Hindistan Vize 2021

Bilgi Sayfasına Dön
  • H.L. 08 Oca 2021, 10:59
    Merhabalar, Hindistan vize 2021 yılı içinde başvuru almaya başlayacak mı? Geçen yıl Hindistan’a turistik gezi planlamıştık Covid 19 salgını olunca kaldı. Bu yıl Hindistan Konsolosluğu vize işlemlerini yapmaya başlar mı? Kız arkadaşımla birlikte gideceğiz. İkimizde özel bir firmada çalışıyoruz. Hindistan vize işlemlerini başlattığında başvuru yapmak istiyoruz. Bu konuda bize yardımcı olabilir misiniz?
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 08 Oca 2021, 10:59

    Merhabalar,

    Hindistan için vize almak isteyen çok kişi 2020 yılında planlamış oldukları seyahate gidemediler. Bu konuda yeni bir gelişme var mı diye çok fazla telefon alıyoruz. Hindistan Konsolosluğu sitesinde bu konu ile ilgili çok fazla bir bilgi yayınlanmıyor. Sadece Covid 19 salgını sebebiyle geçici süreyle başvuru almadıklarını bildiriyorlar. 

    Hindistan’a vize almak isteyenlerin iletişim bilgilerini alıp gidiş amacına uygun olan evrak listesini mail atıyoruz. Bu sayede sistemimizde kaydınız oluşuyor. Hindistan vize alımını yapmaya başladığı zaman kayıtlı olan tüm başvuru sahiplerini arayıp bilgilendireceğiz. Size de gerekli evrak listesini mail attım. Herhangi bir gelişme olursa sizi bilgilendireceğim. Evraklarınızı hazırlayıp gönderirseniz hemen başvurunuzu yaparız.

    Hindistan Vize 2021 Yılı Başvuru Detayları Nelerdir?

    Hindistan için vize başvurularınızın olumlu sonuçlanması için özellikle dikkat etmeniz gereken konular vardır. İlk önce başvuru yapacağınız Konsolosluğun hangisi olduğunu doğru tespit etmeniz gerekir. Türkiye’de hangi ilde ikametiniz olmasına göre değişiklik göstermektedir. 
    Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Edirne, Tekirdağ, Manisa, Muğla, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale ve Yalova’da ikamet ediyorsanız, vize başvurularınızı İstanbul’daki Hindistan Başkonsolosluğu’na, bu iller dışında ikamet ediyorsanız Ankara’daki Hindistan Büyükelçiliği’nden randevu almanız gerekir. 

    Hindistan’a vize almak isteyenlerin formu doldurma kısmında hata yaptıklarını görüyoruz. Bu konuda Hindistan vize uzmanlarımız sizlere yardımcı olmaktadır. Siz sadece çalışma statünüze göre başvuru için gerekli olan evrakları hazırlayıp göndermeniz yeterlidir.
    Randevu günü Hindistan Ankara Büyükelçiliği ya da Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu’na sunduğunuz evraklarınızda eksik varsa dosyanızı almıyorlar. Eksiklerinizi tamamlayıp ertesi gün tekrar getirmeniz için size tarih veriyorlar. Bu durumda eksikleri tamamlayıp, tekrar Konsolosluğa götürmeniz gerekiyor. 

    Konsolosluğa yapacağınız harç bedeli ödemesini, 103 Doları alınan randevu günü yapıyorsunuz. O gün mutlaka yanınızda bozuk para bulundurun, eğer para miktarınız tam değilse para üstü vermediklerinden dolayı, para bozdurmak için tekrar döviz bürosuna gitmek zorunda kalabilirsiniz.

    Hindistan vize başvuruları öğleden önce başvuruları alır öğleden sonra saat 17:00 den sonra pasaportunuza vize basılmış olarak alırsınız. Yabancı uyruklu kişilerin vize başvuruları araştırmaya girdiği için 3-4 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

    Hindistan vize 2021 yılında yapacağınız başvurular için 0212 970 05 50 numaralı Hindistan özel vize hattımızdan vize uzmanlarımıza ulaşabilirsiniz.

    Saygılarımla.

    Vize Merkezi
    Yüksel ERDİN

    Hindistan vize 2021

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • S.M 23 Mar 2021, 09:07

    Hindistan vize 2021 yılında pandemi dolayısıyla veriyor mu yoksa kapalı mı? Başvuru için neler yapmamız lazım?

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 23 Mar 2021, 09:31

    Merhaba,

    Hindistan’a vize almak sürecinde Vize Merkezi’ne ulaştığınız için teşekkür çok ediyoruz.

    Hindistan, turistler arasında çok popüler olan muhteşem bir ülkedir. Güzel manzaraları ve rengârenk festivalleri ile tanınan bir ülkedir. Tıpkı sizin gibi, dünyadaki çeşitli yerlerden her yıl binlerce insanın merak ettiği bir ülkedir. 
    Covid-19 nedeniyle seyahat yasağı hala geçerli olup, Hint Konsolosluğun, ne zaman tekrar turistik vize başvuruları kabul edeceğine dair bir bilgi henüz verilmemiş. Covid-19 dönemi bittikten sonra Hindistan için vize randevu işlemi daha önce uygulanan sisteme geri dönüş yapılacaktır.

    Hindistan Vize 2021 yılında randevu almak isteyen başvuran kişi ilk önce vize uzmanlarımızı arayarak, Covid-19 dönemi sonrası işlemlerini hızlıca yaptırmak için iletişim bilgilerinizi bırakmanız yeterli. Vize uzmanlarımız gidiş amacınıza uygun olan evrak listesini sizin e-mailinize atacaklardır. Bunun sonucunda vize takip sistemimizde kayıt oluşmaktadır. Hindistan’a vize almak işlemleri başladığı zaman mail atarak kayıt oluşturduğumuz başvuru sahiplerine bilgi verilecektir. Hindistan’a vize alabilmeniz için evraklarınızı eksiksiz sunulması gerekir. Evraklarınızda eksiklikler ya da hatalar olduğu durumunda dosyanızı kabul etmezler. Evraklarınızı hazırlayıp ister kargo ile ister size en yakın ofisimize ziyaret ederek vize uzmanlarımıza ulaştırabilirsiniz. 

    Dönemsel olarak başvuru yoğunluğuna göre değişmekle beraber genellikle başvuru formu doldurulduktan sonraki 4 - 5 iş günü sonrasına vize randevusu verilmektedir. Randevu günü konsoloslukta, ekibimizden yetkili bir arkadaşımız başvuru sahiplerini karşılayıp hem evraklarınızı hem de Hindistan için vize başvurusu sürecinin sonraki aşamasında nelere dikkat edilmesi gerektiğine sizlere detaylı olarak anlatacaktır. Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi evraklarınızı kontrol edip hem seyahat amacınızla ilgili mülakat yapar hem de biyometrik parmak izinizi alır. Parmak izi verildiği gün genelde vize başvuruları randevu günü saat 17:00’de, yoğunluk varsa da bir sonraki gün saat 17:00’de sonuçlanır. 

    Hindistan vize 2021 yılında başvuru yapma konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız 02129700550 numaralı özel hattımızı arayabilirsiniz.

    Saygılarımla,
    Vize Merkezi

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp