Almanya Yatırımcı Vizesi

Bilgi Sayfasına Dön
  • O. Alkun 10 Mar 2020, 17:49
    Almanya Yatırımcı Vizesi için bilgi verir misiniz? Ne kadarlık bir yatırım sonrasında vize alabiliriz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 10 Mar 2020, 17:49

    Almanya için yatırımcı vizesi Almanya’da ya iş kurarak ya da iş ortağı olarak yatırım yapmanız durumunda verilen vize türüdür. Almanya’da iş kurma üzerinden yatırımcı vize başvurusu yapabilirsiniz. Almanya da iş kurmak isteyen Türk vatandaşları 90 günden fazla kalacaksanız ve oturum başvurusu yapmanız durumunda Almanya iş kurma vizesi türüne başvuru yapıp oturum başvurusunda bulunmanız gerekmektedir.

    Almanya iş kurma vizesi için aşağıdaki evrakların mutlak suretle hazırlanması gerekmektedir:

    Mesleki eğitimini kapsayan, diploma ve sertifikalarla belgelerin eklenmesi gerekir.

    Mesleki özgeçmişinizi anlatan Almanya mektup

    Yapacağınız işe bağlı olarak gösterebileceğiniz yeterlilik belgeleriniz (diploma, referans yazıları, sertifika, yabancı dil bilginizin olduğunu kanıtlayan belgeler)

    Almanca olarak hazırlanmış iş planı

    İşletmenin amacı, şirket verileri, şirketinizin geleceği, kar zarar planı, likidite ön hesabı, pazarlama stratejisi, pazarlama bilançosu, en az 3 seneyi kapsayan kar ve kazanç ön hesabı (kar, maliyet ve kazanç beklentileri, iş planında kaç kişi çalıştıracaksanız istihdam edilecek işçi sayısı

    Firmanız kurulmuş ise;

    Şirketin kuruluşuna dair noter tasdikli belge

    Noter onaylı şirket mukavelesi, güncel ticaret odası kaydı, Ortaklar listesi, ana sermayenin, ne kadarının yatırıldığına gösterir belge,

    İş planında belirtilmiş ise mali plan, sermaye ihtiyaç planı, sermaye belgeleriniz banka hesap dökümleriniz.

    Başvuru yapacak kişiye ait en az 1 yıllık geçiminiz sağlayacak maddi durumunu gösterir belge

    Sizden istenen belgelere ek olarak mevcut iş bağlantılarını, gösteren belgeler, depo veya ofis tuttuysanız satın alınmış ise tapu veya kira sözleşmesi, İşletmeye ait mali müşavir tarafından imzalanmış işletmeye ait son 6 aya ait değerlendirme belgesi,

    Vize başvurusu yapacak kişi 45 yaş üstü ise mal varlıklarını gösterir belgeler, yurt dışında veya yurt içinde elde edilmiş emeklilik hakları.

    Almanya girişimci vizesi başvurusu için ulusal vize başvurunuzun çıkma süresi işleme girdikten sonra 10-12 hafta sürebilmektedir.

    Almanya yatırımcı vizesi başvurusu detayları ve evrak listesi için size en yakın Vize Merkezi danışmanlarımızla görüşebilirsiniz.

    Saygılarımızla,

    Vize Merkezi

    Almanya yatırımcı vizesi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • e. soylu 24 May 2021, 23:49

    Merhabalar, Almanya yatırımcı vizesi başvurusu nereye yapılmaktadır şartları nelerdir sizden danışmanlık hizmeti alabiliyor muyum?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 24 May 2021, 23:51

    Merhaba, Almanya’ya yatırımcı vizesi başvuruları Almanya Büyükelçiliğine yapılmaktadır. 90 gün üzeri uzun süreli d tipi ulusal vize türü olan bu vize aynı zamanda oturum izni olarak alınan başvurular olmaktadır. Şahsen başvuruları kabul edilen yatırımcı Almanya vizesi için başvuruya profesyonel destek alarak işlemlerinizi gerçekleştirmeniz faydalı olacaktır. Almanya ülkesi, diğer ülke vatandaşlarının iş kurma, ortaklık, gayrimenkul veya devlet tahvillerine yatırım yapılarak oturum hakkı tanımaktadır. Tüm bu seçeneklerde bazı koşulları sağlamanız gerekecektir. Yatırım yapacağınız bir varlık ise belirli olan değer kıstas alınmalıdır. İş kurmak amaçlı Almanya girişimci vizesi başvuruda bulunabilirsiniz. Sizden kurmayı planladığınız iş ile ilgili sertifikalar, motivasyon mektubu gibi bir takım belgeleri sunmanız istenecektir. Yatırım yapacağınız sektöre ait donanıma sahip olmalı, gelir belgeleri ile de bu durumu ispatlamalısınız.

    Almanya’ya yatırımcı vizesi için istenilen belgeler şu şekilde olmalıdır;

    • En az 12 ay geçerliliği bulunan pasaportunuz
    • Ulusal vize başvuru formu 2 adet
    • 2 adet biometrik fotoğrafınız
    • Almanca dilinde düzenlenmiş Motivasyon mektubu, işiniz hakkında detaylı bilgi paylaşılmalıdır.
    • Sahip olduğunuz diplomalar, sertifikalar
    • Yatırımcı Almanya vizesi için Şirket kurulmuş olması halinde şirket kuruluş belgesi, ticaret oda kaydı, sözleşmeler, ortaklık olunması halinde ortakların listesi
    • Kuruluş yerine ait kira kontrat belgeleri, satın alınmış olması halinde tapu belgeleri
    • İş yeri için gerekli olan ürünlerin, eşyaların listesi ve sahip olduğunuzu belirten faturaları
    • Gelir belgeleriniz (sermayenizi gösteren hesaplar)

    Almanya girişimci vizesi başvurularınız için sunmanız gereken evraklarda farklılıklar söz konusu olabilecektir. Yukarıda yer alan evraklar genel anlamda istenilen belgeleri oluşturmaktadır. Ancak Konsolosluk başvuru türünüze göre sizden ek evrak talep edebilir. Belgelerinizin birçoğu Almanca dilinde tercüme edilmelidir ve bazı belgeler noter tasdikli sunulmalıdır.

    Almanya yatırımcı vizesi danışmanlık hizmeti almanız halinde başvuru formu, randevu, evrak listeleri, evrak kontrolleri gibi gerekli olan tüm işlemleri Vize Merkezi tarafından alabileceksiniz. Dosyanız hazır hale getirilip şahsen başvuru yapabilmeniz için tarafınıza teslim edilecektir. 0 2129700501 arayabilirsiniz.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp