Çanakkale

Telefon

+902129700288

Türkiye Vize Merkezi, Çanakkale

Türkiye Vize Merkezi Çanakkale şubemize hoş geldiniz.

Vize Merkezi olarak başvuru sahiplerine, vatandaşlık işlemleri, vize işlemleri, ikamet izni ve çalışma izni başvurularında danışmanlık hizmeti sunarak faaliyet göstermekteyiz. Başvuru işlemlerini bireysel gerçekleştirmek isteyen kişiler genellikle birçok hata yaparak; başvurunun reddedilmesi gibi olumsuz sonuçlarla karşılaşmaktadır. Vize Merkezi uzmanları, başvuru işlemlerini en doğru şekilde gerçekleştirerek; başvuru yaparken hata risklerinin önlenmesi adına başvuru sahiplerine danışmanlık sunmaktadır. Başvuru işlemlerini Çanakkale’den yapacak kişileri bilgilendirmek amacıyla oluşturduğumuz bu sayfayı dikkatlice okumanızı tavsiye ederiz.

Yazının devamında, Çanakkale’den Türkiye vizesi nasıl alınır, ikamet izni, çalışma izni ve vatandaşlık işlemleri nasıl yapılır şeklinde konulara değinilmiştir. Başvuruda bulunmak, aklınıza takılan herhangi bir konuda bilgi almak için +90 (212) 970 02 88 numaralı hattan veya [email protected] adresinden Vize Merkezi Çanakkale temsilcilerine ulaşabilirsiniz.

Çanakkale E-Vize Nasıl Alınır?

Yabancılara Türkiye’ye seyahat etme hakkı tanıyan izin belgelerinden biri de e-vizedir. E-vize diğer vize uygulamalarına alternatif olarak düzenlenmektedir. Yalnızca turistik ve ticari amaçlı seyahatlerde; belirli ülkelerin vatandaşlarına verilmektedir. Vizenin tek giriş ve müteaddit giriş bilgileri, kalış süreleri başvuru sahibinin uyruğuna göre belirlenmektedir. Çanakkale’den e-vize almak isteyen kişilerin işlemleri internet üzerinden kısa süre içerisinde gerçekleştirilmektedir. Çevrimiçi başvuru formu doldurulup, ilgili bilgilerin beyan edilmesi ve belgelerin sunulması ile başvuru tamamlanmaktadır.

Başvuru işlemlerinizin başlatılabilmesi için pasaportunuzun fotoğraflı kısmının taramasını [email protected] adresine e-mail ekinde göndermeniz yeterlidir. Başvuru esnasında ek evrak talebi söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda Türkiye Vize Merkezi Çanakkale temsilcileri başvuru sahibinin iletmesi gereken evraklar hakkında detaylı bilgi vermektedir. Başvuru sonuçları 2 gün içerisinde açıklanarak başvuru sahibi adına düzenlenen e-vize e-mail yoluyla iletilmektedir.

Çanakkale İkamet İzni Nasıl Alınır?

İkamet izni, yabancıların vize süresi dışında, çeşitli sebeplerle Türkiye’de ikamet edebilmesi için düzenlenen bir belgedir. Çanakkale oturma izni başvurusundan önce, başvuru türünün doğru belirlenmesi gerekmektedir. Başvuru türü kalış amacına göre belirlenmektedir. İkamet izni başvuru türleri aşağıdaki gibidir;

  1. Uzun Dönem İkamet İzni
  2. Aile İkamet İzni
  3. Kısa Dönem İkamet İzni
  4. İnsani İkamet İzni
  5. Öğrenci İkamet İzni
  6. İnsan Ticareti Mağduru İkamet İzni

Yanlış türde başvuru geçersiz/ret ile sonuçlanmaktadır. İkamet izni Çanakkale başvurularında, hangi türde başvuru yapmanız gerektiğini öğrenmek için +90 (212) 970 02 88 numaralı hattı arayabilir ya da [email protected] adresine yazarak Türkiye Vize Merkezi Çanakkale temsilcileri ile görüşebilirsiniz.

Çanakkale Kısa Dönem İkamet İzni

Yabancılara Türkiye’de kısa süreli ikamet etme hakkı tanıyan oturma iznidir. Kısa dönem ikamet izinleri her defasında 2 yıla kadar düzenlenebilir. KKTC vatandaşları ile Bakanlık Kurulu tarafından belirlenmiş kapsamda yatırım yapacak kişilere 5 yıla kadar düzenlenebilmektedir. İlk başvurular ve uzatma başvuruları aynı şekilde gerçekleştirilmektedir. Çanakkale kısa dönem ikamet izni başvuru işlemlerinin başlatılabilmesi için Vize Merkezi uzmanları başvuru sahibi adına çevrimiçi bir kayıt oluşturarak, İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne randevu tanımlamaktadır. Randevu gününe başvuruda sunulacak bilgi ve belgelerin hazırlanması gerekmektedir.

Başvuruda hazırlanması gereken evraklar aşağıdaki gibidir;

  • Pasaport Aslı ve Fotokopileri
  • Kısa Dönem İkamet İzni Başvuru Formu
  • 4 Adet Biyometrik Fotoğraf
  • Sağlık Sigortası
  • Gelir Belgeleri

Çanakkale ikamet izni başvurusundan önce; kişinin Türkiye’de ikamet etme amacı, uyruğu, yaşı, mesleği ve benzeri durumlara göre diğer başvuru evrakları belirlenerek başvuru sahibine iletilmektedir. Detaylı bilgi almak için +90 (212) 970 02 88 arayarak ya da [email protected] adresinden e-mail yoluyla Türkiye Vize Merkezi Çanakkale temsilcileri ile görüşebilirsiniz.

Çanakkale Uzun Dönem İkamet İzni

Yabancıların Türkiye’de uzun süreli ikamet etmesine imkan tanıyan izin belgesidir. Bu belge süresiz olarak düzenlenmekte olup, başvuru için belirli koşullar söz konusudur. Bunlar;

  • Başvuru sahibinin Türkiye’de en az 8 yıl ikamet etmiş olması (Aralıksız),
  • Sosyal yardım almamış olması (Son 3 yıl içerisinde),
  • Sağlık sigortası olması,
  • Gelir düzeyinin yeterli olması,
  • Kamu güvenliği açısından tehdit unsuru olmaması şeklinde koşullardır.

Çanakkale uzun dönem ikamet izni için internet üzerinden yapılan bir kayıt ile randevu oluşturulur. Başvuru şartlarını yerine getiren kişilerin, gerekli bilgi ve belgeleri randevu günü ve saatinde ibraz etmesi ile başvuruları değerlendirilmeye alınır. Evraklar başvuru sahibinin durumuna bağlı değişiklik göstermektedir. Detaylı bilgi almak +90 (212) 970 02 88 arayarak ya da [email protected] adresine e-posta ileterek Türkiye Vize Merkezi Çanakkale temsilcilerine ulaşabilirsiniz.

Çanakkale Aile İkamet İzni

Aile birliğinin korunması amacıyla uygulanan aile ikamet izni, Türkiye’de ailesi bulunan ya da evlilik amaçlı ülkemizde ikamet edecek yabancılar için düzenlenen bir izin belgesidir. Türk vatandaşlarının, Türkiye’de oturma izni ile ikamet eden kişilerin, ikincil koruma statüsündeki kişilerin, 5901 sayılı kanunun 28. Maddesi kapsamındaki kişilerin ve mültecilerin; yabancı eşi, kendisinin ve eşinin 18 yaşından küçük/ bağımlı çocukları başvuru yapabilmektedir. Her seferinde 3 yıla kadar düzenlenen aile ikamet izni, destekleyicinin ikamet süresini aşmamaktadır.

Çanakkale aile ikamet izni başvuru evrakları, başvuru sahibinin statüsü, yaşı, mesleği ve benzeri unsurlara göre belirlenmektedir. Başvuru koşullarına uygun kişilerin evrakları İl Göç Müdürlüğü’ne ibraz edilerek başvuru tamamlanmaktadır. Başvuru süreci ve hazırlanması gereken evraklar hakkında detaylı bilgi için +90 (212) 970 02 88 arayabilir ya da [email protected] adresine yazabilirsiniz.

Çanakkale Öğrenci İkamet İzni

Öğrenci ikamet izni, Türkiye’de öğrenim gören yabancılara oturma izninin tanınması adına düzenlenen bir izin belgesidir. İkamet süreleri, öğrenim süresine bağlı değişiklik göstermektedir. Önl lisans, lisans, doktora, yüksek lisans, TUS ve DUS gibi yükseköğrenim öğrencilerine; aile ikamet izni olmayan ilk/ortaöğretim öğrencilerine düzenlenmektedir. Aile ikamet izni olan kişiler 18 yaşına kadar öğrenci ikamet izni olmaksızın ilk/orta öğrenime devam edebilir, dolayısıyla başvuru yapmalarına gerek yoktur.

Başvuru sahibi adına randevu oluşturulmaktadır. Çanakkale öğrenci ikamet izni başvuru gün ve saatinde aşağıdaki belgelerin İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne ibraz edilmesi gerekmektedir.

  • Öğrenci İkamet İzni Başvuru Formu (İmzalı)
  • Pasaport (İşlenmiş sayfaların ve pasaport bilgilerinin olduğu sayfaların fotokopisi ile birlikte)
  • Biyometrik Fotoğraf
  • Konaklama belgeleri
  • Öğrenci Belgesi
  • Geçim Belgeleri
  • Sağlık Sigortası

İlgili makamlar, başvuru esnasında ek evrak talep edilebilir. Yukarıda listelenen evraklar zorunlu ortak evraklardır. Diğer başvuru evrakları destekleyici bilgilerine göre değişiklik göstermektedir. Detaylı bilgi almak için +90 (212) 970 02 88 arayabilir ya da [email protected] adresine yazarak Türkiye Vize Merkezi Çanakkale şubesi ile görüşebilirsiniz.

Çanakkale Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Çalışma izni yabancılara Türkiye’de çalışma izninin tanınması adına düzenlenen belgedir. Çanakkale çalışma izni başvuruları için internet üzerinden işveren kaydı oluşturularak bu işveren üzerinden başvuru yapılmaktadır. Herhangi bir işletme/işveren olmaksızın başvuru yapılmasına izin veren bir uygulama bulunmamaktadır. Çalışma izni başvurularının alınabilmesi için yabancı ile işveren arasında yapılmış bir sözleşme bulunmalıdır. Başvuruda ibraz edilmesi gereken belgeler aşağıdaki gibidir.

  • İş sözleşmesi
  • Biyometrik Fotoğraf
  • Pasaport
  • Diploma
  • Ön izin belgesi
  • İşyeri faaliyet belgesi
  • İşyeri bilançosu
  • Vergi levhası
  • Ticaret sicil gazetesi

Türkiye Vize Merkezi aracılığıyla yapılan başvurular uzmanlar eşliğinde en doğru şekilde gerçekleştirilmektedir. Başvuru hakkında detaylı bilgi almak için [email protected] adresinden ya da +90 (212) 970 02 88 numaralı hattan Vize Merkezi Çanakkale şubesine ulaşabilirsiniz.

Çanakkale Türkiye Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Vatandaşlık doğuştan ya da sonradan kazanılabilmektedir. Türkiye’de doğmuş olan (belirli koşullarla), Türkiye’de bulunmuş olan ve Türk anne/baba birlikteliğinden olan çocuklar Türk vatandaşıdır. Doğum yeri ya da soy bağı esasına bağlı doğuştan vatandaşlık kazanmayan kişilerin sonradan vatandaşlık kazanması da mümkündür. Yabancılar evlilik, evlat edinilme ya da ikamet şartına bağlı vatandaşlık kazanabilmektedir.

Çanakkale vatandaşlık için gerekli şartları taşıyan kişilerin başvuru evrakları valiliğe ibraz edilerek başvuru işlemleri gerçekleştirilmektedir. Başvuru işlemlerinin kişinin statüsüne en uygun şekilde yapılabilmesi adına prosedür takibinin güncel olarak yapılması oldukça önemlidir. Aksi halde başvurunun ret ile sonuçlanması muhtemeldir. Herhangi bir aksaklık yaşamadan başvuru yapmak için bir uzmandan yardım alınmasında fayda vardır. Türkiye Vize Merkezi Çanakkale aracılığıyla yapılan başvuru işlemleri, uzman kişiler eşliğinde prosedürlere en uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Detaylı bilgi almak için +90 (212) 970 02 88 numaralı hattan ya da [email protected] adresinden temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.

Türkiye Vize Merkezi, Çanakkale

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp