Aile Birleşimi Yoluyla Bulgar Vatandaşı Olmak 2019

Bilgi Sayfasına Dön
  • T. F. ÇETİN 17 Şub 2017, 06:21
    Merhaba, Benim eşim hem Bulgaristan hem de Türkiye vatandaşı. Benim de Bulgaristan vatandaşlığı alabilmem için nasıl bir yol izlemem neler yapmam gerekli? Bu işlemleri tamamlamak için şahsen mi başvurmalıyım ya da sizin gibi aracılara vekâlet vererek işlemler yapılabiliyor mu? 2019 yılı Bulgaristan aile birleşimi konusunda izlenecek adımlar ile ilgili detaylı bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 17 Şub 2017, 06:21

    Merhaba Sayın Çetin,

    Eşiniz üzerinden Bulgaristan vatandaşlığı kazanılamamaktadır, ancak eş üzerinden Bulgaristan süresiz oturum izni alınabilmektedir.  Öncelikle aile birleşimi kapsamında Bulgaristan Oturma İzni almanız gerekiyor. Bunun için de Türkiye’deki evliliğinizi Bulgaristan resmi makamlarında onaylatmanız gerekiyor. Bulgaristan Evlilik Cüzdanı aldıktan sonra Evlilik Yolu ile D Vize’ye başvurabilirsiniz. Oturum İzni aldıktan sonra  Bulgaristan’da 5 yıl süreyle oturum iznini kesintisiz sürdürüp ‘süresiz’ oturum izni sahibi olabilirsiniz. Bulgaristan oturma izni işlemleriniz için vize prosedürlerinde zaman kaybetmek istemiyorsanız bize ulaşabilir ve danışmanlarımızdan destek alabilirsiniz. 

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi,

    Nejla B.

    Evrim N. 

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Taner 09 Nis 2019, 13:29

    Merhaba Vize Merkezi, Çift vatandaş olan biriyle evlenmek istiyorum. (Bu kişi Türk vatandaşı hem Bulgaristan vatandaşı) Bu süreç ile ilgili bilgi alabilir miyim ? Teşekkürler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 09 Nis 2019, 13:30

    Merhaba, Çift vatandaş olan biri ile evlenirseniz, eşiniz üzerinden Bulgar vatandaşlığı alamazsınız, ancak Bulgaristan süresiz oturum izni hakkı kazanırsınız. Öncelikle aile birleşimi kapsamında Oturum Vizesi ( D vize) almanız gerekiyor. Bunun için de Türkiye’deki evliliğinizi Bulgaristan resmi makamlarında onaylatmanız gerekiyor. Bulgaristan Evlilik Cüzdanı aldıktan sonra D Vize’ye başvurabilirsiniz. Oturum İzni aldıktan sonra Bulgaristan’da 5 yıl süreyle oturum iznini kesintisiz sürdürüp ‘süresiz’ oturum izni kazanabilirsiniz. Evlilikten sonra öncelikli olarak D vize başvurusunda bulunabilirsiniz. D vize başvurunuzu konsolosluğa başvuru sahibinin bizzat yapması gerekir. Ancak D vize başvurunuzda gerekli evrakların temini konusunda Vize Merkezi'nden destek alabilirsiniz. 

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi

    Nejla B.

    Evrim N. 

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp