Ev Alana, Yatırım Yapana Oturum İzni ve Vatandaşlık Veren Ülkeler

Ev Alana, Yatırım Yapana Oturum İzni ve Vatandaşlık Veren Ülkeler

Birçok ülkede vatandaşlık başvurusu yapmak öncelikle o ülkede oturum izni almaktan geçiyor. Avrupa ülkeleri son yıllarda oturum izni alma opsiyonlarını genişleterek, yatırım yapmak veya gayri menkul satın alıma yollarıyla oturum izni alımında kolaylıklar sağlamaya başladılar. Normal şartlarda çalışma vizesi ile yabancı ülkeye giderek çalışma süresini ve iş sözleşmesin kapsamında da oturum izni alınabilmektedir ancak Avrupa’da birçok ülkenin tercih ettiği yatırım veya emlak alımı yoluyla yapılan talepler, oturum izni alma süresini kısaltmaktadır.

Avrupa ülkelerinde yatırım yoluyla oturum izni ve ülkenin öngördüğü süre zarfında vatandaşlık alınması Avrupa’da ve dünyanın birçok ülkesinde vizesiz seyahat etmenin de önünü açıyor.

Bazı ülkelerde yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık almanın bir diğer avantajı da, ek maliyetlerle başvuru sahibinin aile bireylerine de aynı oturum izni ve vatandaşlık haklarının veriliyor olması. Vizesiz serbest dolaşım özgürlüğünün yanında yurt dışında eğitim imkanlarından faydalanılması da bir diğer önemli özellik olarak göze çarpıyor.

vatandaşlık hizmeti vermemekteyiz

Bulgaristan Oturum İzni ve Bulgaristan Vatandaşlığı

Bulgaristan’da yatırım yoluyla oturum izni almak için 500 bin Euro değerinde devlet tahvili alınarak sürekli oturum izni alınabilmektedir. 5 yılın sonunda bu yatırım devlet tarafından yatırımcıya geri ödenmektedir. Bulgaristan yatırım yoluyla oturum izni alma birçok avantajı da beraberinde getirmektedir. Bu şekilde yapılan başvurularda ülkede ikamet etme zorunluluğu bulunmamakta ve yatırımcının aile bireylerine de oturum izni alınabilmektedir. Dil bilme şartı aranmamaktadır. Ortalama 30 gün içinde sonuçlanan oturum izni başvurusunda eğer vatandaşlık işlemlerini hızlandırmak istiyorsanız, yatırım miktarını arttırarak 2 sene gibi daha kısa sürelerde de Bulgaristan vatandaşlığına geçiş yapılabilmektedir. Bulgaristan yatırım yoluyla vatandaşlık işlemleri buraya tıklayın.


Yunanistan Oturum İzni ve Yunanistan Vatandaşlığı

Yunanistan’da yatırım yoluyla vatandaşlık almak için D tipi oturum vizesinin alınması ve 250 bin Euro değerinde gayri menkul alınması gerekmekte. Bu oturum izni 5 yılda bir yenilebilmekle birlikte 7 yılın sonunda vatandaşlığa geçiş işlemi yapılabiliyor. Yunanistan gayrimenkul alımı yapılarak oturum izni alındığında başvuru sahibinin aile bireyleri, eş ve çocukların yanında anne ve babası da bu uygulamadan yararlanabilmekte ancak çocukların oturum hakları 21 yaşından itibaren geçerli olmaktadır. Yunanistan gayrimenkul alımı yoluyla alınan vatandaşlık çalışma iznini kapsamamakla birlikte Avrupa Birliği ülkeleri ve Schengen ülkelerinde vizesiz serbest dolaşım hakkı tanımaktadır.


İngiltere Oturum İzni ve İngiltere Vatandaşlığı

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Ankara Anlaşması kapsamında İngiltere girişimci vizesi alabilmektedirler. Girişimci ve yatırımcıları içeren Tier 1 vizesi ile 2 milyon ila 10 milyon Sterlin arasında yatırım yapan kişiler 1 yıllık vizeye sahip olabiliyor ayrıca bu 1 yılın sonunda girişimci vizesini elde edebiliyorlar. İngiliz hükümeti yapılan yatırımı faydalı bulduğu durumda vize süresi 3 yıla kadar uzatılabiliyor. Bu kriterleri karşılayanlar ve 4 yıl ülkede ikamet edenler İngiltere sürekli oturum izni almaya hak kazanmaktadır. 5 yıl doldurduktan sonra İngiltere vatandaşlığı için başvuru yapılabilmektedir.


Dominik Cumhuriyeti Oturma izni ve Dominik Vatandaşlığı

Dominik Cumhuriyeti 100 bin dolarlık yatırım yapan kişilere vatandaşlık verebilmektedir. Eğer başvuru sahibi ailesinin (eş ve çocuklar) için de vatandaşlık talep ediyorsa 200 bin dolarlık yatırım yapılmasını şart koşuyor. Dominik Cumhuriyeti vatandaşlık koşulları ülkede yaşama şartı yok, buna bağlı olarak ülkede ikamet etmiyorsanız vergi yükümlülüğünden de muaf oluyorsunuz. 21 yaşın altındaki çocuklarınız için de başvuruda bulunabilirsiniz. Çifte vatandaşlık imkanı da sunulmakta olup Schengen ülkeleriyle birlikte pek çok ülkeye vizesiz seyahat edebilmektesiniz. Dominik Cumhuriyeti gayrimenkul alımında pek çok seçenek de sunmaktadır.


İspanya Oturum İzni ve ispanya Vatandaşlığı

İspanya 500.000 Euro değerinde gayrimenkul alan kişilere oturum izninin yanında İspanya’da çalışma ve ülkedeki sosyal haklardan yararlanma imkanı sunmaktadır. İspanya yatırım yoluyla oturum izni programı kişinin Schengen bölgesinde serbest dolaşımda bulunmasına, çalışma iznine sahip olmasına ve eğitim almasına fırsat tanımaktadır. İspanya’daki gayrimenkul yatırımına ortaklık olarak da girilebilmektedir ancak her bir yatırımcının en az 500 bin Euro yatırım yapması gerekmektedir. Birden fazla gayrimenkul alınabilir ancak en az 500 bin Euro’luk yatırım yapılması zorunludur. Yatırım yapıldıktan sonra 2 senelik verilen oturum izni gayrmenkulün satılmaması koşulu ile 5 yılda bir yenilenebilmektedir. 5 yıl boyunca her yıl, yılın yarısını ülkede yaşayanlara sürekli oturum izni verilebilmektedir. Bu koşullar çerçevesinde 10 sene İspanya’da yaşandığı takdirde ve İspanyolca sınavında başarı elde edildiğinde İspanya vatandaşlığının da yolu açılabilmektedir.


Portekiz Oturum İzni ve Portekiz Vatandaşlığı

Portekiz, yatırım yoluyla oturum izni almak isteyenlere birkaç opsiyon sunuyor. 10 kişiyi istihdam eden bir iş yeri açanlar, Portekiz’de bir bankada 1 milyon Euro’luk hesap açanlar ve 500bin Euro’luk gayrimenkul alanlar oturum izni almaya hak kazanıyorlar. Oturum izninin sürekli olabilmesi için ülkede 5 yıl içinde 35 gün geçirmek yeterli olabiliyor. Sürekli oturum izni alındıktan 1 yıl sonra vatandaşlık başvurusu kabul edilebilmekle birlikte Portekizce bilme şartı aranıyor. Hangi seçenekle olursa, Portekiz oturum iznini yatırım yolu ile alanlar Schengen bölgesinde serbestçe seyahat edebiliyorlar.


Letonya Oturum İzni ve Letonya Vatandaşlığı

Letonya’da 250 bin Euro değerinde gayrimenkul satın alındığında geçici oturum izni alınabilmekte olup bununla birlikte %5 vergi ödenmesi gerekiyor. Letonya, ülke sınırları içinde alınacak gayrimenkullerin değeriyle ilgili kriterler belirlemiştir. Kırsal bölgeden alınacak mülkün en az 71 bin 500 Euro değerinde olması talep edilirken, büyük şehirlerde minimum 143 bin Euro değerinde konut alma koşulu vardır. Letonya oturum vizesi ile Schengen bölgesinde vizesiz dolaşım hakkı elde edilmektedir.


Malta Oturum İzni ve Malta Vatandaşlığı

275 bin Euro değerinde bir gayrimenkul alarak Malta’da kalıcı oturum iznine sahip olabilirsiniz ancak Malta devleti bu şekilde oturum izni alanlardan %15 vergi talep ediyor. Malta oturum izni Schengen ülkelerinin yanında ABD’nin de dahil olduğu 167 ülkeye vizesiz seyahat fırsatı sunuyor. Malta vatandaşlığına geçmek isterseniz Malta devletine 650 bin Euro hibe ve 350 bin Euro değerinde konut almanız gerekiyor. Malta yatırım programı ile vatandaşlık alımı uygulaması çok çeşitli seçenekler barındırmaktadır. 5 yıl vadeli 150 bin Euro değerinde devlet tahvili alımıyla yatırım veya 5 yıl vadeli Malta Ulusal Kalkınma ve Sosyal Fonundan 250 bin Euro değerinde tahvil alınmasıyla sürekli oturum izni alınabilmektedir. Ancak bazı ek şartların olduğu göz ardı edilmemelidir.


Montengro Oturum İzni Ve Montenegro Vatandaşlığı

Hızla büyümekte olan bir ülke olan Montenegro (Karadağ) şirket kurulumu sayesinde kısa sürede oturum ve çalışma izni alabileceğiniz ülkelerden biri. Kısa bir süre sonra Avrupa Birliğine girmesi beklenen ülkelerden biri olan Montenegro şu anda T.C. vatandaşlarına vize uygulamamaktadır. Şirket kurulumu üzerinden başvuru yapılabileceği gibi 500 bin Euro değerinde yatırım yaparak da sürekli oturum izni ve vatandaşlık alınabilmektedir.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.