Slovenya Şoför Vizesi

Slovenya Şoför Vizesi

Slovenya Şoför Vizesi için gerekli olan evraklar kişisel, finansal ve mesleki evraklardan oluşmaktadır. Kişisel evrakları her başvuru sahibinin şahsen hazırlaması gerekirken, mesleksel evraklar ise her meslek grubuna göre farklılık göstermektedir. Vize Merkezi, Slovenya Şoför Vizesi başvurularında vize danışmanlık firması olarak Türkiye'nin her şehrinden yapılacak başvurular için doğru evrakları toparlama, form doldurma, dilekçe hazırlama, föy açma ve randevu alma desteği verir. Vize Merkezi'nin hiçbir şubesi telefon, e-posta ya da SMS yoluyla yapılan bilgilendirmelerden herhangi bir ücret talep etmemektedir. Slovenya vizesi için gerekli vize evrakları (kişisel, mesleki, finansal) başvuran durumuna göre ve döneme göre değişebilmektedir.

Slovenya Şoför Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Kişisel Evraklar: Pasaport, kimlik fotokopisi, biometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, sürücü ehliyeti, ulaşım, konaklama bilet dokümanları ya da rezervasyonları, Slovenya vize başvuru formu, pasaportta vize işlenmiş sayfaların fotokopisi vb.
  • Finansal Evraklar: Banka hesap dökümü, tapu, araç ruhsatı vb.
  • Mesleki Evraklar: Çalışan, işveren, çiftçi, serbest meslek sahibi, şoför, devlet memuru gibi farklı meslek gruplarına göre temin edilmesi gereken evraklar vardır.

İşveren Belgeleri;

Metni aşağıdaki hususları da içeren T.C. işveren belgesi
a. Çalışma ilişkisinin teyidi
b. Araç plakası
c. T.C. kimlik numarası, varsa emekli tahsis numarası
ç. Planlanan giriş ve çıkış tarihleri
d. Slovenya’daki sözleşme partnerlerine ait bilgi

Planlanan sefer ve daha önceki seferlerin nakliye ve teslimat işlerine ait belgeler (CMR/CARNET TIR)
1- SGK’dan sigorta belgesi
2- C2 nakliye izni
3- Aracın ruhsatları
4- Seyahat Sağlık Sigortası (Tüm seyahat süresini, ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsamalı, 30000 € teminat tutarında, Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi bulunmalıdır. Firmamızca temin edilebilir.)

Kişinin bulunduğu duruma göre ek olarak hazırlaması gereken belgelereVize Merkezi ofislerini arayarak ulaşabilirsiniz.

Slovenya şoför vizesi, Slovenya’ya yolcu ya da yük taşıyacak kişilerin başvuru yaparak alması gereken bir vizedir. Slovenya şoför vizesi ticari amaçla özel araçla veya tırla Schengen alanına giriş yapmak ya da Schengen bölgesinden geçmek amacıyla alınan bir vizedir.

Slovenya Şoför Vizesi 180 gün içerisinde en fazla 90 gün kalma koşuluyla verilmektedir. Slovenya’ya seyahat edecek umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport sahipleri 180 günlük (6 aylık) süre içerisinde 90 günü geçmemek şartıyla Slovenya’ya vize almalarına gerek olmadan seyahat edebilirler. Fakat T.C umuma mahsus pasaport (bordo) sahiplerinin vize almaları zorunludur.

Slovenya şoför vizesi evrakları Slovenya Konsolosluğu tarafından belirlenmiş olup başvuru işlemleri konsolosluğun vize bölümü tarafından değerlendirilmektedir. Slovenya şoför vizesi evrakları Slovenya Konsolosluğu tarafından belirlenmiş olup başvuru işlemleri konsolosluğun vize bölümü tarafından değerlendirilmektedir. Sonuç olumlu olarak değerlendirildiğinde Slovenya vizesinde, vizenin Macaristan Başkonsolosluğu tarafından onaylandığı ibaresini Schengen vize etiketinin üzerinde görülebilmektedir ancak bu durum Slovenya’ya girişlerde herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Slovenya vize başvuru işlemleri Ankara’da Slovenya Büyükelçiliği tarafından kabul edilmektedir.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

  • Slovenya’da diğer Avrupa ülkelerinde olduğu gibi şehir içerisinde ve şehir dışında gündüz ve gece far yakma zorunluluğu bulunmaktadır.
  • Sürücülerin (otobüs, kamyon vb.) alkol kullanımları tamamen yasak olup özel otomobil sürücülerine ise en çok 0,5 promil seviyesinde izin verilmektedir. Benzin istasyonları genel olarak saat 06:00-22:00 arasında açık olup sınır geçişleri, otoyol ve büyük yerleşim alanlarında 24 saat açık benzin istasyonları bulunmaktadır.
  • Slovenya’da trafiksuçlarında, ölümlü kazalar dışında hapis cezası olmakla birlikte suçun ağırlığına göre sürücü belgesine, pasaporta, aracın belgelerine ve araca, yasal işlemmler sonuçlanana kadar el konulmaktadır. Ölüm ya da yaralanma ile sonuçlanan kazalarda kazaya neden olan tarafı mahkemeye sevk edilmekte ve dava gününe kadar gözaltında tutulmaktadır.
  • Ölüm ile sonuçlanan kazalarda suçlu bulunan kişi hapiz cezasına çarptırılır. Trafik kazası yapan sürücüler polisi arayarak yazılı bir rapor almak zorundadırlar. Hasarlı olan araçla ülkeyi terk ederken gümrük yetkileri bu belgeri görmek isteyebilirler.
  • Sloven yetkililer trafik cezalarının ödenmesini sağlamak için sürücü belgesi, pasaport, ruhsat gibi belgeler yasalar kapsamında el koyma hakkına sahiptir. Kesilen trafik cezasının kontrol noktasında ödenmemesi veya ödenmemesi halinde el konulan belgeler, cezanın ulaştırılmasından sonra Büyükelçiliğe gönderilmekte ve iligli şahsın kayıtlı olduğu temsilciliğe iletilmektedir.
  • Slovenya’dan transit geçiş yapan özel araçlar için yaş kısıtlaması bulunmamaktadır. Sürücülerin Slovenya için geçerli uluslararası sigorta poliçesi ile araçlara ait sahiplik velgesi ya da sürücü vekaletnamesi bulundurmalarıgereklidir.

geçici olarak hizmet vermiyoruz

Slovenya ile ilgili sizden gelen sorular

0 sorudan en popüler 0 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

Slovenya için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp