Romanya Vizesi 2020

Bilgi Sayfasına Dön
  • Bünyamin 19 Nis 2020, 15:52
    Ben bir firmada satın alma elemanı olarak çalışmaktayım. Kız arkadaşımla birlikte Romanya’nın başkenti Bükreş’e turistik amaçlı seyahat etmek istiyoruz. Araştırdığım kadarıyla bir başvuru merkezi yok, sizin aracılığınız ile şahsen gelmemize gerek olmadan başvuru yapabilir miyiz? Romanya vizesi 2020 başvurusu yaparken neler yapmamız gerekir bize süreçle ilgili bilgi vermenizi rica ederim. Teşekkürler.
    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
  • Vize Merkezi 19 Nis 2020, 15:52

    Merhaba

    Romanya’ya turistik olarak seyahat edecek olan bordo pasaport sahibi Türk vatandaşları seyahatlerinde vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Romanya hizmet, diplomatik ve hususi yeşil pasaport sahipleri 6 ay içerisinde en fazla 90 günü geçmeyecek şekilde vizeden muaftır. Romanya vizesi 2020 başvuru yapmak isteyen kişiler vize başvurularında Romanya’nın kendi ülkesine giriş yapabileceğiniz bir vize türüdür.

    Romanya tam olarak Avrupa ülkesine bağlı olmadığı ve müzakereleri devam ettiği için vize başvurusu yaparken Schengen vize başvuru türü değildir. Romanya kendi ülke vizesini vermekte olup aldığınız vize ile çok girişli ise Bulgaristan üzerinden Romanya’ya gidebilirsiniz. Tek girişli Romanya vizesi aldıysanız sadece Romanya’ya giriş yapıp Romanya’dan çıkış yapabilirsiniz.

    Schengen vizeniz varsa ve geçerliliği devam ediyorsa geçeli vizenizle Romanya’ya seyahat edebilirsiniz. Romanya‘da kullandığınız vize süresi Schengen vizenizdeki geçerli süreden düşülecek olup Avrupa ülkelerine seyahat olarak hesaplama yapılacaktır. Vize başvurusu yapmak isteyen kişiler Romanya’nın başvuru merkezi olmadığı için ikamet ettikleri bölgeye bağlı olarak İstanbul, İzmir Konsoloslukları veya Romanya Ankara Büyükelçiliği’nden yapılması gerekmektedir.

    Romanya Vizesi 2020 Gereken Evraklar

    Romanya vize başvurusu yapacak olan kişiler çalıştıkları yerden alması gereken evraklar bulunmaktadır Şirket izin belgesi vize talep dilekçesi, çalıştıkları şirketten kuruluş belgeleri, işe giriş ve maaş bordroları, şahsi banka hesapları vb. belgelerle vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Turistik vize başvurularında Romanya Konsolosluğu sizden seyahatine ait kesin konaklama belgesi ve uçak bileti isteyebilmektedir. Romanya turistik vize başvurusu için daha detaylı evrak listesini Vize Merkezi müşteri temsilcilerimizden isteyebilirsiniz.

    Vize başvurusu yapacak olan kişilerin öncelikle online olarak form ve randevu işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Romanya Konsolosluğu’nun sitesinden gitmek istediğiniz vize türüne bağlı olarak online olarak doküman ve belge taratarak vize randevusu alabiliyorsunuz. Dilerseniz vize başvurunuzu bizim aracılığımız ile yapabilirsiniz.

    Vize başvurusu yaparken Romanya vize başvuru türünüze göre evrak listesi size gönderiyoruz. Başvuru evraklarınızı inceleyip gerekli bilgilendirme ve eksik var ise size mail veya telefon aracılığı ile iletiyoruz. İkamet durumunuza göre konsolosluk veya büyükelçilikten online form ve e-visa işlemlerinizi yapıp randevu alıyoruz. Başvuruya şahsen gelme zorunluğu bulunmakta olduğundan vize başvurunuzda dış operasyon elemanımız sizi karşılayarak başvuru evraklarınızı size teslim eder. Romanya başvurusu yapacak olan kişi şahsen verilen fiş ile pasaport teslimini de kendisi alması gerekmektedir.

    Romanya vize başvurusu yaparken başvuru merkezi olmadığı için ve direk konsolosluklar üzerinden yapıldığı için biraz dikkat gerektiren bir vize türüdür. Randevu günü eksik evrak veya hatalı işlem yaptığınız zaman randevunuz yanabilir ve yeniden başvuru yapmanız gerekebilir. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak için dilerseniz danışman firmalar aracılığı ile yardım alabilir ve uzman vize danışmanlarımızla işlem yapabilirsiniz. Romanya vizesi 2020 başvurusu hakkında daha detaylı bilgi almak için bizi 0212970 02 78 numaralı telefondan arayabilirsiniz.

    Saygılarımızla, 

    Sevilay KAYA

    Bu yorumu faydalı buldunuz mu ? Yanıt Ver
Bilgi Sayfasına Dön
Yorum Ekle

Soruya Yanıt Ver

Hızlı Erişim

Hemen Başvur

Hemen Başvur

Alanlarında uzman danışmanlarımız ile vize başvurularınızı hızlıca tamamlayın.

Whatsapp