Bulgaristan öğrenci vizesi 2022

Bilgi Sayfasına Dön
  • g. aras 08 Şub 2022, 14:07
    Merhabalar, Bulgaristan’da okul araştırdım ve kayıt yaptırdım bana okul kabul yazısı geldi. Ailem ile gidip orada tüm işlemlerimi halletmek istiyorum. Daha önce 4 yıl kadar arkadaşım Sofya’da üniversitede okumuştu ve işlemler konusunda sizlerden destek almış sanırım. Bulgaristan öğrenci vizesi 2022 için neler gerekir ve süreç hakkında sizlerden bilgi aktarmanızı rica edeceğim. Gerekli evraklar ve ücret konusunda da yardımcı olursanız çok sevinirim. Ve son olarak pandemi ile neler gerekir? Aşı ya da PCR zorunluluğu var mı? Teşekkür ederim. İyi çalışmalar.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Şub 2022, 14:07

    Merhaba, Sorularınız için size yardımcı olmaya çalışacağız. Vize Merkezi tercihiniz için teşekkür ederiz. Öğrenci vizesi Bulgaristan için ilk adımda gerekli evrakları tarafımıza iletmelisiniz. Ardından evraklarınızın kontrolleri sağlanıp dosyanız hazırlanmaya başlanacaktır. Bulgaristan Öğrenci Oturum İzni başvurunuz için hemen randevunuz oluşturulur ve o süreçte ise dosyanız hazır hale getirilir. Öğrenci vizesi Bulgaristan başvurunuz için Bulgaristan konsolosluğu şahsen görmek ister başvuran kişiyi. Ve dosyanızı randevu gününde teslim edilen dosyanız için size bir fiş verilmektedir. Fiş tarihi genelde 45 gün sonrasını göstermektedir. Ortalama 2 ay içerisinde sonuçlanmaktadır. Konsolosluğun yoğunluğuna göre de bu süre değişmektedir.

    Bulgaristan Öğrenci Oturum İzni için gerekli evraklar;

    • Pasaport ( 2 sene geçerliliği olmalı)
    • Sabıka kaydı (Apositilli)
    • 2 adet biyometrik Fotoğraf
    • Okul kabul belgesi
    • Öğrenci belgesi (Bu belge öğrenim görülecek okuldan alınmalı)
    • Bulgaristan Yurt kabul belgesi ya da evde kalınacaksa mutlaka noter onaylı kira kontratı gereklidir)
    • Muvafakatname (18 yaşından küçük seyahat edecek yolcular için gerekir)
    • Anne veya babadan Taahütname ( Noter onaylı aile bireyi masraflarını karşılayacağına dair )
    • Tam vukuatlı Nüfus kayıt örneği (Kaşe ve imzalı olmalı)

    Son olarak sormuş olduğunuz Pandemi ile alakalı dikkat etmeniz gerekenler ise; iki doz aşı varsa mutlaka aşı kartınız ve aynı zamanda PCR testi yaptırmış olmanız gerekir en az 72 saat içerisinde. Bulgaristan öğrenci vizesi 2022 yılı hakkında sizi bilgilendirmeye çalıştık. Danışmanlık ve bilgi için iletişim: 0212 970 05 22 numaradan Müşteri temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Sümeyye Akyüz

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp