1950 Bulgaristan göçmenleri çocuklarına vatandaşlık hakkı

Bilgi Sayfasına Dön
  • O.TOPUZLU 04 Ağu 2017, 01:07
    1950-1951 göçmeniyiz annem ve babam vefat etti. Ben 1961 Bursa doğumluyum. Annemin TCK no ulaştım ama babam 1963'te öldüğü için TCK nosuna nüfus müdürlüğünde bulunamadı. 2 ablam Bulgaristan doğumlu. 1 ablam ve 1 abim ve ben Bursa doğumluyuz. Diğerleri şu an düşünmüyorlar galiba ama ben çifte vatandaş olup hem oradaki akrabalarımı görmek ve çocuklarıma AB vatandaşı olarak ufuklarının ve geleceklerinin daha açık olmasını istiyorum. Prosedür nedir ve ne yapabilirim?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 04 Ağu 2017, 01:07

    Merhaba Sayın Topuzlu,

    Anneniz ve babanız vefat ettiği için onların üzerinden sadece vatandaşlık tespiti yaptırabilirsiniz. 1950-1951 de göç eden TCK nosu bulunan anneniz üzerinden vatandaşlık tespiti yapmanız mümkündür. Ancak vatandaşlık işlemlerinin sırayla olduğu unutulmamalıdır. Öncelikle annenizin vatandaşlık alması gerekmektedir. İlk önce annenizin kimliğinde doğum tarihinin ne yazdıldığına bakılması gerekir. 01/07/XXXX şeklinde ise bu doğum tarihinin yanlış olma ihtimali çok yüksektir. Doğum tarihinin Türkiye'de mahkeme ile düzeltilmesinin ardından vatandaşlık işlemlerine başlanacaktır. Eğer doğum tarihi bu şekilde değilse muhacır kağıdı, isim denklik belgesi, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (hem kızlık soyadı hem de evlilik soyadı ile), doğum kayıt örneği, evlilik kayıt örneği (hepsi orjinal ve apostilli) alarak ikamet bölgenize en yakın Bulgaristan Vize Merkezi ofisimizle iletişime geçebilir, uzman arkadaşlarımıza vereceğiniz vekalet ile vatandaşlık işlemlerine başlayabilirsiniz. 

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi,

    Nejla B.

    Evrim N. 

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Naz 05 Nis 2019, 10:54

    Merhaba; Babannem ,dedem ve babam Bulgaristan Rusçuk doğumlu. 1950 yılında Türkiye'ye göç etmişler. Dedem ve babam vefat etti.Sadece babanem hayatta. Ben Bulgaristan için çifte vatandaşlığa başvurabilir miyim? Şimdiden teşekkürler

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 05 Nis 2019, 10:56

    Merhaba,

    Bulgaristan Vatandaşlığı almak için Anne/ Babanızın hayatta olması ve hali hazırda vatandaş olması gerekir. Babanız hayatta değilse ne yazık ki Bulgaristan vatandaşlığı almak mümkün değildir.

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Selma 05 Nis 2019, 10:58

    Merhaba, Babam 1949, Bulgaristan, Şumnu doğumlu. Fakat Türkiye'ye 1950 yılında göç etmişler. Ailesi olarak Bulgaristan vatandaşlığı alabilir miyiz? Ne yapmamız gerekli? Yardımcı olursanız sevinirim?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 05 Nis 2019, 10:59

    Selma Hanım Merhaba,

    için vatandaşlık hakkı kazanabilirsiniz. Bu hakkın olup olmadığını tespit etmek için öncelikle Bulgaristan'dan babanızın kayıtları kontrol edilmeli. Eğer araştırma sonucu olumlu sonuç çıkarsa başvuru işlemleri için harekete geçilebilir. Bu süreçte eğer bizim hizmetimizden yararlanmak isterseniz ofislerimizden birine İşlemleri sizin adınıza başlatıbilmemiz için vekalet vermeniz yeterli olacaktır. Ancak öncesinde bize yol gösterecek olan Bulgaristan Vatandaşlık Tespit Formu'nu doldurarak bize iletebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi,

    Nejla B.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Ş. Baş 05 Nis 2019, 11:05

    İyi günler Vize Merkezi; Babaannem Bulgaristan doğumlu ve 1950’li yıllarda göç etmiş. Hâlâ vatandaş olma hakkı var mı?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Mehmet 05 Nis 2019, 11:10

    Merhaba, Benim büyükbabam, babaannem ve ananem Bulgaristan doğumlular. Ama 1950 yılından önce Türkiye'ye kaçarak göç ettikleri için bizlerin Bulgaristan vatandaşlığı yok. Bir haber aldık, Bulgaristan'daki akrabalar da söylediler; 6'ncı dereceye kadar Bulgaristan'da doğan ve akrabası olan kişilere Bulgar vatandaşlığı verilecekmiş... Konsolosluktaki telefona çıkan kişinin Türkçesi çok kötü olduğu için bilgi alamadık. Bununla ilgili bilgiye sahip misiniz? Vize Merkezi bu konuda bana nasıl yardımcı olabilir? Teşekkür ederim aramanızı bekliyorum...

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 05 Nis 2019, 11:11

    Mehmet Bey Merhaba,

    Bulgaristan vatandaşlığı alınabilir, 1950 yılı ve öncesindeki yıllarda göç edenlerin çocukları için böyle bir Bulgaristan vatandaşlığı prosedürü vardır. Anneniz veya babanız Bulgar vatandaşı olunca, onun üzerinden siz de Bulgaristan vatandaşı olabilirsiniz. Bulgaristan doğumlu büyükbabanızın, babaannenizin ve ananenizin Türkiye'ye tam giriş tarihlerini öğrenin veya öğrenmeniz için Vize Merkezine ulaşın. İşlemleri başlatabilmemiz için İikamet ettiğiniz bölgeye en yakın Bulgaristan Vize Merkezi ile iletişime geçin. Tarafınıza bir e-posta gonderilecek. Bulgaristan'daki avukatlarımıza vermeniz gereken vekaletname ile ayrıntılı izleyenecek yol ile ilgili bilgi verebiliriz.

    Bulgaristan vatandaşlık işlemleri ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa, aramaktan lütfen çekinmeyin. Bulgaristan vatandaşlığı başvuru sürecinizde randevu alara Cumartesi günleri ofisimize gelerek ücretli vatandaşlık danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

    Bulgaristan Vize Merkezi,

    Saygılarımızla, 

    Nejla B. 

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • İ. Öz 05 Nis 2019, 11:13

    Merhaba Vize Merkezi,

    Halen hayatta olan babam 1950 yılı Bulgaristan göçmenlerinden. Elimde sadece okul karnesi mevcut. Vatandaşlık haklarımız için ne yapabiliriz? Teşekkürler...

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 05 Nis 2019, 11:14

    İnci Hanım Merhaba,

    1950 yılı Bulgaristan Göçmeni olan babanızın tekrardan Bulgaristan Vatandaşlığına geçmesi mümkündür.Ancak okul karnesi haricinde toplamanız gereken başka evraklar vardır. Babanızın isim denklik belgesi,Doğum Belgesi,Muhacır Kağıdı,Nufüs Kayıt Örneği,Evilik Kayıt Örneği gibi belgeleri toplamanız gereklidir.Bu evrakları sağlamanız durumunda ikamet ettiğiniz şehre en yakın  Vize Merkezi ofisini ziyaret ederek, vatandaşlık danışmanlarımıza vekalet verdiğinizde, babanız adına Bulgaristan Vatandaşlık Tespiti ve Bulgaristan Vatandaşlık işlemlerinizde sizlere danışmanlık verebilirler. Bulgaristan'ın pek çok bölgesinde birlikte çalıştığımız avukat iş ortaklarımız bulunmaktadır. Babanızın Bulgaristan vatandaşlığı alındıktan sonra sizlerde Bulgaristan vatandaşlığı alabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi,

    Nejla B.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Y. Altınkum 05 Nis 2019, 11:16

    Merhaba, Bir müvekkilim adına soruyorum. Kendisinin babası 1950 yılında Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç etmiş ve sonrasında evlenerek Türk vatandaşlığına geçmiş ve Türkiye'de ölmüş. Ancak söylediklerine göre ailenin kalan kısmı da halen Bulgaristan'da yaşamakta. Bu soy bağına ve babanın Bulgaristan doğumlu olmasına dayanarak kızının Bulgaristan vatandaşlığına geçmesinin imkanı var mıdır ve varsa nelerdir?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • İ. Bolcu 05 Nis 2019, 11:20

    Merhabalar, Annem, babam 1951 senesinde Bulgaristandan gelmişler. Babam vefat etti. onun üzerinden isim denklik belgesi müracaatı yaptım. Fakat Bulgaristan da bağlı olduğu nüfus müdürlüklerinden doğum kayıt belgesini tercümeli ve apostilli temin etmem neticesinde tekrar talepte bulunabileceğimi belirten bir yazı verdiler. Bunu nasıl temin edebilirim. Bu durumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 05 Nis 2019, 11:32

    Merhaba Yasemin Hanım,

    Müvekkilinizin babasından dolayı vatandaşlık hakkı başvurma hakkı var.  vatandaşlık tespiti için gereken evrklar ile (İsim Denklik Belgesi, Doğum Belgesi, Nufüs Kayıt Örneği) lütfen ikamet bölgenize en yakın ofisimizi ziyaret ediniz.

    Ersin

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 06 Nis 2019, 14:23

    Merhaba Sayın Baş,

    Evet babaannenizin Bulgaristan vatandaşlığı alması mümkün. Süreci başlatabilmek ve konuyla ilgili detayları görüşebilmek için randevu alarak ofisimize gelmeniz gerekmektedir. Ofisimize gelmeden önce bazı prosedürleri yerine getirmelisiniz. Öncelikle babaannenizin Bulgaristan vatandaşlık başvurusu yapabilmesi için Bulgaristan Adalet Bakanlığı’ndan Bulgar vatandaşı olup olmadığını sorgulatması gerekiyor. Eğer bakanlıktan babaannenizle ilgili “Bulgaristan vatandaşıdır” cevabı gelirse Bulgaristan vatandaşı olma hakkı kazanır. Babaannenizin ardından anne ve babanız onlardan sonra da siz vatandaşlık başvurusu hakkını elde etmiş olursunuz. Ofisimize gelmeden önce hazırlamanız gereken evraklar şunlar: -Bulgaristan’dan gelen kişinin Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği - Ankara’daki Nüfus Müdürlüğü’nden alınacak İsim Denklik Belgesi - Doğum Tarihi Düzelttirme (Bulgaristan’dan gelen kişilerin birçoğunun doğum ayı ve günü doğru yazılmadığından hepsi 1 Temmuz olarak değiştirilmiştir. Bulgaristan vatandaşlık işlemlerine başlamak için öncelikle gelen kişinin doğum tarihini gerçeği ile düzelttirmelisiniz.) Tarihin düzeltilebilmesi için Bulgaristan’daki kütüğünüzü bulup bir kopyasını aldıktan sonra Türkiye’de tercüme ettirip apostillendirerek mahkemeye dilekçe verilmelisiniz. Eğer bu işlemler için vaktiniz yoksa bizden hizmet alabilirsiniz. Deneyimli danışmanlarımıza vekâletname ve Bulgaristan vatandaşlığı danışmanlık ücreti olarak 600 Euro hizmet bedelini ödediğiniz takdirde doğum tarihi düzelttirme işleminizi sizin adınıza yapıyoruz. Detaylar için bizimle irtibata geçebilirsiniz: +90 (212) 970 05 22

    Bulgaristan Vize Merkezi,

    Nejla B.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • N. Soylu 06 Nis 2019, 14:24

    Sayın İlgili, annem ve babam, dedem ve babaannemden sonra 1950 de Bulgaristan kızanlıktan ( şimdiki adı kazanlık sanırım ) İstanbul'a göç etmişler. Amcam, halalarım ve akrabalarımız orada kalmışlar. Dedem, babaannem, babam ve annem de vefat ettiler. Ayrıca eşimin ailesi de 1938 de göç edenlerden. Eşimin babası hayatta. Birincisi vatandaşlık alabilmem için neler yapmalıyım, ayrıca oradaki akrabalarıma da ulaşmak amacındayım. Şimdiden teşekkürler, saygılar

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 06 Nis 2019, 14:24

    Nevin Hanım Merhaba,

    Anneniz ve babanız hayatta olmamalarına rağmen, ikisinin veya birinin kişisel bilgileri yeterli ise, vatandaşlık belgelerini almamız mümkün. Sırası ıle, ilk önce siz, sizden sonra çocuklarınızın v.s., vatandaşlık başvuruları yapılır. Öncelilke, anne ve babanızın bağlı olduğu Nüfus Müdürlüğüne, mirasçısı olarak, onların isim denklik belgesi için başvurun. Aynı şekilde, eşinizin babası da başvuruda bulunsun. Ona göre, durum değerlendirilmesi yaparız. Bu konularda ve prosedürlerin takibinde, şirketimiz gereğini yapar.

    Saygılarımızla,

    Nejla B.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Nurgül 06 Nis 2019, 14:26

    Sayın İlgili, annem ve babam, dedem ve babaannemden sonra 1950 de Bulgaristan kızanlıktan ( şimdiki adı kazanlık sanırım ) İstanbul'a göç etmişler. Amcam, halalarım ve akrabalarımız orada kalmışlar. Dedem, babaannem, babam ve annem de vefat ettiler. Ayrıca eşimin ailesi de 1938 de göç edenlerden. Eşimin babası hayatta. Birincisi vatandaşlık alabilmem için neler yapmalıyım, ayrıca oradaki akrabalarıma da ulaşmak amacındayım. Şimdiden teşekkürler, saygılar

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 06 Nis 2019, 14:27

    Nurgül hn., Anneniz ve babanız hayatta olmamalarına rağmen, ikisinin veya birinin kişisel bilgileri yeterli ise, vatandaşlık belgelerini almamız mümkün. Sırası ıle, ilk önce siz, sizden sonra çocuklarınızın v.s., vatandaşlık başvuruları yapılır. Öncelilke, anne ve babanızın bağlı olduğu Nüfus Müdürlüğüne, mirasçısı olarak, onların isim denklik belgesi için başvurun. Aynı şekilde, eşinizin babası da başvuruda bulunsun. Ona göre, durum değerlendirilmesi yaparız. Bu konularda ve prosedürlerin takibinde, şirketimiz gereğini yapar. Selamlar

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • M.U 06 Nis 2019, 14:34

    Merhabalar benim Dedem ve Babaannem Bulgaristan doğumlular Bulgaristandan 1952 veya 1953 te Türkiyeye göç etmişler. İkiside şu anda hayatta değiller ben onların üzerinden Bulgaristan vatandaşı olabilir miyim. Teşekkürler

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 06 Nis 2019, 14:35

    Merhaba, Bulgaristan vatandaşlığı koşulları göç yıllarına göre değişmektedir Bulgaristan'dan göç eden kişinin vatdaşlık tespitinin yapılması gerekmektedir. Doğum evrakları ile Bulgaristan Adalet bakanlığı'ndan yapılacak olan vatandaşlık tespitinin olumlu olması sonucunda vatandaşlık işlemleri yapılabilmektedir. Size yakın olan Vize Merkezi ofislerimizi ziyaret ederek detaylı bilgi alabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Nejla B.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • İ 12 Nis 2019, 12:46

    Merhaba, Benim Dedem 1914 Bulgaristan, Kızanlık doğumlu. Tahminlerimize göre yine Kızanlık doğumlu olan ananem ile birlikte 1930-1938 arası Türkiye'ye gelmişler. İkisinin de doğum yerleri sistemde gözüküyor. İkisi de vefat etti, annem ve daha sonra ben onların üzerinden vatandaşlık alabilir miyiz? Teşekkürler.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • A. Nurten Yıldız 29 Nis 2019, 10:29

    Merhabalar benim baba ve anne tarafım 1951 bulgaristan göçmeni babam bulgaristan doğumlu ama annem değil küçük yaşta babamı babannemi dedemi kaybettim ... annemin babası da vefat etti ben bu çifte vatandaşlığı almak için nasıl bir yol izlemeliyim ...

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 29 Nis 2019, 10:31

    Ayşe Nurten Hanım, size en yakın kuşak üzerinden bir araştırma yapılarak göç eden kişinin vatandaşlık hakkının olup olmadığı sorgulanabilir, vatandaşlık araştırmaları yaklaşık 1 yıllık sabırla yürütülmesi gereken bir süreç, prosedürün detayları hakkında size en yakın ofisimizden bir randevu alarak gelip yüz yüze bir görüşme sağlayabilir,sorularınızın yanıtlarını net bir şekilde öğrenebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Özlem D.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Erol 29 Nis 2019, 15:57

    Annem ve babam Bulgaristan doğumlu. 1951'de Türkiye'ye göç etmişler. Bunların detaylı nüfus kayıtlarını çıkarttım. 2510 Sayılı Yasa, 6'ncı maddesine göre vatandaşlığa kabul edilmişler. Nüfus kayıt örneğinde aynı zamanda "Bulgaristan Vatandaşıdır" yazıyor. Ben Türkiye doğumluyum. Annem ve babam üzerinden BG vatandaşlığı alabilir miyim? Saygılar... İzmir

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 29 Nis 2019, 15:58

    Merhaba, Nüfus kayıt örneğinde doğum yeri Bulgaristan yazıyor olsa da, eski göçler üzerinden vatandaşlık başvuruları tespit ile başlamalıdır. Göç eden kuşak için vatandaşlık tespiti yapıldıktan sonra, vatandaşlıkları hala geçerliyse önce kendileri güncel kimlik almalı. Daha sonra çocukları vatandaş ebeveyn üzerinden başvuru yapabilir.

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi,

    Nejla B.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Özge 29 Nis 2019, 16:00

    Merhaba, Bulgaristan göçmeniyim. Ailem 1938 yılında Bulgaristan Razgrad'tan gelmiş. Ben Türkiye'de doğdum. Akrabalarımız hala Bulgaristan'da oturmakta. Benim vatandaşlık alma şansım olur mu? İşlemler nelerdir? Bilgilendirirseniz sevinirim. İyi günler...

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 29 Nis 2019, 16:01

    Merhaba,

    Göç eden ilk kuşakla iligli Bulgaristan Adalet bakanlığına vatandaşlık tespiti yapılmalıdır. Sorgulama sonucunda kişinin hala Bulgaristan Vatandaşı olduğu tespit edilirse çocukları başvuru yapabilir. Vatandaşlıktan çıkarıldıysa ve hayatta değilse başvuru yapılamaz.

    Saygılarımızla,

    Bulgaristan Vize Merkezi

    Nejla B.

    Evrim N.

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • M. Sağıroğlu 13 May 2019, 00:22

    Merhaba dedem babaannem ve en büyük halam Bulgaristan doğumlu ve orda yaşamış ve 1951 göç ünde neleri varsa evleri toprak lari hepsini bırakıp Türkiye ye diğer akraba lar la beraber gelmiş ler dedem ve babaannem hayat ta değil ama halam hayatta ben ve babam vatandaşlık hakkı muz varmı Bulgaristan icin hatta olumlu olduğunu düşünülür ise orda bırakılıp gelinen malların tekrar alınması bile

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • E. Alkan 17 May 2019, 10:17

    Merhabalar Benim Babam Bulgaristan dan gelmiş 1951 senesinde isim denklik belgesi çıkardım nüfus müdürlüğünden olumlu kayıtlarını aldım Bulgaristan vatandaşlığına geçmek istiyorum nasıl bir yol ilerlemem gerekiyor???

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • B. Gönen 17 May 2019, 16:48

    anne tarafı dedem ve annanem 1951 bulgaristandan göçmüşler dede vefat etti annane sağ vatandaşlık işlemleri nasıl olur biraz araştırdığımda ömür yetmez dediler çok mu uzun sürüyor türkiyeye gelişlerinde 51 göçmenlerinin doğum tarihleri hepsinin aynı yazılmış böyle ufak tefek bir sürü sorun çıkıyor diyorlar net bi bilgim yok tabi olurmu olmazmı cevabınızı bekliyorum şimdiden teşekür ederim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 17 May 2019, 16:48

    Merhaba Burak Bey, eğer göç yılını evrak üzerinde tam olarak 1951 olarak bilmekteyseniz, 1951 yılında göç eden kişiler atandaşlık haklarını kaybetmiş olduklarından, vatandaşlarıklarını geri almaları için Bulgaristan'da belirli bir süre (3 yıl) oturum almaları istenir. İşlemin toplam süreci yaklaşık 6-7 yılı bulabilmektedir. Ananenizin tam olarak göç yılı hakkında bilgi sahibi olabilmek için bağlı olduğunuz Nüfus Müdürlüğü'nden İsim Denklik Belgesi talebinde bulunabilirsiniz.

    Bulgaristan Vize Merkezi,

    Özlem D. 

    Evrim N. 

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • F. Göktuna 17 May 2019, 16:51

    Anne tarafından bulgaristan göçmeniyiz. Annem türkiye doğumlu, dedem ve anneannem bulgaristan doğumlu vatandaşlık almamız mümkün mü? Saygılar

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 17 May 2019, 16:52

    Sn. Fatih G.,

    Vatandaşlık konusunda sizlere destek olabilmemiz için öncelikle size en yakın göç eden kuşağın kaç yılında göç ettiğini bilmek gerekir. İsim denklik belgesi talebinize gelen cevap ile birlikte ofisimizden randevu alarak gelip danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

    Bulgaristan Vize Merkezi,

    Özlem D.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • e. kekeç 20 May 2019, 11:41

    Merhaba. Benim babaannem 1951 bulgaristan göcmenidir. Benim vatandaslik almam mumkunmudur acaba? Nereden basvurmaliyim ve fiyat olarak ne kadar tutar vatandaslik? Umarim yardimci olursunuz

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 20 May 2019, 11:41

    Ebru Hanım, Babannenizin vatandaşlık durumunun sorgusu yaklaşık 1 yılı bulmaktadır. Sorgu sonucunda eğer babannenizin vatandaşlık hakkı korunmuş ise bu hakkı sırasıyla önce babanıza sonra da sizlere aktarılabilmektedir.

    Saygılarımızla,

    Özlem D.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 20 May 2019, 11:58

    Sn Ebru A., prosedür olarak izlemeniz gereken bir sonraki adım, babanızın Bulgaristan'daki Doğum kayıtlarını almaktır. Bu işlemi vekalet ile sizler adına yapabilmekteyiz. Detaylar için iletişim bölümünden müşteri temsilcilerimize ulaşarak bilgi alabilirsiniz. Siz, ancak Babanızın Vatandaşlık işlemi tamamlandıktan sonra kendi vatandaşlık işleminize geçebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Özlem D.

    Evrim N.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Z. Topaloğlu 23 May 2019, 10:46

    babam 1950 li yıllarda türkiyeye göçmüş askerliğini orada yapmış sonrada annemle evlenmiş ve ben ve kardeşim dünyaya gelmişiz bizim bulgar vatandaşı olma hakkımız varmıdır .teşekkürler

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 23 May 2019, 10:47

    Merhaba Zeki Bey, Bulgaristan Adalet Bakanlığı'ndan yapılacak olan vatandaşlık tespitine istinaden başvuru da bulunabilirsiniz. Sonuç olumlu ise babanız hayatta olmasa bile başvuru da bulunabilirsiniz. Vatandaş değildir çıkması durumunda ise vatandaşlığını geri alması gerektiğinden hayatta olması koşulu bulunmaktadır.

    Bulgaristan Vize Merkezi,

    Meral S.

    Evrim N. 

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • V. Şener 27 May 2019, 10:41

    1951 Bulgaristan göçmeni olan dedemin, Bulgaristan'da edindiği taşınmazlara ilişkin Bulgar tapu belgeleri elimizde bulunmaktadır. Öncelikle 1955 Çatalca/İstanbul doğumlu babama vatandaşlık talebinde bulunabilmek için izlememiz gereken yol nedir? Kolaylıklar dilerim

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 27 May 2019, 10:43

    Merhaba Volkan Bey, öncelikle dedenizin vatandaşlık hakkının bulunup bulunmadığının araştırılması gerekir. Dedenizin vatnadaşlık hakkı halen korunmuş ise ve kendisi hayatta ise önce kendisi vatandaşlık işlemlerini tamamlayarak ardından babanız vatandaşlık için başvuruda bulunabilir. Dedenizin vatandaşlık hakkı korunmuş ancak vefat etmiş ise babanız yine de vatandaşlık için başvuru yapabilir. Detaylı bilgi için ofisimizden bir randevu alarak danışmanlık hizmetinden yararlanabilirsiniz.

    Bulgaristan Vize Merkezi, 

    Özlem D. 

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • E. Şenyurt 29 Ağu 2019, 22:44

    1951 göçmenıyız babaannem hayatta lakin babam 1993 yılında vefat etti. Bulgaristan vatandaşlıgına geçmemiz mümkün mü?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 02 Eyl 2019, 17:25

    Merhaba,
    Bulgaristan 1951 göçmenlerine vatandaşlık işlemlerinde, kişi öncelikle Bulgaristan'dan ‘İsim Denklik Belgesi’, ‘Doğum Belgesi’ ‘Tabiiyet Belgesi’ ve ‘Muhacir Belgesi’ni" Adalet Bakanlığı'na sunmaları gerekir. Adalet Bakanlığı vatandaşlık onayı verirse kişi doğrudan vatandaşlık başvurusu yapabilir. Ancak Adalet Bakanlığı vatandaş değildir kararı çıkartırsa kişi öncelikle Bulgaristan D vize alarak Bulgaristan'a gitmeli ve oturum başvurusu yapmalıdır. Bulgaristan'da kesintisiz 3 yıl olarak oturum alan kişiler 3. yılın sonunda vatandaşlık başvurusu yapar ve 2 yıllık bir sürecin ardından Bulgaristan vatandaşlığı alır.

    Saygılarımızla
    Nazlı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • A. Mandacı 19 Eyl 2019, 09:51

    Vatandaş olmak istiyorum duyduğuma göre yedi göbek kadar vatandaşlık olabilir benim babam Sakarya doğumlu ama babamın dedeleri Tırnova Bulgaristan tamam o doğumlu Çifte vatandaşlık alabilir miyiz böyle bir şansımız var mı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 19 Eyl 2019, 09:53

    Türkiye’de doğan ilk kuşak hayatta ise, göç eden ebeveyni hakkında vatandaşlık sorgulaması yaparak hakkınız olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Çok eski göçmenlerle ilgili doğum belgesi temin edilemeyeceği için başvuru yapılamaz. Bulgaristan vatandaşlığı sadece ebeveyn üzerinden verildiğinden dolayı, sizin vatandaş olabilmeniz için göç eden ilk kişi ile aranızdaki tüm kuşaklar vatandaşlığını almış olmalı. Bu şartlar sizde mevcut ise başvuru prosedür detayları ile ilgili ofisimizden danışmanlık alabilirsiniz.

    Saygılarımla,

    Nejla B.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • K. arslan 02 Şub 2021, 01:40

    Dedem Bulgaristan’da doğmuş ve 02.08.1950 yılında Türkiye’ye gelmek zorunda kalmışlar dedem Türkiye’de vefat etti. Anneme vatandaşlık başvurusu yapmak istiyoruz. Denklik belgesi nüfus kayıt örneği rahmetli dedemin pasaportu kimliği mevcut annem vatandaşlık alabilirmi? Teşekkürler 

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 02 Şub 2021, 10:08

    Merhaba, Size sormuş olduğunuz soru hakkında yardımcı olmaya çalışacağız. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkürler. Vefat eden ebeveynler üzerinden Bulgaristan vatandaşlığı almak uzun ve zor bir süreçtir. dikkat edilmesi gereken belli başlı hususlar vardır. Bulgaristan Adalet bakanlığı kayıtlarında vefat eden dedenizin mutlaka vatandaş olarak görülmesi gerekmektedir. Eğer kayıtlarda dedeniz Bulgaristan vatandaşı olarak görünmekteyse anneniz Bulgaristan vatandaşlığı içib başvuru da bulunabilir. Kuşak atlayarak, vatandaşlık başvurusu yapılmaz yalnızca ebeveyn üzerinden yapılabilmektedir vefat durumu gerçekleşmiş olsa bile.

    Başvuru için; İlk etapta hazırlanacak evraklarda Bulgaristan doğumlu olan üst soyun tespiti gereklidir.Türkiyede'ki nüfus müdürlüklerinden en üst soya kadar nüfus kayıtları mutlaka alınmalıdı ve kaymakamlık tarafından apositillenmelidir. Bulgaristan vatandaşlık başvurusu için detaylı ve vukuatlı nüfus kayıtlarının dışında ek evraklarda gerekmektedir. Bunlar ise; Doğum belgesi, ölüm belgesi, İsim denklik belgesi, kesinleşmiş boşanma ilamı, kesinleimiş evlatlık ilamı, Muhacerat belgesi gibi belgeler ve evraklar talep edilmektedir. Ve bu evrakların tedarik edilip gecikmeden kaymakamlıktan apositillenip hazırlanması ve çalışılan kuruma iletilmesi gerekmektedir.

    Detaylı bilgi ve  Bulgaristan vatandaşlık vize ücreti hakkında görüşmek isterseniz müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.

    İletişim:0 (212) 970 05 22

    Saygılarımızla,

    Sümeyye Akyüz

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp