1951 Göçmenlerinin Bulgaristan Vatandaşlığının Geri Kazanılması

Bilgi Sayfasına Dön
  • Mustafa 02 Tem 2016, 19:59
    Annem 1950'de Türkiye'ye gelmiş. Bulgaristan vatandaşlığı yoktu. Nüfus kağıdında Bulgaristan doğumlu olduğu yazıyordu. Şu an yaşamıyor. Ben Bulgaristan vatandaşlığına başvuru yapabilir miyim? Ayrıca vatandaşlık olmazsa bir emekli olarak Bulgaristan Oturma İzni alabilir miyim? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler. İyi çalışmalar.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 02 Tem 2016, 19:59

    Merhaba,

    1. Annezin Bulgaristan vatandaşlığının geri kazanılması için birçok spesifik durum var. Öncelikle annenizin rahmetli olduğunda Bulgarsitan vatandaşlık hakkını kaybedip kaybetmediğini öğrendikten sonra, yapılması gereken birkaç aşamalı işlemler var. Annezini Vukuatlı Kayıt Örneği, Göç Belgesi ve Bulgaristan'dan alınmış kendisine ait resmi belge mahiyetinde (pasaport vb.) ne varsa ofisimize gelip bu konuda istişaret etmemiz gereken mülakata sizi davet ederiz.

    2. Emekli olanlara Bulgaristan oturum izni hakkı tanınmaktadır. Sabıka kaydı, Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve emekli olduğunuza dair Emeklilik Yazısı evrakları bize getirdiğiniz taktirde tüm prosedürleri tarafımızdan tamamlanıp 3 ay sonunda oturum izninizi alacaksınız. 

    Yukarıda belirttiğimiz işlemleri adınıza yapabilmemiz için bize Noter tastikli bir vekaletname vermeniz gerekecektir. Konu hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için temsilcilerimizle iletişime geçebilirsiniz. 

     

     

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp