Myanmar Vize İşlemleri Vize Merkezi Temsilcileri aracılığıyla en doğru ve hızlı şekilde gerçekleştirilir.

Myanmar Vize Başvurusunu Sizin Adınıza Yapalım!

Myanmar Turistik Vize

Myanmar turistik vize Myanmar’a seyahat edecek yabancıların ülkeye girişini sağlayan bir izin belgesidir. Ülke, Burma ya da Birmanya isimleri ile de anılmaktadır. Myanmar ile Türkiye Cumhuriyeti’nin vize muafiyeti gibi bir anlaşması bulunmamaktadır. Dolayısıyla pasaport türü fark etmeksizin tüm Türk vatandaşlarının Myanmar’a giriş yapabilmesi için vize almaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları belirli ülkelere ulusal kimlikleri ile giriş yapmaktadır. Fakat Myanmar’a seyahat edecek Türk vatandaşlarının seyahat belgesi olarak pasaportlarının bulunması gerekmektedir. Dolayısıyla vize başvurusu yapmak isteyen Türk vatandaşlarının resmi pasaport (hizmet, hususi ya da diplomatik) ya da umuma mahsus pasaport sahibi olması gerekmektedir.

1 Eylül 2015 itibariyle Myanmar turistik vize ve Myanmar ticari vize başvurularında elektronik vize uygulamasına geçiş yapılmıştır. Myanmar e-vize pratik ve hızlı sonuç alınması açısından turistik seyahatlerde ilk müracaat edilmesi gereken vize türüdür. Myanmar vize işlemleri için öncelikle elektronik vize sistemi üzerinden İngilizce başvuru formunun doldurulması gerekmektedir. Bu aşamada belirli hususlara oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. Örneğin herhangi bir bilgi girişinin yanlış yapılması, vizenin olumsuz sonuçlanmasına ya da vize onaylansa dahi ülkeye girişte problem yaşamaya sebep olacaktır. Bu sebeple elektronik başvuru formunun özellikle pasaport bilgilerine son derece dikkat etmek gerekmektedir.

Myanmar E-vize

E-vize başvurusu, formun doldurulması, ödemenin online olarak yapılması ve gerekli evrakların sisteme yüklenmesi olarak 3 aşamada yapılmaktadır. Myanmar vize ücreti konsolosluk tarafından belirlenmektedir. Vize ortalama 3 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Myanmar vizesi tek girişli 28 gün seyahat hakkı olan bir vizedir. Başvuru evrakları, sisteme online olarak yüklenmektedir. Myanmar vizesi için gerekli evraklar hakkında detaylı bilgi için yazının devamını okuyabilirsiniz.

Evrakların yüklenmesi ve ödemelerin online olarak yapılması ile birlikte vize başvurusu tamamlanmaktadır. Ortalama 3 iş günü içerisinde sonuçlanan vize başvurusu, konsolosluk tarafından mail yoluyla iletilmektedir. Vize başvurusu hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerin, başvuru esnasında kafasının karışması oldukça normaldir. Başvuruda herhangi bir hata yapılmaması ve konsolosluk şartlarına uygun bir başvuru yapılması adına vize konusunda deneyimli birinden yardım alınması son derece faydalı olacaktır. Aksi takdirde vizenin olumsuz sonuçlanması ya da geçersiz sayılması gibi maddi kayıp ve zaman kaybına sebep olacak aksaklıklar yaşanabilmektedir.

Vize Merkezi uzmanları aracılığıyla yapılan başvurularda, tüm vize işlemleri alanında deneyimli kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir. Onaylanan vize çıktısı alınarak başvuru sahibine teslim edilmektedir. E-vize kontrolleri sınır noktalarında yetkililer tarafından sistemden yapılır. Fakat herhangi bir aksaklık yaşanmasına karşın e-vize çıktısının seyahat esnasında kişinin yanında bulunması gerekmektedir. Myanmar e-vize ile yalnızca belirli noktalardan giriş yapabilmek mümkündür. Elektronik vize ile giriş yapılabilecek sınır noktaları aşağıdaki gibidir;

5 Uluslararası Kara Sınırı Kontrol Noktası:

  • Tachileiy Kara Sınırı
  • Rih Khaw Dar Kara Sınırı
  • Kawthaung Kara Sınırı
  • Myawaddy Kara Sınırı
  • Tamu Land Kara Sınırı

Myanmar’ın 3 Uluslararası Havaalanı:

  • Mandalay Uluslararası Havaalanı
  • Yangon Uluslararası Havaalanı
  • Nap Pyi Taw Uluslararası Havaalanı

Myanmar Turistik Vize için Gerekli Evraklar

Myanmar vize başvurularında gerekli evraklar aşağıdaki gibidir;

  1. Pasaport: 10 yıldan eski olmaması gerekmektedir. Pasaportun seyahat tarihi itibariyle en az 6 ay daha geçerliliği bulunmalıdır.
  2. Biyometrik Fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çekilmiş güncel biyometik fotoğrafın, beyaz fonlu olması ve yüz hatlarını açıkça belli etmesi gerekmektedir.
  3. Vize Başvuru Formu: Elektronik İngilizce başvuru formunun eksiksiz ve hatasız olarak doldurulması gerekmektedir. Aksi takdirde başvuru geçersiz sayılacaktır.
  4. Konaklama Belgesi: Otel rezervasyonu vb. konaklamaya ilişkin belgeler başvuruda sunulmalıdır.
  5. Ulaşım Belgesi: Uçak rezervasyonu, otobüs bileti, uçak bileti vb. ulaşıma ilişkin belgelerin gidiş-dönüş olarak başvuruda sunulması gerekmektedir.
  6. Yolcular, Myanmar'a içerlerinde ilgili sağlık makamlarına bir Sağlık Beyan Formu sunmalıdır. (Sağlık Beyan Formunda yanlış bilgi veren yolcu hakkında yasal işlem yapılacaktır.) Yabancılar, Myanmar'a içerlerinde ilgili sağlık makamlarına bir COVID-19 sağlık muhafazası sunmalıdır.
  7. Ateş taramasında yolcularda COVID-19 s kısıtlamaları tespit edilirse, RDT tarafından COVID-19 testi yapılacaktır. Yolcular, COVID-19 testi pozitif çıkarsa anında izole edilecek ve sağlık protokollerine göre Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen bir tıbbi tesise veya tedaviye götürülecek veya götürülecektir. Yolcular, test, izolasyon ve tedavi masraflarını karşılayacaktır. Yolcular, Myanmar'da kaldıkları süre boyunca COVID-19'un belirti ve kayıtlarını geliştirip geliştirdiklerini ilgili sağlık makamlarına bildirmelidir. Myanmar'dan ayrılmadan önce yolcular, seyahat edecekleri ve geçiş yapacakları okulları sertifikalara göre, masrafları kendilerine ait olmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen laboratuvarlarda COVID-19 testlerini yaptırabilirler. Yolcular, ilgili sağlık makamları tarafından verilen talimatlara kesinlikle uyacaktır. Sağlık düzenlemelerinin ayrıntıları durumunda ilgili yolcu hakkında işlem yapacaktır. Bu kullanmalar tabidir.

Sağlık taramaları ile ilgili yapılacak adımlar tüm vize türleri için geçerlidir. Uluslarası ticari uçuşlarla Myanmar'da bulunacak kişiler; halk sağlığını göz önünde bulundurarak, sağlıkla ilgili belirtilen kuralları uygulamalıdır.

Myanmar turistik vize başvuru evrakları genellikle yukarıda belirtilen şekildedir. Bazı durumlarda başvuru esnasında ek evrak talebi ile karşı karşıya kalmak mümkündür. Bu durumda, konsolosluk tarafından gerekli görülen tüm evrakların başvuruda sunulması gerekmektedir.