Letonya Ticari Vize

Letonya Ticari Vize

Letonya ticari vizesi evrakları güncel koşullara göre değişiklik gösterebilmektedir. Vize Merkezi temsilcilerimizi arayarak Letonya ticari Vizesi güncel evrak listesi isteyiniz. Letonya ticari vize güncel evrak listesi e-posta adresinize gönderilecektir. Doğru evraklarla eksiksiz bir vize başvurusu yapmak için lütfen temsilcilerimizi arayın.

Letonya ticari vizesi

Letonya ticari vizesinin başvuru koşullarına geçmeden önce Türkiye ile Letonya arasındaki ticari ilişkilere bir göz atalım. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2016 yılında 398 milyon ABD Doları olarak gerçekleşmiştir. Bu toplamda ihracatın payı 196 milyon, ithalatın payı ise 202 milyon ABD Doları olmuştur. Söz konusu ticari ilişkilerin gerçekleştiği ürün gruplarına gelindiğinde otomotiv yedek parça, sentetik ipliklerden dokunmuş mensucat, altın mücevherat, hazır giyim, mineral yağlar, makine halıları, merkezi ısıtma kazanları, radyatörler, ambalaj malzemeleri ve kablolar olarak sıralayabiliriz. Letonya’dan Türkiye’ye ithal edilen ürün grupları da şöyle sıralanabilir: Hurda demir, petrolden elde edilen yağlar, canlı büyükbaş hayvanlar, kontrplaklar ve kaplamalı levhalardır. 2002-2016 yılları arasında Letonya’dan Türkiye’ye yapılan doğrudan yatırım toplamı 90 milyon dolar iken aynı dönemde Türkiye’den Letonya’ya 63 milyon Dolar’lık yatırım gerçekleşmiştir

Letonya ile yeni ticari ilişkiler kurmak ve ticaret hamimizi büyütmek adına yapılan seyahatlerde Letonya ticari vizesi almak zorunluluğu bulunmaktadır. Letonya ticari vizesi başvurusunda başvuru dosyasının eksiksiz hazırlanması büyük önem taşıyor. Başvuru dosyanızın hazırlanıp Başvuru Merkezi’nce kontrolünden sonra vize ücretini ödemeniz gerekiyor. Değerlendirmeye alınan başvuru dosyanız ret ile sonuçlandığında vize harcı ücretini iade alamıyorsunuz. Zira alınan vize ücreti evraklarınızın değerlendirilmesi için tahsil ediliyor.

Letonya ticari vizesi için davetiye gerekli mi

Letonya ticari vizesi başvurusunda başvuru dosyanıza eklemeniz gereken evraklardan biri de şirketin antetli kağıdına düzenlenmiş izin belgesidir. Letonya Konsolosluğu’na hitaben yazılan dilekçede şirketteki unvanınız seyahat tarihleriniz ve seyahat gerekçenizin belirtilmesi gerekiyor. Dilekçe bulunması gereken bir başka husus da seyahat masraflarınızın kimin tarafından karşılanacağı konusu. Eğer ziyaret amacınız Letonya’daki ticari şirketin davetine icabetse bu durumda davetiye mektubunu ibraz etmeniz gerekecek. Söz konusu davet mektubunda başvuru sahibinin pasaport numarasının ve isminin yazılı olması koşulu getirilmiş. Davetiyeyi gönderen kişinin pasaport fotokopisini de evraklar arasına eklemeniz gerekecek. Seyahat nedeni fuara katılım ise bu durumda da fuara katılım belgelerinin de başvuru dosyasıyla birlikte sunulması koşulu getiriliyor.

Schengen vize başvurusu

Letonya ticari vizesi başvurusunda bulunurken aslında Schengen vize başvurusu yapmış oluyorsunuz. Letonya’ya ticari ilişkiler kapsamında bir ziyaret gerçekleştiriyorsanız kısa süreli vize talebinde bulunabiliyorsunuz. Bu vize türü ile Letonya’da 180 gün içinde en fazla 90 gün kalabiliyorsunuz.

Pasaportunuz güncel olmalı

Letonya ticari vizesi için hazırlanan başvuru dosyasında evraklarla birlikte pasaportun da ibraz edilmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz. Pasaportun geçerlilik süresinin seyahat bitiminden 3 ay sonraya kadar sürmesi gerekiyor. 10 yıldan eski olmaması gereken pasaportunuzda 2 adet boş sayfanın olması gerektiği de unutulmamalı

Seyahat sağlık sigortasını yaptırdınız mı?

Schengen ülkelerinin tamamı seyahat sağlık sigortasını zorunlu tutuyor. Söz konusu sağlık sigortasının teminat değeri de 30.000 Euro olarak belirlenmiş.

Letonya ticari vizesi başvuru formu

Letonya ticari vizesi başvurusunu şahsen yapabileceğiniz gibi Vize Merkezi aracılığıyla da başvurabilirsiniz. Vize Merkezi’nde görevli deneyimli ülke temsilcileri başvuru süreniz boyunca danışmanlık vermekten mutluluk duyacaklar. Başvuru formu Letonya Büyükelçiliği’nin resmi web sitesinde bulunuyor. Ancak bilgiler Letonca olduğundan anlama zorluğu yaratabilir. Letonya Başkonsolosluğu’nun görevlendirdiği Başvuru Merkezlerinde söz konusu formun İngilizce veya Türkçe olarak yazılmışını bulabilirsiniz. Formun Başvuru Merkezi’ne hard copy olarak ıslak imzalı verilmesi gerekiyor.   

Letonya Ticari Schengen Vizesi başvuruları sırasında hazırlanması gereken belgeler

  1. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, kaşe ve imzalı)
  2. Pasaport (seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  3. 2 Adet Biometrik Fotoğraf (güncel, 35x45 mm, beyaz fon arkalı)
  4. Ticari Davetiye (Fransız şirketin antetli kağıdına, davetiye gönderen kişinin pasaport ve kimlik kartı fotokopileri ile)
  5. Güncel Şirket Evrakları (orijinal Faaliyet Belgesi, Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri fotokopileri)
  6. SGK/BAĞ-KUR Hizmet Dökümü
  7. Şirketin Banka Hesap Dökümü (son 3 aylık, şirkete ait, en az 25.000TL bakiyeli, kaşe ve imzalı) Tek Kalemde yüklü miktar yatırımlar gelir kaynağı ispatlanamama durumunda vize başvurunuzda sorun teşkil edebilmektedir.
  8. Gelir Belgeleri (kira, tapu, araç ruhsatı fotokopileri)
  9. T.C. Kimlik Fotokopisi

Letonya Ticari Vize Başvuru Sahipleri SGK'lı Çalışanlar ise yukarıdaki belgelere ek olarak hazırlanması gereken belgeler;

  1. SGK İşe Giriş Bildirgesi
  2. Maaş Bordrosu (orjinal, son 3 aylık, imza ve kaşeli)

Letonya ile ilgili sizden gelen sorular

0 sorudan en popüler 0 soru görüntüleniyor. Tüm soruları göster

Letonya için Soru Sorun

Alanlarında uzman danışmanlarımız sorularınızı en kısa süre içinde cevaplayacaktır.

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp