Türkiye Turistik Vize İşlemleri

Türkiye Turistik Vize İşlemleri

Türkiye turistik vize işlemleri, Türkiye’yi turistik amaçla seyahat etmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarının başvurmaları gereken bir vize türüdür. Turistik vize için Türk dış temsilciliğine resen başvuru yapılabilmekle beraber elektronik vize başvurusu yapmakta mümkündür. Turistik vize kapsamında Türkiye’de kalış süresi en fazla 180 gün içerisinde 90 gündür. Doksan günden fazla Türkiye turistik vizesi ile Türkiye’de kalmak mümkün değildir. Vize kalış süresinden fazla Türkiye’de kalmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarının ikamet izni başvurusu yapmaları gerekmektedir. Türkiye’ye turistik olarak giriş yapmak isteyen yabancı ülke vatandaşları için hem Türk dış temsilcilik başvuruları hem de elektronik vize başvuruları hakkında bilgilendirme yapmaya çalışacağız.

Türk Dış Temsilciliklerine Yapılacak Turistik Vize Başvuruları

Türkiye turistik vize işlemleri kapsamında başvurunuzu ikamet ettiğiniz ülkede bulunan Türk dış temsilciliklerine yapabilirsiniz. Türk konsolosluğu tarafından vize işlemleri için bazı belgeler talep edilmektedir. Genel olarak talep edilen belgeler aşağıda belirtilmiştir.

  • En az 6 ay geçerli pasaport (Pasaportların yırtılmamış, yıpranmamış ya da herhangi bir tahrifata uğramamış olması gereklidir. Pasaportunuz bu durumda ise yenilemenizde fayda vardır.)
  • Biyometrik fotoğraf (İstenen fotoğraflar beyaz arka fon ve son 6 içerisinde çekilmiş olmalıdır.)
  • Vize başvuru formu (Türk konsolosluğuna vize başvurusunda bulunacak yabancı ülke vatandaşının doldurarak imzalaması gereklidir.)
  • Vize başvurusunda bulunan yabancı ülke vatandaşı ve onu davet eden kişinin ekonomik durumunu gösteren belge (Vize başvurusunda bulunan kişiye ait çalışma ve maaş bilgileri ile diğer ekonomik bilgileri gereklidir. Aynı zamanda davet üzerine Türkiye’ye giriş yapacak ise davet eden kişiye ait maaş bordrosu ya da banka hesap özeti bilgileri ibraz edilmelidir.)
  • Uçuş rezervasyonu
  • Otel rezervasyonu ya da davet mektubu (Türkiye ziyareti boyunca nerede konaklayacağına dair bilgilerin yer aldığı otel rezervasyonu ya da sponsor olarak davet mektubu göndermiş kişinin ikamet adresinin yer aldığı taahhütname)
  • Vize başvurusunda bulunan yabancı ülke vatandaşına ait iadesine ilişkin destekleyici belge ( Tapu sicili, maaş tablosu, işletme belgesi)

Yukarıda belirtilen belgeler Türk konsolosluğu tarafından talep edilmektedir. Bu belgelere ek olarak konsolosluk tarafından evrak talep edilebilir. Talep edilen belgelerin eksiksiz ve doğru olarak hazırlanması önemlidir. Hazırlanan evrakların eksik ya da hatalı olması halinde vize başvurusu olumsuz sonuçlanabilir. Bu kapsamda hazırlayacağınız belgeleri itina ile kontrol ediniz. Türkiye turistik vize işlemleri kapsamında hazırlanan belgelerin randevu günü konsolosluğa ibraz edilmesi gereklidir. Randevu tarihinde, Türk dış temsilciliğinde bulunmamanız ya da geç kalmanız halinde vize başvurunuz iptal olabilir. Bu nedenle randevuya zamanında katılmanızda fayda vardır. Tüm işlemler bitirildikten sonra Türk temsilciliği tarafından turistik vize başvurunuz değerlendirilerek olumlu ya da olumsuz olarak sonuçlandırılacaktır.

Türkiye Turistik Vize İşlemleri Kapsamında Hazırlanan Davet Mektubu

Davet mektubu, vize başvurusunda bulunacak yabancı ülke vatandaşının turistik vize almasında destekleyici belge niteliğinde yer almaktadır. Türkiye turistik vize başvurusu için davet mektubu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Öncelikle hazırlanan davetiye içerisinde tarih bilgisi yer almalıdır. Tarih bilgisi genel olarak sayfanın sağ üst köşesine yazılır. Burada önemli olan husus davet mektubunun hazırlanma tarihi ile vize başvurusunda bulunma tarihinin arasında en fazla bir (1) ay olmasıdır. Davetiye ile başvuru tarihi arasında bir aydan fazla süre bulunması halinde Türk konsolosluğu tarafından yapılan incelemede bu durum olumsuz olarak değerlendirilebilir. Vize davet mektubu içerisinde yer alması gereken diğer bir husus ise davet eden kişi bilgileridir. Bu kapsamda Türkiye’ye davet eden kişinin adı soyadı, kimlik numarası, e-posta adresi, telefon numarası, Türkiye’deki ikamet adresi davetiye içerisinde bulunmalıdır.

Davette bulunan şahıs değil de ticari bir işletme ise bu durum davetiye içerisinde belirtilmeli aynı zamanda ticari unvan, şirket adresi ve vergi kimlik numarasının da bulunması gereklidir. Davet eden kişi mektup içerisinde Türkiye’yi ziyaret etmek isteyen yabancı ülke vatandaşının ziyareti boyunca tüm ekonomik giderlerini karşılayacağını taahhüt etmelidir. Türkiye turistik vize işlemleri kapsamında hazırlanacak davet mektubu içerisinde vize başvurusunda bulunacak yabancı ülke vatandaşına ait kişisel bilgiler de yer almalıdır. Yabancı ülke vatandaşının pasaportta yazan şekli ile adı soyadı, pasaport numarası, doğum tarihi ve yeri, yasal olarak ikamet ettiği ülkedeki adresi, telefon ve e-posta bilgileri de davet mektubu içerisinde bulunmalıdır. Aynı zamanda Türkiye ziyareti boyunca hangi adreste kalacağı ve ne kadar süre ile Türkiye’de bulunacağı da davetiye içerisinde yer almalıdır. Vize davet mektubu için şekli bir zorunluluk bulunmadığı gibi noterlikler tarafından da hazırlanabilmektedir. Noterlik tarafından hazırlanmayan davet mektuplarının Türk dış temsilciliği tarafından kabulünün gerçekleşebilmesi için noter onayı yaptırılması gereklidir.

Türkiye Elektronik Vize Başvuruları

Türkiye turistik vize başvurusu konsolosluklara yapılabildiği gibi internet üzerinden elektronik vize başvurusu olarak da yapılabilmektedir. Elektronik vize başvurusu her ülke vatandaşı tarafından yapılamamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti tarafından elektronik vize başvurusu yapma imkanına sahip ülke vatandaşları sürekli güncellenerek yayınlanmaktadır. Basılı vize işlemlerinde olduğu gibi e-Vize başvurularında da Türkiye’de kalış süresi en fazla 90 gün olarak verilmektedir. Bu süre 180 gün için geçerlidir. Türkiye turistik vize işlemleri kapsamında yapılacak e-Vize başvurularında ilk olarak uyruk bilgisi ve pasaport türü girişi yapılmalıdır. Uyruk ve pasaport bilgilerinin ardından harç ve Türkiye’de kalış süresinin gösterildiği ekrana yönlendirme yapılmaktadır. Gerekli bilgilendirmeden sonra ön koşul talep edilmiyorsa kişisel bilgiler alanına geçilir. Ön koşullar Türkiye Cumhuriyeti tarafından belirli ülke vatandaşlarının sağlamasını istediği şartlar olarak tanımlanmaktadır. Bu şartlar ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Örnek vermek gerekirse bazı ülke vatandaşları için belirlenen havayolu şirketi ile seyahat yapılması istenmekte ya da Schengen vize veya oturumunun bulunması talep edilmektedir.

Ön koşullar sağlanmıyorsa elektronik vize başvurusunu devam ettirmemek gerekir. Koşullar sağlanmadığı halde başvuru sonucunda vize alınsa dahi Türkiye’ye girişte bu durumun tespit edilmesi durumunda e-Vize geçersiz sayılmaktadır. Ön koşulların ardından kişisel bilgiler alanının doldurulması zorunludur. Bu alan içerisinde, vize başvurusunda bulunan yabancı ülke vatandaşına ait pasaport ve diğer kişisel bilgiler yer almaktadır. Türkiye turistik vize işlemleri maksadıyla gerekli alanların doldurulup ilgili belgelerin sisteme yüklenmesi önemlidir. Sistem tarafından talep edilen bir belgenin yüklenmemesi halinde vize başvurusu geçersiz sayılmaktadır.

Harç Ödeme İşlemleri

Tüm bilgi girişlerinin ardından yapılması gereken işlem vize harcı ödemesinin yapılmasıdır. Bazı ülke vatandaşları vize harcından muaf tutulmaktadır. Ödeme işlemleri kredi ya da bankamatik kartları üzerinden döviz olarak gerçekleşmektedir. Bu nedenle kartınızın döviz ödeme işlemlerine açık olduğunu kontrol etmenizde yarar vardır. Ödeme işlemi gerçekleşmeyen elektronik vize başvuruları geçersiz olmaktadır. Tüm işlemlerin bitimine müteakip sistem üzerinden ya da belirttiğiniz e-postaya gelen link üzerinden elektronik vizenizi indirebilirsiniz.

Türk temsilciliklerinden ya da internet üzerinden elektronik vize almış olsanız dahi Türkiye’ye girişte yapılacak kontrollerde Türk makamları, ülkeye giriş izni vermeyebilir. Türkiye’ye giriş izni, sınırda bulunan Türk resmi makamlarının yetki ve değerlendirme alanı içerisinde yer almaktadır.

Yukarıda Türkiye turistik vize işlemleri hakkında bilgi vermeye çalıştık. Konu hakkında daha detaylı bilgi ya da farklı konularda danışmanlık hizmeti almak isterseniz bizlere +90 212 706 84 17 ve +90 212 970 02 88 numaralı hatlardan ulaşabilirsiniz.

Türkiye Turistik Vize Başvurusu

Türkiye ile ilgili sizden gelen sorular

4 sorudan en popüler 4 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

  • Kuveyt Vatandaşları İçin Türkiye Turistik Vizesi
    O.Ç., 24 Şub 2021, 18:03

    Kuveyt vatandaşları için Türkiye turistik vizesi nasıl alınır acaba? Kolay gelsin. Bu soruyu komşumuz adına yazıyorum. Kendisinin eski bir arkadaşı var Kuveyt vatandaşı. Türkiye’ye gelerek komşumuzu ziyaret etmek istiyor ama daha önce hiç yurt dışına çıkmamış ve vize işlemlerinin nasıl yapılacağını bilmiyor. Ben birkaç yeri aradım. Turistik amaçlı vize alması gerektiği söylendi. Bu vizeyi acaba nasıl alabiliriz. Bu konuda bizlere yardımcı olursanız çok seviniriz. İyi çalışmalar.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Türkiye Turistik Vizesi İçin Gerekli Belgeler
    W.T, 28 Oca 2021, 08:13

    Merhaba ben Türkiye turistik vizesi için gerekli belgeler nelerdir onu öğrenmek istiyorum. Hindistan vatandaşıyım. Türkiye’ye gelmek istiyorum. Ön koşulları sağlamadığım için Türk konsolosluğuna başvuracağım. Başvururken hangi belgeleri vermeliyim? Konu hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Türkiye Turistik Vize Süresi
    S.A., 28 Oca 2021, 07:57

    Merhaba Türkiye turistik vize süresi ve başvurusu hakkında bilgi almak istiyordum. Avusturalya vatandaşı kız arkadaşım var. Hayalimiz Türkiye’yi karavan ile gezmek. Kendisi için vize almak istiyoruz. Konu hakkında bizi bilgilendirirseniz çok seviniriz. Kolay gelsin.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle
  • Türkiye Turistik Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
    Ricky, 20 Oca 2021, 16:53

    Merhaba kolay gelsin benim sorum Türkiye turistik vize başvurusu nasıl yapılır? Ben Endonezya vatandaşıyım. Türkiye’ye gelmek istiyorum. Vize başvurusunu nasıl ve nereye yapacağımı bilemiyorum. Türkiye’deki arkadaşlarımdan yardımcı olmalarını istedim ama onlarda tam olarak bilmiyorlar. İnternet üzerinden yapılabildiğini söylediler. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Türkiye 17 Mart 2021’de gelmeyi düşünüyorum.

    Cevabı Görüntüle Yorum Ekle

Türkiye için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp