Rus vatandaşlığı nasıl alınır 2019

Bilgi Sayfasına Dön
  • T. Doğan 31 Tem 2019, 09:18
    Rusya vatandaşlığı 2019 yılında nasıl alırım? Babam 20 yıldır Rus vatandaşı ve Rus biriyle evli. Moskova'da yaşıyor. Yaşım 25 üniversiteden mezun oldum, Rusya'da yaşamak istiyorum, babamdan dolayı vatandaşlık alma veya uzun süre ikamet/oturma vizesi alabilmem mümkün mü? Mümkünse neler gerekmektedir?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 31 Tem 2019, 09:18

    Merhaba, Rus vatandaşlığı nasıl alınır 2019 sorusunun cevabını sizlerle paylaşıyoruz. 

    Rusya vatandaşlığını hak kazanmanın en çabuk ve kolay yolu bir Rusya vatandaşı olan bir kişiyle evlenmektir. Rus vatandaşı ile evlilik dışında Rusya vatandaşlığına geçmek için önemli ve uygulanması gereken bazı adımlar var.

    Bu adımlar şöyledir;

    1. Geçici oturma izni

    2. İkamet tezkeresinin alınması

    3. Rusya vatandaşlığı.

    Rusya vatandaşlığına geçmek için bu adımların izlenmesi ve yerine getirilmesi gereklidir. Rusya vatandaşı olmak isteyen başvuru sahibi ilk başta Rusya geçici oturma izni almak için gerekli şartları uygulamakla sorumludur. - Rusya geçici oturum izni almak için de gereken belgeler vardı.

    O belgeler de şunlardır;

    - Başvuru sahibinin gelir beyannamesi

    - Başvuru sahibinin maaş bordrosu

    - Başvuru sahibine sponsor olacak kişinin gelir dökümü

    - Nüfus cüzdanının fotokopisi

    - Geçici oturum izni başvuru belgesi

    - Rusya Federasyonu göç bürosunun onayladığı göçmen kartı

    - Başvuru sahibinin hastalık taşımadığını gösteren sağlık belgesi

    - Kişinin vergi vereceği kuruma kaydını yaptırdığını gösteren belge

    Bu belgelerin hazırlanması sonrasında Rusya Federasyonu göçmenlik bürosu yapılan Rusya aile birleşimi başvuru işlemini onaylarsa başvuru sahibi ilk olarak geçici oturum izni almaya hak kazanır. Rusya Aile birleşimi için verilen bu geçici oturma izninin süresi 3 yıldır. Bu izni 3 yılın sonunda yenilenmesi zorunludur.

    Rusya Federasyonu'nda evlilik yaparak aile birleşimiyle oturma izni almayı düşünen Türkiye vatandaşları Rusya tarafından verilen oturum iznini almak zorundadır. Türk vatandaşları Rus vatandaşı evlenerek ya da Rusya vatandaşı olan ebeveynleri sayesinde oturum izni alabilirler. Rusya oturum izni Rusya Federasyonu tarafından belirli bir kontenjana göre verilmektedir. Rusya oturum izni öncesinde genellikle geçici oturum verilir. Daha sonrasında kalıcı oturum almak için Rusya'da belirli bir süre yaşamak gerekmektedir.

    Evlilik sebebiyle Rusya Federasyonu'na yapılan oturma izni başvurundaki belgelerin Rusya'da noterden tasdik edilmesi ve tercümesi istenilen belgelerin de mutlaka onaylı olması zorunludur. Rusya vatandaşı ile yapılacak evlilik ve aile birleşimi sonrasında yapılan oturum izninin çıkma süresi 2 ay ile 6 arasında sürmektedir. Bu sürenin farklılık gösterme sebepleri arasında başvuru sahibinden ek evrak istemesi ve resmi tatillerin olduğu unutulmamalıdır.

    Vize Merkezi olarak vatandaşlık hizmeti vermemekteyiz. Bu konuda daha detaylı bilgi edinmek için konsoloslukla irtibata geçmeniz daha sağlıklı olacaktır. Bunun dışında vize işlemleri için detaylı bilgi almak için bizleri arayabilirsiniz. +90 (212) 970 05 72

    Saygılarımızla,

    Rusya Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • M. Sefa Borcalı 31 Tem 2019, 09:54

    merhaba benim dedem 11.05.1935 yılında Rusya'dan Türkiye'ye geldi ben şimdi tekrardan Rusya vatandaşlığını almak istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Ç. Kılıç 31 Tem 2019, 10:01

    Merhaba. Yaklaşık 5 yıldır Rus vatandaşı ile evliyim. Oğlum Türkiye'de doğdu. Eşim için de başvurduk onun vatandaşlığı da kabul edildi. Her ikisi de çifte vatandaşlar. Ben de Rus vatandaşlığı almak istiyorum. Türkiye'de ikamet ediyoruz. Türkiye'de yaşarken Rus vatandaşlığını alabilir miyim eş durumundan ya da çocuğum vasıtasıyla?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Ö. K 31 Tem 2019, 10:06

    Babaannem Rus vatandaşıydı. Dedem Türk vatandaşıydı. Babaannem ve dedem Rusya'da evlenmişler. Babam ve babamın kardeşleri Rusya'da dünyaya gelmişler. Babamın doğum yeri Rusya’dır. Benim soybağından Rus vatandaşı olma hakkım var mıdır? Babaannemin Rusya'daki akrabalarına ulaşma şansım var mıdır? Bu konuda beni aydınlatır mısınız? Teşekkürler!

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • B. A. 31 Tem 2019, 10:08

    Merhabalar, Erkek arkadaşım şu an Rusya'da çalışıyor. 3 yıllık oturma izni ve çalışma vizesi var. Ocak ayında Türkiye'de evleneceğiz ve ben de onun yanına gideceğim. Evlendikten sonra benim oturma izni ve vize almam için hangi belgeler ve hangi vize tipine başvurmam gerektiğini ve bunlar için gerekli süreyi öğrenmek istiyorum.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • M. G. 31 Tem 2019, 10:12

    Merhaba Rusya vatandaşlığı alabilmem için ne yapmam gerekiyor? Sevdiğim bir Rus bayan var onunla evlenirsem tam anlamıyla Rusya vatandaşı olabilir miyim? Rusya'nın ve Rusya oy seçimlerinde oy kullanabilir miyim? Rus vatandaşı olanlara ne gibi şartlar ve faydalar sağlanıyor cevabını alırsam çok memnun kalırım. Saygılarımla esen kalın.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • H. Şen 31 Tem 2019, 10:13

    Merhaba, 47 yaşında emekliyim. Kendi evim ve gelirim var. Rus insanlarını çok seviyorum. Vatandaşlık için başvuru yaparsam kabul edilme süresi ve şansım ne kadar olur? Çok ama çok istediğim bir şey bu.

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • H. Satıcı 31 Tem 2019, 10:14

    Vize konusunda bir sorum var. Benim 2 tane Rus vatandaşı oğlum var Rusya’da anneleri de Rus ve evli değiliz. Bazen ansızın Rusya’ya gitmem gerekiyor. bu vize işi davetiye gel git beni yoruyor. Bize tanınan bir kolaylık var mıdır? Varsa nedir. Ne yapmalıyım?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 31 Tem 2019, 10:16

    Merhaba, 

    Sorduğunuz Rus vatandaşlığı nasıl alınır 2019 sorusunun birden fazla cevabı bulunmaktadır. Rusya Federasyonu'nda yaşayan yabancı ülke vatadandaşların Rusya vatandaşı olması için geçireceği birden çok süreçler vardır. Bu süreçte de bazı kıstaslar önemlidir. Bu kıstaslar kısaca yabancı uyruklu kişinin Rusya'ya geliş nedeni, oturum süresi ve oturma izni statüsüdür. 

    Bu konuda daha fazla bilgi almak için Vatandaşlık sayfamızı ziyaret edebilir ve +90 (212) 970 05 72 numaralı telefondan Rusya Vize Merkezi temsilcilerimizle görüşebilirsiniz. 

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp