Farklı Ülkelerde Evlilik ve Türk Vatandaşlığı

Bilgi Sayfasına Dön
  • Nevin 26 Oca 2021, 12:22
    merhaba ismim nevin benim farklı ülkelerde evlilik ve türk vatandaşlığı konusuyla ilgili bir sorum var. Kendi ülkesinde başka biriyle evliyken, Türkiyede bir Türk vatandaşıyla evlenmiş birisi de vatandaşlık alabilir mi? Türk ile evlendikten yaklaşık 8 ay sonra kendi ülkesindeki diğer kocasından boşanmış.. Bu durum Türk vatandaşlığı başvurusunu etkiler mi? Ayrıca evlendiği gibi vatandaşlık alabiliyor mu yoksa beklemesi mi lazım? yani şu an alabilir mi? Teşekkür ederim.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 26 Oca 2021, 12:22

    Merhaba Nevin hanım, Vize Merkezi'ne hoş geldiniz. farklı ülkelerde evlilik ve türk vatandaşlığı konusunda sorduğunuz sorunuzla ilgili size yardımcı olmaya çalışacağız. Öncelikle evlilik ve boşanma kanunları, ülkeden ülkeye değişiklik göstermekte. İlk olarak söz konusu kişinin ülkesi ve boşanma süreciyle ilgili detaylı bilgi aktarmanız gereklidir. Ek olarak kişinin Türkiye’de evlenebilmesi için bir bekarlık belgesi (evlilik izin belgesi) sunması gerekiyordu. Bu belgeyi sunmadan Türk makamları tarafınca resmi nikah kılınması mümkün olmuyor. Eğer kişinin ülkesinde farklı bir durumu mevcutsa, örneğin boşanma aşamasında geldiyse belki de farklı şekilde bir evrak sunmuş olabilir.

    Yukarıda bahsetmiş olduğum gibi, Türkiye'de evlilik yapabilmek için gereken en önemli evraklardan ikisi bekarlık belgesi ve doğum belgesidir. Yabancı kişi bu evrakları kendi ülkesinden ya da Türkiye'deki konsolosluğundan almalı, apostil onaylı ve tercümeli noter onaylı belgeler diğer evraklarla birlikte evlendirme işlemini gerçekleştirecek daireye sunulmalıdır. Bu belgelerin güncel olması, yani en fazla 6 aylık olması gerekir. Bu sebepten ötürü bekar olduğu kanıtlanmamış birisinin Türkiye'de evlenebilmesi mümkün olmuyor. Normal prosedüre döndüğümüz zaman, bir Türk vatandaşıyla en az 3 yıl evli kaldıktan sonra, ikamet türünüz de uygunsa evlilik yoluyla Türk vatandaşlığı başvurusu yapabilirsiniz. Türkiye'de yapılan resmi nikahın sonrasında üç yıl evlilik koşulu tamamlandığında başvuru yapılır ve değerlendirme sürecinde kişi emniyet araştırmasına girer. Bu noktada konu devletlerin iç işlerine bağlandığından sorunuza net bir şekilde cevap verebilmek mümkün değil. Kişinin kendi ülkesindeki hayatı, evliliği ve boşanması araştırma konusu olabilir, buna bağlı olarak evliyken nasıl evlendiği araştırılabilir. Bu durum kişinin Türk vatandaşlığı başvurusuna da etki edebilir.

    Vize Merkezi olarak farklı ülkelerde evlilik ve Türk vatandaşlığı, Türk vatandaşlığının evlilik yoluyla kazanılması, Yurt dışından vatandaşlık başvurusu, çalışma izni Türk vatandaşlığı. Ev satın alarak Türk vatandaşlığı, sermaye ile yatırım ile, mülk ya da taşınmaz satın alımı ile. Türkiye'de istihdam oluşturmak ve mevduat ya da fon & borçlanma araçları aracılığıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı. Başvurusu yapma hakkının kazanımı süreci ve başvurunun tamamlanmasıyla takibi konusunda, tüm sürece ilişkin uzmanlarımızla danışmanlık ve takip hizmeti vermekteyiz. Daha detaylı bilgi almak ve Türk Vatandaşlığının Genel Olarak Kazanılması işlemleri için bizlere 0212 706 61 59 numaralı telefonumuzdan ya da dilerseniz tüm diğer iletişim bilgilerimizden ulaşabilirsiniz. İyi günler dileriz.

    Farklı Ülkelerde Evlilik ve Türk Vatandaşlığı

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp