Bulgaristan Transit vize 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • Filiz.K 21 Ara 2020, 09:55
    Merhaba, Bulgaristan Transit vize 2021 almak istiyorum. Motor ile Yunanistan’dan Bulgaristan’a girdikten sonra tura çıkmayı planlıyoruz. Gümülcine’den Kırcaali'ye sadece girip çıkacağız. Transit vize almak için nereye başvurmam lazım? Hangi evrakları hazırlamam lazım ve siz Vize Merkezi olarak bu işlemleri yapıyor musunuz? Bilgi alabilir miyim?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 21 Ara 2020, 09:55

    Merhaba, bizi tercih ettiğiniz için teşekkürler. Bulgaristan'dan Avrupa’ya girişlerde geçiş ülkesi olması nedeniyle transit vize veren bir ülkedir. Bulgaristan transit vize özelliği taşıyan ve 2 girişli bir vize türüdür. Turistik vize tek girişli vizedir oysa ki Transit vizeler sadece bir ülkeden diğer ülkeye geçişlerde hem girişte hem çıkışta giriş imkanları veriyor.

    Transit vize Bulgaristan Konsolosluk tarafından kabul edilmektedir. Sonuçlanma süresi 1 haftada yapılıyor, ama yine de Konsolosluğa göre değişiklik gösterebilir. Talep edilen evraklar Turistik vizelerin başvurularında istenilen evraklarla aynıdır. Sadece Bulgaristan'a seyahat edilecek olan araca ait belge sunması gerekecek. Mesela  araca ait ruhsat, uluslararası ehliyet ve yeşil sigorta sunması gerekiyor.

    Bu belgelerin yanında gidiş amacını gösteren belge de başvuru dosyasınızda bulunması gerekiyor. Buradaki amaç gittiğiniz ülkede hangi sebeplerle seyahat edildiğini Bulgaristan Konsolosluğuna ibraz etmek olacak.

    Mesela Romanya'dan aile ziyaretine giden kişi akraba veya yakınından davetiye yada yazı göstermelidir. Turistik amaçlı seyahat eden bir kişi gittiği ülkede otel rezervasyonu yapmalıdır. Okumak için giden bir öğrenci okul belgesi göstermelidir. Turistik amaçla verilen Transit vizeler seyahat süresi kadar olup 2 girişlidir. Transit vize BG 48 saat geçerliliği olan bir vizedir.

    Bütün vize başvurularında da olduğu gibi Bulgaristan Transit vize 2021 yılı başvurularında da ret alma olasılığı vardır. Burada başvuru yapacak olan kişinin yapması gereken en önemli şey: Öncelikle iyi bir kaynaktan doğru bilgi almak, evraklarını eksiksiz göndermek ve iyi bir danışmanlık firmasıyla çalışmak. Bizimle çalışmak isterseniz sizi ofisimize bekliyoruz.

    Daha detaylı bilgi için Vize Merkezi 0212 970 05 22 hattından arayarak bilgi alabilirsiniz. Size hizmet vermekten mutluluk duyarız. Transit vize Bulgaristan sorunuzu cevaplamaya çalıştık.

    Saygılarımızla

    Sezgül .K / Vize Merkezi

    Bulgaristan Transit vize 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • t. bulut 05 Nis 2021, 12:09

    Merhabalar, Eşim kızım ve ben mayıs ayının son haftasında aksilik çıkmazsa Sırbistan Karadağ ve Bosna Hersek’e geçmeyi planlamaktayız. Kapıkule’den kendi aracımız ile Bulgaristan’dan geçmeyi planlıyoruz. Bulgaristan Transit vize 2021 yılı için neler değişti değişiklik var mı? Ve bu vize ile alakalı hangi evrakları tamamlamak gereklidir? Geçen yıl çok yakın arkadaşımız ve eşi gitti sorun yaşamadılar sizin firmanız yardımcı olmuş onlara bende özellikle size sormak istedim yardımcı olursunuz diye. Nasıl bir süreç ile ilerleriz ve tahmini bu vizeye başvuruyu ne kadar öncesinden yapmamız gerekir ve ne ortalama kaç gün içerisinde sonuçlanır? Sorum hakkında sizlerden yanıt bekliyor olacağım teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 05 Nis 2021, 12:17

    Merhaba, Vize merkezini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Konu hakkında size yardımcı olmaya çalışacağız. Bulgaristan’dan Avrupa’ya giriş yaparken Bulgaristan geçiş ülkesi olması sebebiyle transit vize veren bir ülkedir. Transit vize Bulgaristan C tipi vize türündedir.

    Bulgaristan Transit vize sadece bir ülkeden diğer bir ülkeye geçişlerde hem girişte hem çıkışta giriş imkanı sunmaktadır.

    Transit vize Bulgaristan geçen yıllara göre herhangi bir değişiklik olmamıştır. Ortalama sonuçlanma süresi ise 7 iş gününü bulmaktadır. Konsolosluğun yoğun döneminde ya da resmi tatil günlerine denk gelirse bu durum değişmektedir. Yaklaşık 10 iş gününü de bulabilir.

    Gerekli evraklar ise;

    • Bulgaristan vize işlemi takip belgesi
    • Pasaport (En az geçerlilik süresi 1 sene olmalı)
    • Biyometrik fotoğraf (2 adet, 35-45mm, beyaz arka fon ve güncel olmalı)
    • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile bilgilerini içermeli, e devletten alınmalı ve barkodlu olmasına dikkat edilmelidir)
    • Banka hesap özeti (En az 7000tl olmasına dikkat edilmeli)
    • Uçak bileti, Otobüs, Araç ile gidilecekse araç belgesi
    • Seyahat sağlık sigortası (İstenilen vize süresini kapsamalıdır)
    • Araç ile gidilecekse, Yeşil sigorta, Uluslararası geçerliliği olan sürücü belgesi olmalı.

    Bulgaristan Transit vize 2021 sorunuz hakkında size yardımcı olmaya çalıştık. Daha detaylı bilgi ve ücretsiz danışmanlık için iletişim: 0212 970 05 22 numaralı hattan Müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • ç. kandemir 24 Haz 2021, 16:24

    Merhabalar, Benim Moldova ülkesinde çalışma durumumda ötürü oturumum var. Eşim ve küçük kızım ile temmuz ayında Moldova’ya bir haftalık tatil için onları da yanımda götürmek istiyorum. Daha önce eşimin vizeleri var kızım 2 yaşında kızım için hangi belgeleri tamamlamam gerekir? Ve Bulgaristan Transit vize 2021 için neler gerekir? Bana bu konuda ve süreçler hakkında yardımcı olur musunuz? Ne zaman size evrakları ulaştırırsam sonuçlanır yani kaç günde sonuç alabiliriz? Ve aynı şekilde dönüş içinde çift girişli transit vize kızım ve eşime çıkar mı sizce? Ve bu seyahat kendi aracımız ile alacak araç için neler gereklidir? Teşekkür eder kolaylıklar dilerim.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 24 Haz 2021, 16:33

    Merhaba, Size yardımcı olmayı isteriz. Öncelikle Vize Merkezini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Transit vize Bulgaristan başvurusu için gerekli evrakların içerisinde çocuklar için mutlaka muvafakatname gerekir anne ve baba ile ziyaret etse dahil mutlaka gerekli bir belgedir. Bulgaristan’a Transit vize için gereken evrakları tamamladıktan sonra tarafımıza ulaştırıyorsunuz ve ardından tüm dosyanız tarafımızda düzenlenip Konsolosluğa iletilir. Transit vize Bulgaristan tüm evraklar eksiksiz başvuru sürecinde sunulduktan sonra ortalama 12-14 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

    Bulgaristan'a Transit vize için gereken evraklar ise;

    • Bulgaristan vize işlemi takip belgesi
    • Pasaport (En az geçerlilik süresi 1 sene olmalı)
    • Biyometrik fotoğraf (2 adet, 35-45mm, beyaz arka fon ve güncel olmalı)
    • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile bilgilerini içermeli, e devletten alınmalı ve barkodlu olmasına dikkat edilmelidir)
    • İkametgah belgesi (E devletten alınabilir)
    • Banka hesap özeti (En az 7000tl olmasına dikkat edilmeli)
    • Uçak bileti, Otobüs, Araç ile gidilecekse araç belgesi
    • Zorunlu seyahat sağlık sigortası (İstenilen vize süresini kapsamalıdır)
    • Araç ile gidiliyorsa şayet; Yeşil sigorta, Uluslararası geçerliliği olan sürücü belgesi olmalı ve araç ruhsatı mutlaka olmalıdır.
    • 18 yaşından küçük seyahat edecek kişilerin ise mutlaka muvafakatname olmalıdır.

    Bulgaristan Transit vize 2021 hakkında sizi bilgilendirmeye çalıştık. Detaylı danışmanlık almak için iletişim: 0212 970 05 22 numaralı hattan Müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Sümeyye Akyüz

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp