1951 Göçmenleri Çocukları İçin Bulgaristan Vatandaşlığı

Bilgi Sayfasına Dön
  • U.ÇİFCİ 25 May 2017, 15:00
    Merhaba, Vize Merkezi'ne benim bir sorum olacak. Babam Bulgaristan doğumlu ve 18 nisan 1951 senesinde Türkiye'ye gelmiş. Babam vefat etti ama ben vatandaşlık almak istiyorum. Ne gibi işlemler yapmam gerekiyor ?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 25 May 2017, 15:00

    Merhaba,

    1951 göçmeni bulgaristan vatandaşlığı ve 1951 göçmeni çocukları için Bulgaristan vatandaşlığı başvurularınız için öncelikle babanıza ait ‘İsim Denklik Belgesi’, ‘Bulgaristan Doğum Belgesi’ ‘Tabiiyet Belgesi’ ve  ‘Muhacir Belgesi’ni hazırlayıp Bulgaristan Adalet Bakanlığı’na başvurarak  babanız için vatandaşlık sorgulatması yaptırabilirsiniz. Adalet Bakanlığı’ndan babanız için ‘Bulgaristan vatandaşıdır’ cevabını alırsanız siz de Bulgaristan Vatandaşlığı başvurusu yapabilirsiniz. Bulgaristan vatandaşlığı tespiti aşamasında Bulgaristan’da doğduğu bölgedeki ilgili devlet dairesinden gerekli evrakları toplayabilmemiz için tarafımıza vekâlet vermeniz gerekmektedir.Uzman kadromuza vereceğiniz vekâletname ile tüm bu işlemleri sizin adınıza yürütüyor ve vatandaşlık başvurunuzu problemsiz sonuca ulaştırmak için çaba gösteriyoruz.

    Bulgaristan'a gidecek ve gerekli evrakları toparlayacak vaktiniz yok ise Bulgaristan Vize Merkezi'nden destek alabilirsiniz. 

    Detaylı bilgi için arayınız; +90 (212) 970 05 22.

    Saygılarımızla, 

    Bulgaristan Vize Merkezi

    Nejla B.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • S. Saygın 26 Eki 2017, 14:47

    Merhaba, dedem 5 yaşındayken 1951 senesinde Bulgaristan'dan zorunlu göç etmiştir. Dedem 1980 yılında vefat etmiştir. Babam Bulgaristan vatandaşlığı için başvuru yapabilir mi? Teşekkürler

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • a. feriha er 11 Ara 2017, 16:22

    merhaba .annem 1951 Kırcaali Mestanlı bölgesinden Türkiye'ye göç etmiş.4yıl önce annemizi kaybettik.ben ve kardeşlerim vatandaşlık alabilir miyiz? Resmi olarak nereye başvuru yapmamız gerekiyor? Teşekkürler...

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp