edilebiliyor. Temelde üç ayrı gruba ayrılabilen D vizeler, ticari amaçlarla ülkeye gitmek isteyenler, ailevi ve köken nedenlerinden dolayı ve ihtiyaçlar ile çalışma durumuna göre verilebiliyor.

D Vizesi almak aslında ülkede Oturma İzni almak ve Oturum Kartı talep etmek için izlenecek olan adımların ilkini oluşturuyor. Türkiye’den alınan bu uzun süreli vize ile birlikte ülkeye gidildiğinde ikamet edilecek olan yerleşim biriminin bağlı olduğu Emniyet birimindeki Yabancılar Şubesi’ne başvurarak Oturma İzni ve Oturum Kartı alınabiliyor. Verilen bu oturum izni üç ve altı aylık ile bir yıllık süreleri kapsayacak şekilde olabiliyor. Bunun kararını da başvuru yapılan ilgili Yabancı Şube dairesi, yaptığı değerlendirme sonucu belirleniyor.

Bulgaristan’da ikamet durumu devam edeceği zaman ise bu iznin uzatılması gerekiyor. Bu başvuru ise geçerli olan iznin bitiminden önce yapılması isteniyor. D vize almak ve kanunlarca belirlenen şartlar yerine getirildiğinde bu ülkenin vatandaşlığına da başvuru yapma imkânı bulunuyor. Ancak bu sürecin tamamlanması çok daha uzun sürüyor ve çok daha fazla ayrıntıya sahip.

Bulgaristan D vize türleri hakkında kısa açıklamaları sayfamızın devamında bulabilir, detaylı bilgi ve sorularınızı destek hattımızdan bizlere iletebilirsiniz.

Bulgaristan D Vizesi İle Hangi Ülkelere Gidilir?

Bulgaristan d vizesi ile hangi ülkelere gidilir sorusu en çok merak edilen konuların başında geliyor. Bulgaristan vizesi Schengen statüsüne sahip değildir. Bu nedenle, D vizesi ile Schengen ülkelerine vizesiz olarak gidemezsiniz. Ancak Bulgaristan kırmızı pasaport sahibi olan Bulgar vatandaşları Schengen ülkelerine vizesiz olarak seyahat edebilmektedirler. Bulgaristan D vizeleri ile Romanya, ve Karadağ’a giriş yapabilirsiniz. Romanya'ya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talep etmektedir. Ancak Bulgaristan C vize ile veya D vize ile bu ülkelere giriş yapabilirsiniz.

Oturum izni başvurusu eş üzerinden yapıldıysa kişiler eşleriyle birlikte olmak üzere ilgili ülkelere seyahat hakkı kazanırlar. Ancak bu kişiler oturum kartıyla birlikte tek başına vizesiz seyahat edemezler. Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan Avrupa Birliği ülkeleridir. Bu ülkelere oturum izni ile vizesiz seyahat edilebilmesi için oturumu olan kişinin Bulgar vatandaşı eşi de yanında ise ilgili ülkelere vizesiz olarak seyahat edebilirler. Bu konuda güncel ve daha ayrıntılı bilgiyi lütfen Bulgar departmanı yetkilimizden alınız.

Bulgaristan D Vize Türleri

Bulgaristan için D vize alınmaksızın oturum izni başvurusu yapılamamaktadır. Vize Merkezi 15 yılı aşkın deneyimiyle Bulgaristan kısa süreli C vizeleri gibi, D vize başvurularında da sektörün öncü kuruluşlarındandır. D vize için başvuru evraklarınızı hazırlarken yardımcı olmanın yanı sıra tüm başvuru sürecinin takipçisi olmaktayız. D vize için başvuru nedeniniz kişisel olarak değişebilmektedir. Bu nedenle Vize Merkezi Bulgaristan D vize departmanımızı arayarak destek talebinde bulunabilirsiniz.

Çağrı merkezinden ulaşabileceğiniz müşteri temsilcilerimizle telefondan veya randevu alarak ofislerimizde doğrudan yüz yüze bilgi alarak Bulgaristan D Vize işlemleriniz ile ilgili ilk adımınızı atabilirsiniz.

D Vize Başvuru Hizmetlerimiz

Bulgaristan’da Oturum İzni alma, Oturma Kartı işlemlerinin aşamaları, bu gibi taleplerde hangi evrakların nasıl hazırlanması gerektiğini, güncel Bulgaristan vize ücretleri hakkında bilgi ve tüm konsolosluk işlemleri soruları ile ilgili merak ettiğiniz soruların cevaplarını da öğrenebilirsiniz. Bulgaristan Vize Merkezi, başvurunun en başından vize ve pasaportun sahibine teslimine kadar olan tüm aşamalarda müşterilerinin yanında yer alıyor. Uzun süreli D Vize başvurularını profesyonel bir yaklaşım ile sürdüren Vize Merkezi, hizmetlerini sonuç odaklı sunmayı amaçlıyor.

Bulgaristan Şirket Temsilciliği Aracılığıyla Oturum İzni

Bulgaristan Şirket Temsilciliği Oturum Bulgaristan için Oturum İzni almanın en hızlı ve basit sebeplerinden biri bu ülkede bir Türk şirketinin temsilciliğini açmak. Sonrasında buraya temsilci sıfatıyla görevlendirilmek. Şirketin aldığı karar ile Bulgaristan’da şirket temsilcisi olan kişi bu ülkenin Oturma İzni için başvuru yapma hakkı bulunuyor. Bu izin çıktığında da Bulgaristan Oturum Kartı sahibi oluyor. Bu kart aracılığıyla da belirli komşu ülkelere vizesiz seyahat edebiliyor. Bu nedenle oturma izni almak için bir şirkette çalışmak da gerekmiyor.

Başvuru yapabilmek için şirketin aldığı kararda isim veya isimlerin temsilci olarak belirtilmesi yeterli oluyor. Üstelik bir temsilciliğe birden fazla insan görevlendirilebiliyor. Ayrıca bu kolaylık sayesinde başvuru sahibinin birinci dereceden aile üyeleri, yani eş ve çocukları da Aile Birleşimini sebep gösterilerek Bulgaristan Oturum İzni alabilir.

Emekliler İçin Bulgaristan Oturum İzni

Bulgaristan Emekliler için oturum izni, çalışma hayatı tamamlanan ve emeklilik hakkı kazanan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Bulgaristan’da Oturma İzni almak için başvuru yapabiliyor. Ülkede uzun süreli konaklamak isteyen emeklilerin karşılaması gereken bazı özel koşullar bulunuyor. D Vize başvurusu yapılacağı zaman başvuru dosyasına emekliliğini kanıtlayan belgeler eklenir. Emeklilik maaşını bu ülkede çekeceğine dair taahhüt ve Bulgaristan’da yaşayacağı evin kesinleşmiş olduğunu gösteren Kira Kontratı gibi belgeler eklenmeli.

D Vizesi alan emekliler, ülkeye gittikten sonra önce Oturma İzni, ardından da Oturma Kartı alarak belirlenen süre içerisinde konaklama hakkına sahip olurlar. Elbette bu süreyi uzatmak isterlerse talep edilen şartları karşılayarak yenileme başvurusu yapmaları gerekir. Emekli olma sebebiyle Bulgaristan Oturma İzni alan kişiler aile üyelerini de Aile Birleşimi Vizesi aracılığıyla ülkeye getirerek onlara da Oturma İzni alabilme hakları bulunur.

Öğrenciler İçin Bulgaristan Oturum İzni

Öğrenciler için Bulgaristan Oturma İzni, Türkiye’ye yakınlığı ile öğrenciler tarafından sıkça eğitim için tercih edilir. Bulgaristan’a gitmek isteyen Türk öğrenciler de bu ülkeye gitmek için uzun süreli özel bir vize olan D Vize başvurusu yapmaları gerekmektedir.

Eğitim süreleri boyunca Bulgaristan’da herhangi bir üniversiteye kaydını yaptırdığında ülke sınırları içerisinde gerektiği kadar kalabilmesi için önce bu nedenle Bulgaristan D Vize, ardından da Oturum İzni ve Oturum Kartı almaları gerekir. Bu nedenden dolayı yapılan vize başvurularında kişinin öğrenci olduğunu hazırlaması gereken çeşitli belgelerle kanıtlaması gerekiyor.

Ayrıca Bulgaristan’da konaklama yeri ve eğer başvuru sahibi 18 yaşın altında ise ebeveynlerinin yurtdışına çıkış izni verdiğini onaylaması gerekir. Eğitim amaçlı verilen oturum kartı öğrencilere bazı ek haklar da kazandırıyor. Bu kart ile Bulgaristan’a birden fazla giriş ve çıkış hakkı kazanan izin sahibi, bazı komşu ülkelere de vize almasına gerek kalmadan seyahat etme hakkı da oluyor.

Şirket Sahipleri İçin Bulgaristan Oturum İzni

Avrupa Birliği’ne (AB) üye olan ülke olması nedeniyle ve Türkiye’ye karayolu bağlantısı olması Bulgaristan’ı Türk şirketleri için cazip kılıyor. İş hacmini büyütmek amacındaki şirketler için cazip imkânlar sunan Bulgaristan, Avrupa’ya açılmak isteyen ticari kurumların ülkede kuracakları şirketler aracılığıyla bu isteklerini gerçekleştirme olanağı veriyor. Ülkede talep edilen kanuni gerekliliklere göre şirket kuran şirket sahiplerinin ayrıca Bulgaristan'da oturum almak hakları da bulunuyor.

Şirket yönetiminde kolaylık sağlamak amacıyla verilen bu türdeki Bulgaristan D Vize ile ülkeye gidildikten sonra ilgili resmi kurumlara yapılır. Başvurulardan sonra Bulgaristan’da belirli bir süreliğine yaşama izni veren Oturum Kartı alınabiliyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Bulgaristan’da yüzde 100 yabancı sermayeli şirket kurması gerekir.

Şirket sahibi ise en az 10 Bulgaristan vatandaşı çalıştırması şartıyla Bulgaristan Oturma İzni için başvuru yapabiliyor. Elbette şirket ile ilgili gerekli kurumlara kayıtları ve faaliyet izinlerinin alınması gibi tüm resmi işlemlerin tamamlanması de gerekir. Bulgaristan’da kurduğu şirket nedeniyle ülke için Oturma İzni alan şirket sahipleri eş ve çocuklarını da Aile Birleşimi Vizesi aracılığıyla ülkeye getirebilir. Yani birlikte yaşamaları için başvuru hakları oluyor.

Bulgar (Vatandaşı ile) Evlilik Yoluyla Oturum İzni

Bulgaristan’da Oturum İzni alma hakkı veren durumlardan biri de bir Bulgaristan Cumhuriyeti vatandaşı ile yapılan evliliklerdir. Uzun süreli konaklama hakkı veren Bulgaristan D Vize için bu sebeple başvuru yapılacağı zaman öncelikle evliliğin gerçek olduğu çeşitli onaylı belgeler aracılığıyla ispatlanması gerekir. İşlemlerin tamamlanabilmesi için öncelikle Türkiye’de bulunan resmi Bulgaristan Konsolosluk temsilciliğinden bu ülke için vize alınması gerekir.

Talep edilen ve gerektiği şekilde hazırlanarak onaylanan belgelerle birlikte Bulgaristan’da bu ülkenin vatandaşı ile evlilik gerçekleştirilir. Sonra da Bulgaristan Oturma İzni başvuru süreci başlatılabilir. Bu talep için başvuruların tekrar Türkiye’de yapılması gerekir. Aile Birleşimi talebiyle hazırlanacak olan yeni D Vize başvuru dosyası ile Türkiye’deki Bulgaristan Konsolosluğu’na iletilir. Dosya olumlu sonuçlandığında Bulgaristan’da işlemler tamamlanarak Oturma Kartı alınabilir.

Anne ve Babalık Dolayısıyla Bulgaristan Oturum İzni Başvurusu

Bazı durumlarda iki farklı ülke vatandaşı arasında yapılan evliliklerde doğan çocuk sebep gösterilerek Bulgaristan Oturma İzni alınabiliyor. Örneğin çocuk ve anne Bulgaristan vatandaşı olduğu halde baba TC vatandaşıysa, Ebeveynlik durumunu sebep olarak gösteren baba Bulgaristan vatandaşlığı için başvuru yapma hakkı bulunuyor. Aynı şartlarda anne için de geçerlidir. Bulgaristan Anne-Baba Oturum İzni başvurusu yapabilmek için en önemli şart çocuğun Bulgaristan vatandaşı ve iki yaşından gün almış olmasıdır.

Elbette çocuğun ebeveyni olunduğu da resmi olarak onaylanan belgelerle de kanıtlanması gerekir. Başvuru dosyası eksiksiz ve en doğru şekilde hazırlandığında Türkiye’de ilgili Bulgaristan konsolosluğuna sebep gösterilerek yapılacak olan D Vize başvurusu ile önce ülkede 90 günden fazla hakkı kazanılır. Bulgaristan’a gidildikten sonra ise Bulgaristan'da oturum almak hakkı kazanılır ve Oturum Kartı alınarak işlem tamamlanır.

Bulgaristan için alınabilen uzun süreli, ülkede 90 günden fazla konaklama imkânı sağlayan D Vize türleri ile ilgili ayrıntılı bilgi ve belgelerle Vize Merkezi'nden ulaşabilirsiniz.

Bulgaristan D vize ve Bulgaristan Oturum İzni konusunda profesyonel destek için arayınız. 0212 970 05 22

Bulgaristan Vatandaşı Eş Ziyaret Vizesi

Bulgaristan ile ilgili sizden gelen sorular

43 sorudan en popüler 20 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

  • Bulgaristan Oturma İzni Türleri
    A. Çağlar, 01 Nis 2020, 23:50

    Bulgaristan oturma izni türleri hakkında bilgi verebilir misiniz? Hangi tür en kolay alınır?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan D Vizesi Nedir?
    G. Lalezar, 09 Mar 2020, 17:51

    Bulgaristan D vizesi nedir? Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Vize Merkezi D vize işlemimi yapabilir mi?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan D Tipi Vize İçin Gerekli Evraklar
    B. R., 09 Mar 2020, 16:41

    Merhaba, Bulgaristan D tipi vize için gerekli evraklar nelerdir? Evrakların tarihleri ne kadar yeni olmalıdır?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Aile Birleşimi Vizesi
    G. Kesmez, 04 Mar 2020, 14:37

    Merhaba. Bulgaristan aile birleşimi vizesi başvurusu nasıl yapılıyor? Nereden bu başvuruyu yapsak daha hızlı ve sorunsuz alabiliriz?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Oturum İzni Nasıl Alınır
    İ. Kara, 27 May 2019, 11:24

    2016 yılında TSK'den emekli oldum. Bulgaristan/Şumnu/Kökülce/Ekizce'de evi olan ve aynı zamanda BG vatandaşı da olan amcamın oğlunda kalmak suretiyle oturum izni alabilmek için takip etmem gereken prosedür hakkında bilgi verir misiniz? Yakın da kalacağım kişinin hazırlaması gereken "Taahhütname" örneği gönderir misiniz? Son olarak; oturum izni sonrası BG vatandaşlığına başvurmak istediğimde Türk vatandaşlığından çıkartılır mıyım? İyi çalışmalar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Oturma İzni ile Avrupa
    M. Güney, 13 Ara 2018, 01:56

    Ben 89 göçmeniyim. Eşim de 78 göçmeni. Çocuklarım T.C. doğumlu ve benim gibi çifte vatandaşlıkları var. Eşim için de vatandaşlık işlemleri başlattık ve D vizesi çıktı. Oturma izni aldıktan sonra (2 ay sonra) alacağı liçna kartıyla avrupa ülkesine giriş yapabilir mi?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Oturum yenileme
    D.Ozden, 16 Nis 2018, 13:35

    merhaba, Benim 1 yillik oturum surem 30.03.2020tarihinde dolacaktır ve bunun için tekrar oturuma başvurmak istiyorum, gerekli evraklar ilk başvurudaki gibi mi olacak? Ayrica licna kartim da var. Bir de kesinlikle hesapta 3900 Euro olmak zorunda mi? yada maas dokumanimi versem olur mu?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan oturumum var Almanya'ya gidebilir miyim ?
    M.K., 14 Mar 2018, 19:58

    Merhaba Ben Türk vatandaşıyım eşim hem bulgar hem de türk vatandaşı. Eşim üzerinden bulgaristanda evliliğimizi onaylayarak bana liçna kartı çıkardık. Fakat benim soyismimi taşıdığı için eşim liçna kartında ve pasaportunda soyismimin yazılışı ile benim liçna kartımdaki soyismimin türkçe karakterlerde yazılışı tutmuyor. Bende kucuk yazıyor onda farklı kyuchyuk şeklinde yazıyor almanyaya seyahat etmeyi düşünüyorduk bu sorun teşkil edermi?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan oturumu ile Avrupa ülkesine giriş yapabilir miyim ?
    Y.A., 18 Şub 2018, 22:02

    Merhaba vize merkezi Eşim ve çocuğumuz ( çifte) Bulgaristan vatandaşı. Oturum izni almak üzereyim. Evlilikten dolayı aldığım Bulgaristan oturum iznim ile Hollanda ya giriş ve çalışma imkanım oluyor mu ? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Emeklilere Bulgaristan da oturum
    Filiz, 28 Oca 2018, 16:10

    Merhaba eşimde bende emekliyiz. Bulgaristan'dan emekli oturma izni aldığımız takdirde orada en az ne kadar kalmamız gerekiyor. Syg. FA

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Emekli kişilere Bulgaristan Oturumu
    SERCAN, 03 Oca 2018, 15:23

    Yeniden merhaba, Emekli oturum için sağlık sigortası yapıyormusunuz? Yıllık ücreti ne kadardır? Bilgi verirseniz sevinirim. Tşk ler...

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan Oturum izni ile vizesiz seyahat
    orhan, 01 Oca 2018, 18:46

    merhabalar.ben bg çifte vatandaşı ile evliyim eşimden değilde çocuktan başvurarak babalıktan oturum kimliği aldım bu kimlik ile türkiyeden veya bg,den shengen ülkelerine seyehat edebilirmiyim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan da oturumu olanlara dolaşım hakkı
    Batuhan, 25 Ara 2017, 21:44

    Merhaba,Bulgaristan'da üniversite eğitim görüyorum oturum kartım var,bu kartla Avrupa Birliğinde ki hangi ülkelere vizesiz gidebilirim?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan oturumu ile Schengende dolaşım hakkı
    S. ozkan, 13 Kas 2017, 22:56

    Bulgar vatandaşıyla Evlilikten dolayı almış olduğum liçna kart devamlı oturum kartımla Şengen bölgesine seyehat edebilirmiyim selamlar

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Süresiz oturum kartımla AB ülkelerine vizesiz seyahat edebilir miyim?
    Birol, 02 Kas 2017, 12:36

    Merhaba Vize Merkezi, Bulgaristan'dan evlilik dolayısıyla alınmış süresiz oturma iznim var. AB ülkelerine family register ibareli süresiz oturum kartım ile vizesiz seyahat edebilir miyim ? Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Eş üzerinden alınan oturum belgesi ile Almanya'ya vizesiz gidlir mi ?
    H.Türk, 29 Eki 2017, 21:41

    Merhaba Vize Merkezi, Ben Bulgaristan vatandaşıyım ve eşim de Türk vatandaşı.5 yıldır evliyiz. Eşimin Bulgaristan'dan almış olduğu oturum belgesi ile Almanya'ya vizesiz gitme hakkı var mıdır?

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • TECİL İŞLEMİNİ UZATMAK İÇİN NE YAPABİLİRİM ?
    B.Özgökcen, 29 Eki 2017, 13:55

    Merhaba Vize Merkezi, Askerlik tecil işlemlerini uzatmak için Bulgaristan'da oturma izni alıp ticaret yapmak istiyorum. Veya tecili uzatabileceğim başka bir yöntem varsa bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • LİÇNA KARTI OLANLAR SCHENGEN ÜLKELERİNE GİDEBİLİR Mİ ?
    S.yilmaz, 21 Eyl 2017, 08:29

    Merhaba, Benim Bulgaristan'da oturum iznim ve liçna kartım var. Bu kart ile birlikte Schengen ülkelerine vize almadan gidebilir miyim ? Teşekkür ederim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Bulgaristan oturumu ile AB ülkelerine gidilir mi
    M. BAŞARAN, 18 Eyl 2017, 10:39

    Merhaba, Şirket temsilciliği ile Alınan Bulgaristan Oturum izni Belçika veya İsveç gibi ülkelerde o ülkenin oturumuna çevriliyor mu? Bilgi vermenizi rica ediyorum. Teşekkürler.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Emekliler için Bulgaristan oturum izni
    orhan, 17 Eyl 2017, 00:17

    bulgaristan da 3 yıldır emekli oturumu alıyorum sizden öğrenmek istediğim 5 yıllık oturum kartını alma hakkım varmı ve nekadar süre sonra almaya hak kazanırım ve okartla avrupaya gidebilme hakkına sahip olabiliyormuyum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Bulgaristan için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp